Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Εκδήλωση για την προαστιακή σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης - Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών με επέκταση της γραμμής προς την Αλμωπία στις 27 Ιανουαρίου στα Γιαννιτσά

Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι διοργανώνεται εκδήλωση την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, ώρα 17:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πέλλας, κατά την οποία θα παρουσιαστεί η Αναγνωριστική Μελέτη Χάραξης της προαστιακής σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης - Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών, με επέκταση της γραμμής προς την Αλμωπία και οι εξελίξεις για την επικαιροποίηση της Μελέτης Σκοπιμότητας – Βιωσιμότητας του προτεινόμενου δικτύου.
Την παρουσίαση της Αναγνωριστικής Μελέτης θα πραγματοποιήσει ο Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΟΣΕ κ. Γ. Σαμπατακάκης, ενώ τις εξελίξεις για την επικαιροποίηση της Μελέτης Σκοπιμότητας - Βιωσιμότητας ο καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ κ. Χ. Πυργίδης.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματέως Υποδομών κ. Πέτης Πέρκα και του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΣΕ κ. Κ. Πετράκη.
Στην σύσκεψη έχουν προσκληθεί οι βουλευτές του Νομού, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Α. Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γ. Μπουτάρης, η Αναπ. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Α. Αηδονά, οι Δήμαρχοι των Δήμων Πέλλας, Έδεσσας, Σκύδρας και Αλμωπίας, ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, η Πρωτοβουλία Πολιτών για το Σιδηροδρομικό Δίκτυο του Ν. Πέλλας, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας, το Επιμελητήριο Πέλλας, καθώς και άλλοι φορείς του νομού όπως οι Εμπορικοί Σύλλογοι, οι σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Έδεσσας, Γιαννιτσών και Αριδαίας, η Ένωση Ξενοδόχων και ο Σύλλογος Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Λουτρακίου κ.ά.
Η εκδήλωση είναι ιδιαίτερης σημασίας, αφού εκτός από την πρώτη παρουσίαση της χάραξης της προαστιακού σιδηροδρόμου θα γίνει και η ανάλυση των επόμενων βημάτων προς την υλοποίηση του προτεινόμενου δικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: