Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Εκδήλωση από το ΚΔΑΠμεΑ της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ) της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. διοργανώνει εκδήλωση στο χώρο του, στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών (Κολοκοτρώνη 10). Η ημέρα αυτή έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους το δικαίωμα των Ατόμων με Αναπηρία στην πλήρη συμμετοχή στην κοινωνία.
Γι’ αυτό -έστω και για μια ημέρα το χρόνο- ας τιμήσουμε έμπρακτα τα άτομα αυτά δίνοντας το παρόν στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 10:30 π.μ., στο χώρο του Κέντρου.   
Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών.
Μήνυμα του προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. Αποστόλου Φάκκα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
«Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία δίνει την ευκαιρία σε όλους μας να δούμε την πραγματικότητα. Να δούμε ότι οι δυνατότητες των ατόμων αυτών τους δίνουν το δικαίωμα να συμμετέχουν ενεργά σε κάθε κοινωνική δράση και σε μια παραγωγική διαδικασία προσαρμοσμένη στις ικανότητές τους. Να εστιάσουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με σωματικές ή νοητικές ιδιαιτερότητες. Μέσα στην κοινωνία, όλοι είμαστε διαφορετικοί αλλά όλοι ίσοι και έχουμε το ίδιο δικαίωμα να απολαμβάνουμε αυτά που η Πολιτεία πρέπει να παρέχει.
Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πάντα ότι τα αυτονόητα για τους υγιείς, είναι για τα Άτομα με Αναπηρία ένας διαρκής αγώνας για την επίτευξή τους. Και σε αυτό τον αγώνα χρειάζονται συμπαραστάτες.
 Ευχαριστώ τους εργαζόμενους στο ΚΔΑΠΜεΑ της ΔΗΚΕΠΑΠ, τους γονείς των ατόμων που φιλοξενούνται σε αυτό και όλους όσοι στηρίζουν αυτή την σημαντική προσπάθεια.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: