Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Συνάντηση της Θ. Τζάκρη με την Πρωτοβουλία Πολιτών για το Σιδηροδρομικό Δίκτυο του Ν. Πέλλας

Εκπονήθηκε από τον ΟΣΕ Αναγνωριστική Μελέτη Χάραξης της προαστιακής σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης - Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών και ανατέθηκε η επικαιροποίηση της Μελέτης Σκοπιμότητας – Βιωσιμότητας.
Θα παρουσιαστεί σε ανοιχτή εκδήλωση στα Γιαννιτσά την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου.
Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη συναντήθηκε σήμερα 3-1-2017 με τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Σιδηροδρομικό Δίκτυο Ν. Πέλλας κκ. Σωκράτη Βόλτση, Δημήτρη Βάλτση, Τάσο Σιώνη, Μαρία Γκιουζέπη και Παντελή Πετρίδη οι οποίοι μετέφεραν την σταθερή βούληση των μελών και τις προσπάθειές τους για την υλοποίηση της προαστιακής σιδηροδρομικής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με την Έδεσσα μέσω Γιαννιτσών.
Η κ. Τζάκρη ενημέρωσε τα μέλη της πρωτοβουλίας για τις ενέργειες που δρομολογήθηκαν αναφορικά με την προαστιακή σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης - Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών μετά την επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε την 3η Οκτωβρίου 2016 στην Πέλλα κλιμακίου του ΟΣΕ με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού κ. Κ. Πετράκη, απαρτιζόμενο επίσης από τον Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης κ. Γρηγόρη Σαμπατακάκη και τον τοπογράφο κ. Σπύρο Παπανδρεάδη.
Πιο συγκεκριμένα, η κ. Τζάκρη ενημέρωσε τα μέλη της πρωτοβουλίας ότι μετά την επίσκεψη στην Πέλλα η Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του ΟΣΕ εκπόνησε οίκοθεν και ολοκλήρωσε αναγνωριστική μελέτη χάραξης της προαστιακής σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης - Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών. Επιπλέον, ο ΟΣΕ ανέθεσε στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης την επικαιροποίηση της μελέτης σκοπιμότητας - βιωσιμότητας που είχε εκπονηθεί το 2007 για την προαστιακή σιδηροδρομική σύνδεση, η οποία θα περιλαμβάνει και την επέκταση της γραμμής προς την Αλμωπία.
Η κ. Τζάκρη ενημέρωσε επίσης τα μέλη της πρωτοβουλίας ότι την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου θα διοργανωθεί ανοιχτή εκδήλωση στα Γιαννιτσά στην οποία θα παρουσιαστεί πρώτη φορά η αναγνωριστική μελέτη χάραξης και ο σχεδιασμός για τα επόμενα βήματα, ήτοι εκπόνηση προμελέτης και οριστικής μελέτης, παρουσία και της Γενικής Γραμματέως Μεταφορών κ. Πέτης Πέρκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: