Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

7 πολύ χρήσιμες συμβουλές που όλα τα ζευγάρια πρέπει να ακολουθήσουν στην κρεβατοκάμαρα

Ψάχνετε λίγο περισσότερο ενθουσιασμό στην κρεβατοκάμαρα; Παρακάτω, sex therapists, μοιράζονται τις συμβουλές που δίνουν στα ζευγάρια, τα οποία θέλουν να πάνε την σεξουαλική τους ζωή στο επόμενο επίπεδο.
1. Μην βιάζεστε να έχετε οργασμό.
«Συχνά οι άνθρωποι προσπαθούν να πιέσουν τον εαυτό τους να έχουν οργασμό ή να βιαστούν να έχουν οργασμό, ο οποίος θα είναι πιο απολαυστικός εάν τον “χτίσουν” σιγά σιγά. Αν και δεν υπάρχει τίποτα κακό σε μία γρήγορη συνουσία, προσπαθήστε να χτίσετε την ανυπομονησία και να συνειδητοποιήσετε ότι δεν χρειάζεται να έρθετε και οι δύο σε οργασμό την ίδια στιγμή, αρκεί και οι δύο να ευχαριστιέστε αυτό που γίνεται και να μείνετε συνδεδεμένοι. Επιβραδύνετε την διαδικασία, χτίστε σιγά τους οργασμούς σας και παίξτε ο ένας με τον άλλο. Δεν είναι κακό να χτίζεις τον ενθουσιασμό, να επιβραδύνεις και μετά να συνεχίζεις. Μειώστε και αυξήστε την ένταση, μέχρι να επιλέξετε την στιγμή που θα αφεθείτε και θα έχετε οργασμό.» - Gracie Landes, sex therapist και οικογενειακή θεραπεύτρια στη Νέα Υόρκη.
2. Μην ξεχνάτε ότι το κρεβάτι σας είναι για δύο πράγματα: Για να κοιμάστε και να κάνετε σεξ.
«Πάντα λέω στους πελάτες μου ότι η κρεβατοκάμαρά τους προορίζεται για δύο πράγματα: για ύπνο και σεξ. Αυτό σημαίνει ότι στην κρεβατοκάμαρα δεν πρέπει να υπάρχει τεχνολογία. Είναι πολύ δύσκολο να πλησιάσεις τον/την σύντροφό σου και να κάνετε αγκαλιές ότι εκείνος/η εξερευνά το Instagram και όχι το κορμί σας. Εάν χρειάζεστε λίγη ψυχαγωγία, κάποια ερωτική ταινία μπορεί να θέσεις τις βάσεις για μία καυτή βραδιά σεξ. Το ίδιο μπορεί να κάνει και το άναμμα των κεριών και να διαβάζετε ο ένας στον άλλον ερωτική λογοτεχνία. Είμαι σίγουρη ότι στο τέλος θα βρείτε καλύτερη διασκέδαση κάτω από τα σεντόνια.» - Anna Randall, sex therapist και ερευνήτρια στο Σαν Φρανσίσκο.
3. Προσπαθήστε να αγαπήσετε το σώμα σας.
«Δουλεύω με πολλές γυναίκες και άντρες, που έχουν νιώσει κατά καιρούς πρόσκληση από τις αλλαγές που γίνονται στο σώμα τους. Το να είναι κανείς σέξι είναι τρόπος σκέψης, ανεξάρτητα με την ηλικία και το μέγεθος. Οπότε συχνά, μπορεί να ρίχνουμε μόνοι μας την σεξουαλική μας διάθεση, πριν ακόμα καν μπει ο/η σύντροφός μας στην κρεβατοκάμαρα. Αποδεχτείτε ότι είστε σέξι. Η ενέργειά σας επηρεάζει και τον παρτενέρ σας. Βρείτε τα εργαλεία στην προσωπική σας εργαλειοθήκη για να αυξήσετε την σεξουαλική σας διάθεση, είτε πρόκειται για κάτι που θα φορέσετε, το χαμόγελο στο πρόσωπό σας, την χαλάρωση που νιώθετε όταν ανάβετε το αγαπημένο σας κερί. Όλοι έχουμε την ευθύνη για την ευκαιρία να αποδεχτούμε την εσωτερική μας σεξουαλικότητα. Κάντε το και σας υπόσχομαι ότι θα βιώσετε την ανταμοιβή στην κρεβατοκάμαρα.» - Megan Fleming, ψυχολόγος και sex therapist.
4. Παρακολουθήστε ο ένας τον άλλον να αυνανίζεται.
«Ποιος ξέρει τις ερωτικές αντιδράσεις καλύτερα από εσάς; Γνωρίζει ο/η σύντροφός σας εκείνο το ειδικό σημείο που σας εξιτάρει; Πείτε τους το μυστικό σας. Καθίστε άνετα δίπλα στο άλλο σας μισό και αυτοϊκανοποιηθείτε μέχρι να έρθετε σε οργασμό. Πιστέψτε με, βλέποντας πως ένας άντρας μπορεί να έρθει μόνος τους σε οργασμό μπορεί να είναι ένα από τα πιο εκπαιδευτικά και σέξι πράγματα που θα κάνετε ποτέ. Βολευτείτε ανάμεσα στα πόδια του και παρακολουθείστε. Όσο για τις γυναίκες, πάρτε το χέρι του συντρόφου σας και καθοδηγήστε τον, δείχνοντας την πίεση, αλλά και το σημείο που προτιμάτε. Όταν τελειώσετε, αγκαλιαστείτε και μοιραστείτε όσα μάθατε. Μπορεί να νιώσατε λίγο ντροπή ή έκπληξη, αλλά μόλις αναβαθμίσατε την οικειότητα στην σεξουαλική σας ζωή.» - Anna Randall
5. Κοιταχτείτε στα μάτια για 2 ολόκληρα λεπτά.
«Δεν μιλάω απλά για μία ματιά, εννοώ πραγματικά να κοιταχτείτε. Κοιτάζοντας το άλλο σας μισό στα μάτια μπορεί να ενεργοποιήσετε τον αισθησιασμό και την οικειότητα. Έχω γίνει μάρτυρας της δύναμης της ματιάς χιλιάδες φορές στο γραφείο μου. Για πολλά ζευγάρια, είναι πολύ άβολο. Επειδή η ματιά δείχνει τόσο οικειότητα, πολλά ζευγάρια αποφεύγουν αυτό το δυνατό αφροδισιακό. Νιώθουν πολύ ευάλωτοι. Αλλά αυτή η άσκηση μπορεί να έχει δύναμη και να είναι θεραπευτική για ζευγάρια που θέλουν να επανασυνδεθούν ή να συνδεθούν ακόμα περισσότερο.» - Kimberly Resnick Anderson, sex therapist στο Λος Άντζελες.
6. Σχεδιάστε εκ των προτέρων μία νύχτα που θα κάνετε σεξ.
«Πολλά ζευγάρια με τα οποία μιλάω συμφωνούν ότι θα ήθελαν να κάνουν σεξ πιο συχνά αλλά είναι πολύ απασχολημένοι ώστε να έρθει αυθόρμητα το σεξ. Προσπαθήστε να το κάνετε να συμβεί σχεδιάζοντας μία σεξουαλική εμπειρία από πριν. Σκεφτείτε πως θέλετε να το κάνετε. Μήπως θα θέλατε να ξεφύγετε από την τυπική σας “χορογραφία”; Τίποτα δεν είναι πιο σέξι για το άλλο σας μισό από το να αντιλαμβάνεται ότι έχει οργανώσει μία ολόκληρη σεξουαλική εμπειρία. Επίσης, μπορείτε να μπείτε στο πνεύμα σκεπτόμενοι την εμπειρία που θα ακολουθήσει.» - UrsulaOfman, ψυχολόγος και sex therapist.
7. Μιλήστε για τις φαντασιώσεις σας
«Δεν εκτιμούμε πολύ την φαντασία. Θα εκπλαγείτε με πόσα λίγα ζευγάρια συζητούν για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, προσδοκίες και φαντασιώσεις. Πολλοί από τους πελάτες μου νιώθουν ντροπή για τις ερωτικές τους φαντασιώσεις ή δεν τις σκέφτονται καν. Δίνοντας σάρκα και οστά στο σεξουαλικό σας σενάριο και λέγοντάς το στο άλλο σας μισό μπορεί να είναι πολύ απελευθερωτικό και ερωτικό. Πολλοί από τους πελάτες μου υποθέτουν ότι οι σύντροφοί τους είτε δεν ενδιαφέρονται για τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις, είτε ότι δεν θα είναι θετικοί στο να τις ακούσουν (πόσο μάλλον να συμμετάσχουν). Παρ' ολ' αυτά, έχω δει ζευγάρια που δεν έκαναν καθόλου σεξ να το ξεκινούν αφού έχουν εξερευνήσει τις φαντασιώσεις τους στο γραφείο μου. Να νιώθεις ότι ο/η σύντροφός σου είναι σεξουαλικό ον που έχει πλούσια σεξουαλική φαντασία είναι πολύ ερεθιστικό.» - Kimberly Resnick Anderson
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.

Δεν υπάρχουν σχόλια: