Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Η αντιπολίτευση για το ξεπάγωμα των μέτρων για το χρέος

Την ώρα που πηγές του Μεγάρου Μαξίμου χαρακτήρισαν την εξέλιξη του ξεπαγώματος των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, μετά την εμπλοκή για τη 13η σύνταξη και το ΦΠΑ στα νησιά της προσφυγικής κρίσης, ως «δικαίωση», η αντιπολίτευση εκφράζει τις αμφιβολίες της.
«Η ανακοίνωση του κ. Ντάισελμπλουμ αποτελεί την αναμενόμενη δικαίωση των κυβερνητικών επιλογών να στηριχτούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και με το πάγωμα του ΦΠΑ, οι κάτοικοι των νησιών που δέχονται προσφυγικές ροές», ανέφεραν πηγές του Μαξίμου.
Ο μόνος που δεν χαίρεται είναι ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έσπευσε να ταυτιστεί και στη Βουλή με τις πιο τιμωρητικές πτέρυγες των δανειστών, πρόσθεσαν οι ίδιοι κύκλοι.
Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το αυτονόητο. «Αφού βάφτισε το επίδομα "13η σύνταξη στο εσωτερικό" και "εφάπαξ βοήθημα" στο εξωτερικό, αφού αναγκάστηκε να στείλει "επιστολή συμμόρφωσης", η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το αυτονόητο: Ότι ξεκινάει μια συζήτηση για ένα θέμα που θα έπρεπε να έχει ήδη κλείσει με επωφελής όρους για τη χώρα», ανέφεραν πηγές της ΝΔ, προσθέτοντας:«Είναι σαφές ότι τον κ. Τσίπρα και τη στενή παρέα του δεν τους ενδιαφέρει η χώρα και οι πολίτες της, αλλά το πώς θα συνεχίσουν την προπαγάνδα τους για να συντηρήσουν την ολοένα συρρικνούμενη εκλογική τους πελατεία».
«Στον δρόμο του διχασμού θα πορευτούν μόνοι τους. Καλές γιορτές», κατέληξε το σχετικό σχόλιο της Πειραιώς.
«Μετά την απώλεια πολύτιμου για την οικονομία μας χρόνου, λόγω των ψευτοπαλληκαρισμών του κ. Τσίπρα, είναι θετικό ότι ξαναρχίζουν οι διαδικασίες για την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος», επεσήμανε από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ.
«Η Κυβέρνηση οφείλει όμως να ενημερώσει άμεσα τον ελληνικό λαό για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε. Σε αυτά τα θέματα δεν υπάρχει μυστική διπλωματία»,σημείωσε ωστόσο. «Ελπίζουμε η επιστολή του Υπουργείου Οικονομικών να μην είναι μια ακόμη πράξη ντροπής για την Ελλάδα», κατέληξε η Χαριλάου Τρικούπη.
«Είναι θετικό ότι θα ξαναρχίσουν οι συζητήσεις για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος», σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόρδας.
«Πριν η κυβέρνηση όμως σπεύσει να πανηγυρίσει καλό θα ήταν να ξέρουμε και τι γράφει στην επιστολή μετανοίας και τι δεσμεύσεις ανέλαβε. Γιατί έχουμε συνηθίσει πλέον ότι οι διαπραγματεύσεις της συνοδεύονται πάντα από βαρύ λογαριασμό για τους Έλληνες», είπε επίσης.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: