Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Καταβλήθηκε η πρώτη δόση της αποζημίωσης στους αγρότες των Βρυττών, του Άγρα και του Νησίου με πρωτοβουλία της Θεοδώρας Τζάκρη

Μετά την έγκριση από το ΔΣ της ΔΕΗ της οριστικής συμβιβαστικής λύσης που προωθήθηκε με πρωτοβουλία της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη μεταξύ της ΔΕΗ και των αγροτών από τα δημοτικά διαμερίσματα Βρυττών, Άγρα και Νησίου, για το χρόνιο πρόβλημα των αποζημιώσεων για τις ζημιές από την υπερχείλιση φράγματος στην Λίμνη του Άγρα-Βρυττών, η ΔΕΗ προέβη στις 18-11-2016 στην καταβολή της πρώτης δόσης εκ των έξι εξαμηνιαίων δόσεων που έχουν συνομολογηθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών για ζημίες που προέκυψαν από το 2002 λόγω υπερχείλισης φράγματος σε δενδρώδεις κυρίως καλλιέργειες (κερασιάς, ροδακινιάς, μηλιάς κ.α.) σε περίπου 1500 αγροτεμάχια, τερματίζοντας έτσι μια αντιδικία 15 ετών και αποκαθιστώντας την κοινωνική ηρεμία και γαλήνη στην περιοχή.
Η συμφωνία αξιολογείται ως ιδιαιτέρως θετική από τους αγρότες, καθώς τερματίζεται μια χρόνια αντιδικία που έμελλε να διαρκέσει πολλά χρόνια ακόμη αν δεν είχε επιτευχθεί ο συμβιβασμός, διότι οι αγωγές της περιόδου μετά το 2004 δεν έχουν εκδικασθεί ούτε καν στον πρώτο βαθμό και η ΔΕΗ ήταν αποφασισμένη να εξαντλήσει τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα, γεγονός που θα σήμαινε τεράστια καθυστέρηση με αβέβαιη έκβαση ως προς το αποτέλεσμα.
Με την επιμονή της κ. Θεοδώρας Τζάκρη για την επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής λύσης και την ουσιαστική διάθεση συνεργασίας και υπέρβασης των δυσκολιών από την πλευρά του Προέδρου της ΔΕΗ κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, του ΔΣ και των στελεχών της εταιρείας, προχωρά η οριστική επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος με καταβολή αποζημίωσης στους αγρότες - παραγωγούς των τριών οικισμών και ταυτόχρονη παραίτησή τους από κάθε άλλη σχετική αξίωση έναντι της ΔΕΗ για τις ζημιές μέχρι σήμερα, προκειμένου τόσο οι κάτοικοι όσο και η ΔΕΗ να αποφύγουν έναν πολύχρονο δικαστικό αγώνα και να αποκατασταθεί η κοινωνική ειρήνη στην περιοχή.
Σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες στα Βρυττά, η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη δήλωσε σχετικά στους παρευρισκόμενους αγρότες ότι: «Είναι μια ιστορική στιγμή για την περιοχή, καθώς επιλύεται ένα πρόβλημα που συμπληρώνει σε λίγο μια δεκαπενταετία. Χωρίς υπαιτιότητα των αγροτών τα χωράφια τους πλημμυρίζουν και καταστρέφονται καλλιέργειες, για τα οποία ευλόγως διεκδικούν αποζημίωση. Νομίζω ότι με τον συμβιβασμό στα ποσά και την καταβολή της αποζημίωσης όλα τα μέρη κερδίζουν. Με τη συμφωνία που υλοποιείται αποδεικνύουμε στην πράξη ότι όταν υπάρχει θέληση και διάθεση συνεργασίας μπορούν να βρεθούν λύσεις στα δύσκολα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, με αμοιβαία αποδεκτούς και επωφελείς όρους για όλους».-

Δεν υπάρχουν σχόλια: