Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.: «Δικαίωση του Αγώνα δεκάδων συνάδελφων και των προσπαθειών της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.»

Δικαίωση του αγώνα δεκάδων συναδέλφων που επιστρέφουν στην εργασία τους, αλλά και της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. που εδώ και μήνες αγωνίζεται μαζί τους αποτελεί η ψήφιση, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, με μεγάλη πλειοψηφία, τροπολογίας στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης: «Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Σύμφωνα με την τροπολογία δεκάδες συνάδελφοι με αποφάσεις δικαστηρίων μονιμοποιούνται στο ΥΠ.ΠΟ.Α.
Η σημερινή δικαίωση του αγώνα των συναδέλφων επετεύχθη με τη συνεργασία και τη συμπαράσταση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.ΠΟ.Α. και προσωπικά της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κας. Κονιόρδου, της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης κας. Γεροβασίλη, τον κομμάτων του κοινοβουλίου που υπερψήφισαν τη συγκεκριμένη τροπολογία, του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης κ. Καλογήρου, του βουλευτή του Συριζα, Γιώργου Πάντζα, του εργατολόγου Δημήτρη Βαλαβάνη και φυσικά της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.
Πέραν των παραπάνω, με τη μονιμοποίηση του πολύπειρου αυτού προσωπικού οι υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Α. παίρνουν μία βαθιά ανάσα καθώς, όπως είναι γνωστό, η υποστελέχωση αυτών είναι ένα κατά γενική ομολογία ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το υπουργείο μας.
Τώρα, ο αγώνας της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. συνεχίζεται ώστε άμεσα να τρέξει το θέμα της πρόσληψης 200 μονίμων εξειδικευμένων (Ι.Ε.Κ. φύλαξης αρχαιοτήτων) αρχαιοφυλάκων, κάτι που αποτελεί εξάλλου και κυβερνητική δέσμευση. Παράλληλα, από μέρους της Ομοσπονδίας θα υπάρχει συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α., αλλά και με τους συναρμόδιους υπουργούς κα. Γεροβασίλη και κο. Βερναδάκη ώστε να προχωρήσει το πρόγραμμα προσλήψεων για 500 ακόμη αρχαιοφύλακες, σε βάθος τριετίας, που θα λύσει οριστικά το ζήτημα της φύλαξης αρχαιοτήτων, αλλά και θα τακτοποιήσει έμπειρο φυλακτικό προσωπικό με προϋπηρεσία στο συγκεκριμένο τομέα.
Στις αμέσως επόμενες μέρες θα υπάρχει από την Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. αναλυτικότερη ανακοίνωση για τη μεγάλη αυτή επιτυχία και τη δικαίωση δεκάδων συναδέλφων.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: