Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Εδεσσαϊκός - Μ.Α. Πέλλας (3-0)3-0. Τον πλήγωσε με τρί-αινα αλλά δεν τον σκότωσε

Ο καλύτερος φετινός Εδεσσαϊκός βρήκε απέναντι του ίσως τον χειρότερο φετινό Μ.Α. Πέλλας και τον κέρδισε εύκολα. Η ομάδα μας κατώτερη των περιστάσεων που η ίδια δημιούργησε με τεράστια προσπάθεια από την αρχή της χρονιάς, έχοντας ένα κακό πρώτο ημίχρονο και μην παρουσιάζοντας απολύτως τίποτα απ' αυτά που την χαρακτηρίζουν φέτος, έδωσε την ευκαιρία στον Εδεσσαϊκό για 30 λεπτά να κάνει ότι θέλει στον αγωνιστικό χώρο.
Κι ενώ το πρώτο δεκάλεπτο δεν προμήνυε τίποτα απ' όσα θα βλέπαμε στο χρονικό διάστημα 10'-40', αφού αρχικά η μπάλα ανεβοκατέβαινε σχεδόν εξίσου στις δύο περιοχές, έστω κι αν ο Εδεσσαϊκός είχε την καλύτερη ευκαιρία με τον Ταουσιάνη, ήρθε η καθίζηση μετά το πρώτο γκολ στο 11ο λεπτό. Ο Μεταξάς αφού έκανε μια τεράστια βόλτα από το Βαρόσι μέχρι το "Φόρης Γεντζής" με τους παίκτες της Πέλλας να μαρκάρουν μόνο με τα μάτια, βρέθηκε απέναντι από τον Μουρζίδη και άνοιξε εύκολα το σκορ. Καμία αντίδραση από την Πέλλα που άρχισε να πελαγοδρομεί και οι γηπεδούχοι που ήταν πολύ καλοί και αποφασισμένοι, κέρδιζαν πολύ εύκολα μπάλες και με καλή κυκλοφορία και ανάπτυξη, άρχισαν επιτίθενται κατά κύματα! Μοιραία κι αφού η Πέλλα δεν έλεγε να συνέλθει, φτάσαμε στο 22ο λεπτό και μετά από συρτή σέντρα από δεξιά, ο Μεταξάς και πάλι με κοντινό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων. Ο Εδεσσαϊκός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, κι αφού κέρδιζε όλες τις μονομαχίες παντού, γινόταν συνεχώς απειλητικός στο τέρμα του Μουρζίδη. Η Πέλλα χωρίς συνοχή και προσανατολισμό ούτε επιθετικά δημιουργούσε πουλώντας εύκολα την μπάλα, ούτε αμυντικά δεν προέβαλε κάποια σοβαρή αντίσταση. Ο Εδεσσαϊκός που το εκμεταλεύθηκε άριστα, πίεζε και προσπαθούσε να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Όπερ και εγένετο στο 30', έστω και με αρκετή δόση τύχης αυτή τη φορά... Οι ποδοσφαιριστές του Εδεσσαϊκού αφού άλλαξαν ωραία την μπάλα έξω από την περιοχή τη Πέλλας, ο Καράμπελας με αρκετές προσποιήσεις βρήκε τον χώρο να σουτάρει, με την μπάλα να του κάνει το χατήρι, κι αφού χτύπησε σε σώμα αμυντικού ξεγέλασε το Μουρζίδη και κατέληξε στα δίχτυα. Ο Εδεσσαϊκός συνέχισε να έχει την κατοχή και να χάνει μια δυο ακόμα ευκαιρίες μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου για να διευρύνει το σκορ. Το 3-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του ημιχρόνου, με τον τερματοφύλακα Αποστόλου των γηπεδούχων να συμπεριλαμβάνεται στους θεατές της αναμέτρησης.
Στο δεύτερο η Πέλλα με τις αλλαγές από τον πάγκο αλλά και τακτικά, βγήκε πιο ανταγωνιστική, με τον Εδεσσαϊκό να παίζει πιο πίσω, όμως παρόλο που πήρε τη μεσαία γραμμή, δεν κατάφερνε να είναι και δημιουργική απειλώντας την εστία του Αποστόλου. Παρόλα αυτά οι γραμμές έκλεισαν μαζί με τους χώρους, η Πέλλα κέρδιζε τις πιο πολλές μονομαχίες και πλέον ο Εδεσσαϊκός δεν μπορούσε να δημιουργήσει και να απειλήσει. Σε όλο το δέυτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι δεν έκαναν ούτε φάση, εκτός από ένα στημένο εκτός περιοχής που έφυγε άουτ. Στο 65' η μεγάλη ευκαιρία για την Πέλλα, όταν ο Σαλίκας «κρέμασε» λίγο έξω από την περιοχή τον Αποστόλου, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι. Η επόμενη και τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα, ένα σουτ και πάλι του Σαλίκα εκτός περιοχής με καλές προϋποθέσεις, έφυγε ψηλά άουτ. Μέχρι την λήξη η Πέλλα έχοντας πιο πολύ κατοχή από τους γηπεδούχους που περίμεναν στο μισό γήπεδο, προσπάθησε να μειώσει, δεν κατάφερε όμως να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στο τέρμα του Βόλτση. Το παιχνίδι είχε ήδη χαθεί σ' εκείνο το τραγικό 30λεπτο του πρώτου ημιχρόνου.
Η Πέλλα εμφανίστηκε σκιά του εαυτού της στο πρώτο ημίχρονο και μοιραία δεν θα μπορούσε να φύγει με κάτι θετικό σήμερα από την Έδεσσα, με αντίπαλο έναν τόσο καλό Εδεσσαϊκό. Φυσικά το μόνο που χάθηκε ήταν οι βαθμοί και θεωρείται αυτονόητο μια ερασιτεχνική ομάδα, όσες αγωνιστικές δυνατότητες, ταλέντο και φιλοδοξίες να διαθέτει, να δικαιούται να έχει κάποια στιγμή αρκετούς ποδοσφαιριστές σε κακή ή πολύ κακή μέρα. Από τέτοιες ήττες που μπορεί να σε πληγώνουν, αλλά δεν σε σκοτώνουν αφού ακόμα είναι πολύ νωρίς, κι αφού η Πέλλα μόλις πριν περίπου τρεις μήνες ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια με νεαρούς κυρίως ποδοσφαιριστές, σίγουρα κρατάς  σαν κέρδος τις εμπειρίες έστω κι αν είναι δυσάρεστες εν προκειμένω και συνεχίζεις, προσπαθώντας να πετύχεις τους στόχους σου και να γίνεις ακόμα πιο δυνατός. Έστω κι αν πρακτικά τόσο καλή ομάδα σαν τον σημερινό Εδεσσαϊκό και τόσο κακή Πέλλα του πρώτου ημιχρόνου, δεν πρόκειται να ξαναδούμε τη φετινή σεζόν ακόμα κι αν ξαναβρεθούμε αντίπαλοι με την ίδια ομάδα, εντούτοις πρέπει να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο διορθώνοντας τα μειονεκτήματα και βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο τα πλεονεκτήματά μας ατομικά και ομαδικά και πολύ περισσότερο να σταθούμε στη διαχείριση τέτοιων αγωνιστικών καταστάσεων όταν μας προκύπτουν.
Ο Εδεσσαϊκός ήταν πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο και πήρε απόλυτα δίκαια τη νίκη. Ότι έχει θεωρητικά ταλέντο και ποιότητα το γνωρίζαμε, σήμερα όμως το διαπιστώσαμε και το είδαμε μέσα στο γήπεδο, έστω κι αν «θύμα» του ήταν η ομάδα μας.
Πολύ καλή η διαιτητική τριπλέτα, με τον κ. Καρυπίδη σχεδόν αλάνθαστο.
Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ανθρώπων και της ποδοσφαιρικής ομάδας που χάθηκαν στο τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, ενώ η γηπεδούχος ομάδα είχε ετοιμάσει και πανό το οποίο σήκωσαν όλοι μαζί οι ποδοσφαιριστές και οι διαιτητές αφιερωμένο στη Σαπεκοένσε.
Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα μας υποδέχεται το Σάββατο τον Εξαπλάτανο, ενώ αύριο το απόγευμα αντιμετωπίζει σε φιλικό αγώνα την Νίκη Αξού στην Αξό.
Οι συνθέσεις:
Εδεσσαϊκός (Νασιόπουλους):Αποστόλου(Βόλτσης), Ουζούνης, Κούμπους, Παπουλίδης, Κιόρτσης, Παπαγεωργίου, Καράμπελας(Μπάρμπας), Μεταξάς(Προύντσης), Ρέτζια, Λαφαζανίδης, Ταουσιάνης.
Μ.Α. Πέλλας (Νινιατσούδης-Χαρπίδης): Μουρζίδης, Παναγιωτέλης, Ίμπας, Σιαματάς, Πλιόγκας(Τζιότζιος), Ζώγας(Μπρατσούδης), Ιωσηφίδης, Σαλίκας, Ρέκος Β.Ι.(Καρασμάνης), Μπουράκης, Κατσαμακτσής. Απόντες: Πανταζίδης, Στάγκος, Παλιάικος

Μια προσφορά του
 






Δεν υπάρχουν σχόλια: