Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Υπογράφηκε η σύμβαση για τη διαγράμμιση επαρχιακού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Πέλλας για το 2016 συνολικού προϋπολογισμού 120.000,00 €

Υπογράφηκε από την Αναπληρώτρια Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Αθηνά Αηδονά και τον ανάδοχο η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου με τίτλο «Διαγράμμιση επαρχιακού δικτύου 2016» αρμοδιότητας Π.Ε. Πέλλας με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 120.000,00 €. Το έργο υλοποιείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας με χρηματοδότηση μέσω του Προγράμματος Επενδυτικών Δαπανών Ιδίων Πόρων της Π.Ε. Πέλλας.
Στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθεί η διαγράμμιση του οδοστρώματος σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Πέλλας και συγκεκριμένα στις εξής περιοχές :
  • ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΑΨΑΛΟΥ: 4.000,00 m2
  • ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ – ΑΡΙΔΑΙΑΣ (ΤΜΗΜΑ ΑΡΑΒΗΣΣΟΣ – ΜΑΝΔΑΛΟ): 4.000,00 m2
  • ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΣΚΥΔΡΑ – ΟΡΙΑ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ (ΤΜΗΜΑ ΡΙΖΟ – ΟΡΙΑ Π.Ε.): 2.000,00 m2
  • ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΑΨΑΛΟΥ – ΛΟΥΤΡΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ: 4.000,00 m2
  • ΜΙΚΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ: 3.346,00 m2
Επίσης θα πραγματοποιείται και κοπή χόρτων και θάμνων στα τμήματα των ερεισμάτων των οδών για τη διευκόλυνση της εργασίας διαγράμμισης.
Στο περιθώριο της υπογραφής της σύμβασης η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας ανέφερε: «Παρά τους περιορισμένους οικονομικούς πόρους, αλλά με συνεχή και συντονισμένη προσπάθεια για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας των διερχόμενων οδηγών στο επαρχιακό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας υπογράψαμε τη σύμβαση για τη διαγράμμιση σε διάφορα σημεία αρμοδιότητάς μας. Αποτελεί κοινό τόπο ότι η βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας είναι αδήριτη ανάγκη, διότι, τα αποτελέσματα θα διαφανούν στη διευκόλυνση των πολιτών της Π.Ε. Πέλλας στην καθημερινότητά τους δίνοντας, ταυτόχρονα, μεγάλη ώθηση στην τοπική και περιφερειακή οικονομία που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την μεταφορά – εξαγωγές αγροτικών προϊόντων αλλά και τον τομέα του τουρισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: