Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

ΟΑΕΔ: Νωρίτερα οι πληρωμές των επιδομάτων και του δώρου Χριστουγέννων

Σχεδόν δέκα μέρες πριν τα Χριστούγεννα θα καταβληθούν τα επιδόματα ανεργίας, το δώρο Χριστουγέννων 2016 και τα επιδόματα μητρότητας στους άνεργους και στους υπόλοιπους δικαιούχους του ΟΑΕΔ. Εκτός από τα τακτικά επιδόματα θα δοθεί και το επίδομα ανεργίας στους πρώην ελεύθερους επαγγελματίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ αναμένεται να δοθεί και η τυπική έγκριση για την πρόωρη πληρωμή των επιδομάτων και του δώρου Χριστουγέννων για το 2016 στους ανέργους που το δικαιούνται, βάση των μητρώων του Οργανισμού.
Πρόκειται για απόφαση που σχεδόν κάθε χρόνο λαμβάνει το ΔΣ του ΟΑΕΔ και η πιθανότερη ημερομηνία για την καταβολή των επιδομάτων στους λογαριασμού των δικαιούχων είναι η Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το νόμο αλλά και το πρόγραμμα πληρωμών του ΟΑΕΔ η πληρωμή θα γινόταν κανονικά στις 21 Δεκεμβρίου.
Ωστόσο στις προθέσεις της Διοίκησης του Οργανισμού είναι οι άνεργοι να έχουν στην διάθεση τους τα χρήματα πριν από την εβδομάδα των Χριστουγέννων, ώστε να μπορούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: