Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Αντιδράσεις των κομμάτων για τα 2 χρόνια της κυβέρνησης

Για μαθήματα αυταρχισμού, καταστροφή της οικονομίας αλλά και προδοσία των προσδοκιών του λαού κατηγορούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης την κυβέρνηση, με αφορμή τη συπλήρωση δύο χρόνων από την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Με ανακοίνωσή της, η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, τονίζει πως οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες και συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη προς όφελος των Ελλήνων και της πατρίδας μας».
Σημειώνει ότι οι ΑΝ.ΕΛΛ. και ο Πάνος Καμμένος «συμμετέχουμε και στηρίζουμε την κυβέρνηση στη βάση της έντιμης και ειλικρινούς συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, με μόνο στόχο να βγάλουμε την Ελλάδα από τη μέγγενη των μνημονίων με την κοινωνία όρθια».
Και καταλήγει ότι στο πλαίσιο της διετούς διακυβέρνησης, οι ΑΝ.ΕΛΛ. «λειτουργήσαμε ως καταλύτες, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι μπορεί να υπάρχει συναίνεση κομμάτων με διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές. Και διασφαλίζουμε τα εθνικά μας συμφέροντα στον μέγιστο δυνατό βαθμό».
Η Μανταλένα Παπαδοπούλου καταγγέλλει τα κόμματα της αντιπολίτευσης για «ψεύτικες κορόνες» αποδίδοντας σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ «κροκοδείλια δάκρυα», παρά τις ευθύνες τους «για την κατάντια των ασφαλιστικών ταμείων και έφεραν το PSI, εκείνοι που ψήφισαν τις μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις, να εμφανίζονται σήμερα ως τιμητές και να μας κουνάνε το δάχτυλο. Πρόκειται για την αποθέωση του θεάτρου του παραλόγου».
Η Νέα Δημοκρατία
Με ανακοίνωση του τομεάρχη Υγείας, Βασίλη Οικονόμου, η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την κυβέρνηση για «μαθήματα αριστερού αυταρχισμού».
Στη δήλωσή του αναφέρει:
«Για μια ακόμα φορά, γίναμε μάρτυρες του “αριστερού αυταρχισμού” έναντι των εκπροσώπων των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Οι θλιβερές σκηνές που εκτυλίχθηκαν μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ, εκθέτουν, όχι μόνο τον αρμόδιο Υπουργό, αλλά και τον κ. Αλ. Τσίπρα.
»Οι αστυνομικές δυνάμεις, έχοντας αποκλείσει από νωρίς την περιοχή, στην συμβολή των οδών Λυκείου και Στησιχόρου, απαγόρευαν για αρκετή ώρα στους γιατρούς να πλησιάσουν το γραφείο του πρωθυπουργού.
»Έτσι φαίνεται πως αντιλαμβάνεται η δήθεν "ευαίσθητη" Κυβέρνηση τη Δημοκρατία.
»Στα δίχρονα “γενέθλιά” της, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παραδίδει μαθήματα αυταρχισμού».
Το Ποτάμι
Με δήλωση του Σπύρου Δανέλλη, το Ποτάμι μιλά για θάνατο του μεσαίου χώρου.
Όπως σημειώνει, ενώ «το Μαξίμου θριαμβολογεί πως όλα “βαίνουν καλώς” στα δύο χρόνια διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, η έρευνα της ΓΕΣΕΒΕ αποτυπώνει διαφορετικά την πραγματικότητα».
Σημειώνει ότι 75,3% των ελληνικών νοικοκυριών είχε μείωση εισοδημάτων το 2016 σε σχέση με το 2015, ενώ το 73,5% αναμένει επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης το 2017.
Επίσης ότι το 34% εκτιμά ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις φορολογικές υποχρεώσεις το επόμενο έτος και το 32% των νοικοκυριών αναφέρει πως ζει με τουλάχιστον έναν άνεργο στην οικογένειά του.
Και τονίζει ότι «είναι γνωστό πως πολλοί από τους “εργαζόμενους”αμείβονται με λιγότερα από τον κατώτατο μισθό των 586€».
«Ο θάνατος του μεσαίου παραγωγικού χώρου είναι το αποτέλεσμα του εκρηκτικού συνδυασμού αφρόνων πολιτικών λιτότητας και υπερφορολόγησης, που κλιμακώθηκαν την τελευταία διετία», σημειώνει.
Η δήλωση καταλήγει:
«Επιβάλλεται όσο ποτέ στο παρελθόν να αφυπνισθεί η κυβέρνηση, αλλά και η αντιπολίτευση.
»Η ανάγκη συμφιλίωσης με την πραγματικότητα, σύνεσης και συνεννόησης είναι οι αναγκαίες συνθήκες για την οικοδόμηση όρων ελπίδας και αυτοπεποίθησης, όρων απαραίτητων για τη δημιουργική επανάσταση που χρειάζεται η χώρα».
Η Λαϊκή Ενότητα
Η ΛΑ.Ε. Με ανακοίνωση του γραφείο Τύπου της καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ενω πριν από δύο χρόνια «“άνοιξε” μια ιστορική σελίδα αναδεικνύοντας τον αντιμνημονιακό, τότε, ΣΥΡΙΖΑ, σε πρώτη κοινοβουλευτική δύναμη, δίνοντας τη δυνατότητα δημιουργίας μια αριστερής κυβέρνησης με στόχο την ανατροπή των μνημονιακών νεοφιλελεύθερων πολιτικών», στη συνέχεια «ο Αλέξης Τσίπρας πρόδωσε τις ελπίδες του λαού, παραχάραξε σε ταπεινωτικό ΝΑΙ το θριαμβευτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος με το ηχηρό και περήφανο “ΟΧΙ” και συμφώνησε με τους “οικονομικούς δολοφόνους”, με τη στήριξη των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, το καταστροφικό για το λαό και την χώρα 3ο μνημόνιο».
Σημειώνει ότι «η προδοσία Τσίπρα, όμως, δεν έβαλε τέλος στα όνειρα και τις επιδιώξεις του ελληνικού λαού για κατάργηση των μνημονίων, ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας και χάραξη μιας νέας πορείας δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης» διότι η «ΛΑ.Ε. διατηρεί ζωντανή την ιστορική ευκαιρία, που έδωσε ο λαός, για την ανατροπή των ασκούμενων μνημονιακών νεοφιλελεύθερων πολιτικών της διαρκούς φτωχοποίησης».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: