Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης απειλεί με απολύσεις σε δημόσιο και δήμους

Προαναγγελία απολύσεων σε δημόσιο και δήμους αποτελεί κατά το Μαξίμου η σημερινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ραδιόφωνο του Alpha - μια συνέντευξη, στην οποία ο πρόεδρος της ΝΔ επανέφερε τις δεσμεύσεις του για κόψιμο δαπανών υποστηρίζοντας ότι «υπάρχει λίπος στο κράτος».
«Ο κ. Μητσοτάκης» ανέφεραν κύκλοι του Μαξίμου, «δεσμεύεται απέναντι στους ακραίους - μήπως και τον... προωθήσουν, αλλά ματαιοπονεί - με χιλιάδες απολύσεις σε δημόσιο και δήμους! «Στη ΔΕΘ μίλησα για κόψιμο δαπανών. Υπάρχει λίπος στο κράτος», τονίζει και σήμερα σε συνέντευξή του (Alpha radio) προαναγγέλλοντας χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο. Το λίπος είναι προφανώς οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι. Αυτός είναι ο σεβασμός του σε όσους με κόπο βγάζουν τίμια το ψωμί τους...».
Κατά τις ίδιες πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δίνει τα διαπιστευτήρια του ως άνθρωπος των απολύσεων και της ανεργίας και για τους δήμους. Απειλεί με απολύσεις όχι μόνο όλους τους συμβασιούχους αλλά και τους μόνιμους υπαλλήλους των δήμων. Γιατί η κυβέρνηση έδωσε «κυρίως σε δημάρχους, τη δυνατότητα να αποδέχονται δικαστικές αποφάσεις που τακτοποιούν και μονιμοποιούν από την πίσω πόρτα συμβασιούχους». Όλους αυτούς τους δημοτικούς υπαλλήλους απειλεί με ανεργία ο κ. Μητσοτάκης...
Ας μάθει, όμως, επιτέλους να σέβεται το ψωμί του μεροκαματιάρη, χρονιάρες μέρες. Όλα έχουν ένα όριο. Έλεος...»
Στην ίδια συνέντευξη, ο αρχηγός της ΝΔ χαρακτήρισε «κατάπτυστη» την επιστολή Τσακαλώτου προς τους δανειστές - έναν χαρακτηρισμό, για τον οποίο το Μαξίμου επισημαίνει: «Η αναφορά του κ. Μητσοτάκη ότι "η επιστολή Τσακαλώτου ήταν κατάπτυστη", μετά τα όσα ο ίδιος υποστηρίζει στην ίδια συνέντευξη, είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί με πολιτικούς όρους. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά...»

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: