Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Νέος γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ ο Χρήστος Ταραντίλης

Ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που διδάσκει και στην Ακαδημία Πολιτικών Στελεχών της ΝΔ, διαδέχεται τον Οικονόμου, που αναλαμβάνει θέση συμβούλου καθώς θα πολιτευθεί.
Νέος γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας ορίζεται ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστος Ταραντίλης, σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS247.
Η σχετική απόφαση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να εκδοθεί σήμερα. Θα προβλέπονται επίσης τρεις αναπληρωτές γραμματείς επιπλέον. Έτσι αναπληρωτές γραμματείς Στρατηγικού Σχεδιασμού θα είναι συγκεκριμένα οι Μαίη Ζαννή, Βασιλική Λοϊζου, Κώστας Μπακογιάννης, Νίκος Ρωμανός και τον Νίκος Σωτηρόπουλος.
Ο μέχρι σήμερα γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Γιάννης Οικονόμου, αναλαμβάνει θέση συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη για θέματα Καταναλωτή, καθώς έχει αποφασίσει να πολιτευθεί στις επόμενες εκλογές και είναι ειλημμένη απόφαση να μην έχουν θέσεις οργανωτικές στο κόμμα οι υποψήφιοι βουλευτές.
Ο Χρήστος Ταραντίλης είναι Καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης και Λήψης Αποφάσεων στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) και Επικεφαλής της ερευνητικής μονάδας "Επιχειρησιακής Έρευνας και Συστημάτων Αποφάσεων" του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας κατά τη διάρκεια της οποίας ενδεικτικά
α) πραγματοποιήθηκε η προετοιμασία καθώς και η ολοκλήρωση, με ιδιαίτερη επιτυχία, της πρώτης εξωτερικής αξιολόγησης του Τμήματος ΔΕΤ από επιτροπή διακεκριμένων Καθηγητών κορυφαίων Πανεπιστημίων της Μεγάλης Βρετανίας και των ΗΠΑ (πχ LSE, Imperial College London)
β) σχεδιάστηκαν και εφαρμόστηκαν νέες κατευθύνσεις και μαθήματα στο πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος, δίνοντας έμφαση στα αντικείμενα της Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας καθώς και της Επιχειρηματικής Αναλυτικής – Business Analytics
γ) ιδρύθηκε και λειτούργησε το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος και το μοναδικό στην Ελλάδα, στο αντικείμενο Επιχειρηματική Αναλυτική – Business Analytics
Ο κ.Ταραντίλης έχει συνολικά άνω των 150 επιστημονικών εργασιών σε διεθνή περιοδικά, βιβλία και διεθνή συνέδρια, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 60 ερευνητικών δημοσιεύσεων στα κορυφαία διεθνή περιοδικά στο χώρο της επιχειρησιακής έρευνας και της διοικητικής επιστήμης, των δικτύων logistics και των μεταφορών (64 δημοσιεύσεις ανήκουν σε περιοδικά με Impact Factor, δεκαπέντε δημοσιεύσεις ανήκουν στην κατηγορία 4 και εικοσιπέντε δημοσιεύσεις ανήκουν στην κατηγορία 3 σύμφωνα με το Association of Business Schools’ Academic Journal Guide 2015).
Η επίδοση του κ.Ταραντίλη στη διδασκαλία αντανακλάται στο μεγάλο αριθμό (πάνω από είκοσι) βραβεύσεων που έχει λάβει τα τελευταία δεκατρία συνεχόμενα χρόνια.
Επιπλέον, ο νέος γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ έχει διατελέσει σύμβουλος της ανώτατης διοίκησης οργανισμών και επιχειρήσεων. Έχει επίσης πολύχρονη εμπειρία ως εκπαιδευτής θεμάτων στρατηγικής λήψης αποφάσεων σε στελέχη διαφορετικών βαθμίδων και επιχειρηματικών κλάδων. Επιπλέον, αρθρογραφεί τακτικά στον κυριακάτικο τύπο. Είναι επίσης ένας από τους καθηγητές που διδάσκουν στην "Ακαδημία Στελεχών" της ΝΔ.

Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: