Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Γεροβασίλη: Δεν υπάρχει περίπτωση κατάργησης του επιδόματος παραμεθορίου

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί το επίδομα παραμεθορίου έδωσε μιλώντας επί του νομοσχεδίου για την κινητικότητα η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη. «Θέλω να διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα κατάργησης παραμεθορίου», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη, απαντώντας, όπως είπε, «σε ανακρίβειες που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης». Να σημειωθεί ότι για υποψία κατάργησης του επιδόματος παραμεθορίου είχαν μιλήσει οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ, συνδέοντας την με τα κίνητρα που δίνει το νομοσχέδιο για κινητικότητα προκειμένου να μεταταχθεί ένας υπάλληλος σε παραμεθόριο περιοχή.
Αναλυτικά, τι προβλέπει το άρθρο 8:
Άρθρο 8
Μετάταξη – απόσπαση  σε υπηρεσίες απομακρυσμένων- παραμεθόριων και  ορεινών-νησιωτικών ΟΤΑ α΄ βαθμού
Η μετάταξη ή απόσπαση υπαλλήλων σε υπηρεσίες απομακρυσμένων- παραμεθόριων περιοχών όπως ορίζονται στις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις, καθώς και ορεινών και νησιωτικών ΟΤΑ α΄ βαθμού βάσει των διατάξεων των άρθρων 1 παράγραφος 2,  204 και 209 παράγραφος 1  του ν. 3852/2010 ( Α΄ 87),   διενεργείται μέσω  του ΕΣΚ.
Η  διάρκεια της απόσπασης ορίζεται  έως ένα (1) έτος με δυνατότητα παράτασης για ένα (1) ακόμη έτος. Οι μετατασσόμενοι δεσμεύονται να παραμείνουν στην υπηρεσία υποδοχής για δύο (2) έτη,  σύμφωνα με τα οριζόμενα στην περίπτωση  β  παράγραφος 2 του άρθρου 4.
Για τους υπαλλήλους που μετατάσσονται σε  υπηρεσίες της παραγράφου 1 και παραμένουν για τρία (3) τουλάχιστον έτη, ο απαιτούμενος χρόνος για τη βαθμολογική προαγωγή μειώνεται κατά  δύο (2)  έτη.  Αντίστοιχα, για τους υπαλλήλους που αποσπώνται και παραμένουν για δύο (2) τουλάχιστον έτη συνεχώς, ο απαιτούμενος χρόνος για τη βαθμολογική  προαγωγή τους μειώνεται κατά ένα (1) έτος. Ο μέγιστος χρόνος απόσπασης ή μετάταξης που δύναται να συνυπολογιστεί για τη βαθμολογική προώθηση του υπαλλήλου στη διάρκεια της συνολικής υπηρεσίας του  είναι  έξι (6) έτη.
Υπάλληλοι  που  έχουν αποσπαστεί  για δύο έτη συνεχώς σε υπηρεσία της παραγράφου 1  δύναται κατά τη λήξη της απόσπασης να μεταταγούν κατά προτεραιότητα  κατόπιν αίτησής τους σε κενή θέση κλάδου της ίδιας υπηρεσίας, μετά από γνώμη του οικείου συλλογικού οργάνου της παραγράφου 1 του άρθρου 7, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις της παραγράφου 4 του άρθρου 4 για την υπηρεσία προέλευσης.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: