Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Ανακοίνωση δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου για το θέμα του αξονικού τομογράφου

Παρακολουθούμε όλοι μας τις τελευταίες μέρες να εκτυλίσσεται ένα θρίλερ με το θέμα του αξονικού τομογράφου για το νοσοκομείο των Γιαννιτσών. Δηλώσεις, ανακοινώσεις, διαβεβαιώσεις, πιστώσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά όλα αυτά, αν και εφόσον… Αν εγκριθεί το Interreg και εφόσον δεν υπάρξει πρόβλημα στη διαγωνιστική διαδικασία, όπως συνέβη με το προηγούμενο ΕΣΠΑ.
Όλοι έχουμε αντιληφθεί τις παρασκηνιακές διαδρομές της εσωκομματικής κόντρας με πρόσχημα τον αξονικό τομογράφο. Για ακόμη μια φορά παλαιοκομματικές νοοτροπίες και αντιλήψεις στερούν από τους πολίτες της Πέλλας καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες υγείας. Προφανώς κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι, δεν ενδιαφέρει τους δημότες από ποιόν κωδικό και από ποιο χρηματοδοτικό εργαλείο θα τοποθετηθεί αξονικός τομογράφος στο μεγαλύτερο νοσοκομείο του νομού. Ούτε έχουν αντιληφθεί τα τραγικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει τέσσερα χρόνια η έλλειψή του.
Ως δημοτική αρχή έχουμε δώσει πραγματικό αγώνα για την λειτουργία του νοσοκομείου Γιαννιτσών, μακριά από κομματικές σκοπιμότητες και επικοινωνιακά δελτία τύπου. Δεν είμαστε εμείς που βγάζουμε αποφάσεις και μετά από λίγες μέρες διαβουλεύσεων, τις ανακαλούμε χωρίς να νοιαζόμαστε για τον εμπαιγμό των δημοτών.
Σε λίγες ώρες τελειώνει μια ακόμη πολύ δύσκολη χρονιά, τελειώνει όμως και η υπομονή μας. Όσοι υπόσχονται, ας αναλάβουν και σοβαρά πλέον την ευθύνη της υλοποίησης και ας ευχηθούμε το 2017 η Πέλλα να έχει δύο αξονικούς τομογράφους!
Η απουσία συνεργασίας και συντονισμένων ενεργειών, για ακόμη μια φορά, ας μην οδηγήσει την Πέλλα στο περιθώριο.
Καλή χρονιά με υγεία σε όλο τον κόσμο.
Γρηγόριος Σ. Στάμκος
Δήμαρχος Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: