Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Ήττα στο καλάθι από το Βατανιακό-Σάρισσα για τους Εφήβους των "Ικάρων" Γιαννιτσών

Με νικητή τον Βατανιακό-Σάρισσα με σκορ 62-64 ολοκληρώθηκε το παιχνίδι των εφήβων των "Ικάρων" Γιαννιτσών για το συναρπαστικό πρωτάθλημα μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΜ που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο "ΈΛΛΗ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ".
Ήταν μια «γλυκόπικρη» ήττα καθώς οι "'Ικαροι" βρέθηκαν πολύ κοντά στο να σημειώσουν μιά ακόμα μεγάλη νίκη χωρίς όμως να τα καταφέρουν στο φίνις του αγώνα, γεγονός όμως που δεν τους λυπεί ιδιαίτερα καθώς στον αντίστοιχο αγώνα της Κατερίνης είχαν επιβληθεί με 30 πόντους διαφορά (και σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος του πρωταθλήματος έχουν το αβαντάζ των πόντων).
Η Ακαδημία των Γιαννιτσών πλήρωσε την νευρικότητα που παρουσίασε στο επιθετικό της κομμάτι με την αστοχία να κυριαρχεί σε όλο το διάστημα του αγώνα, αποτέλεσμα των κακών ατομικών επιλογών των ατού της, οι οποίοι δεν βρέθηκαν σε καλή ημέρα.
"....Σήμερα δεν εξαντλήσαμε τις πιθανότητες μας για να κερδίσουμε καθώς ναι μεν είμασταν ανταγωνιστικοί αλλά συνάμα αρκετά επιπόλαιοι και χρειαζόταν περισσότερη αυτοσυγκέντρωση και ομαδικό πνεύμα ... όταν κάνουμε άστοχα ελεύθερα σούτ είναι δύσκολο να κερδίσεις και έτσι η εξέλιξη στο τέλος ήταν αυτή που ήταν, να χάσουμε μ' ένα καλάθι" δήλωσε ο κόουτς των Ικάρων Σπόντης Νίκος.
".. Είχαμε ελάχιστο χρόνο ομαδικής προετοιμασίας λόγω δυσκολιών προπόνησης απόρροια των καιρικών συνθηκών ,δουλέψαμε όμως για αυτό το παιχνίδι και θέλαμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση για να ικανοποιήσουμε τον εαυτό μας, πράγμα που καταφέραμε αλλά χωρίς το ποθούμενο αποτέλεσμα....
Ο αντίπαλος μας δυσκόλεψε περισσότερο από τον πρώτο μεταξύ μας αγώνα και του αποδίδουμε τα εύσημα σήμερα! Τα επιθετικά μας συστήματα δεν δούλεψαν καλά, η άμυνά μας ήταν αυτή που έπρεπε αλλά στην επίθεση χρειαζόμασταν περισσότερη τύχη..
Σε γενικές γραμμές ήταν άλλη μια καλή εμφάνιση, η οποία έχασε την ιδιαίτερη αξία της γιατί συνδυάστηκε με ήττα. Δεν πειράζει όμως....Καλή συνέχεια σε όλους!..."
".. Τα παιχνίδια πόντο -πόντο κρίνονται συνήθως στο πέντε εναντίον πέντε. Για να κερδίσεις ένα τέτοιο ματς πρέπει να έχεις μεγαλύτερη παραγωγικότητα και αποφασιστικότητα στην επίθεση, εκτός από την συνεχή καλή αμυντική λειτουργία...." είπε με τη σειρά του ο Σερέτης Θεολόγος , προπονητής των Ικάρων.".... Το παιχνίδι ήταν κλειστό στην μεγαλύτερη διάρκειά του και ο Βατανιακός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αστοχία μας στα ελεύθερα σούτ. Δεν έχεις μεγάλες πιθανότητες να κερδίσεις μόνο με ισχυρή άμυνα χρειάζεται και παραγωγική ομαδική επίθεση...Συνεχίζουμε απτόητοι!....".

Δεν υπάρχουν σχόλια: