Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΡΙΖΑ: Όλα στο φως - Προχωράμε Μαζί

Video του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Όλα στο φως» και θέμα τη διαπλοκή 
Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια ΜΜΕ και κομμάτων:
Το πόρισμα με το οποίο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της, επιβεβαιώνει με ομολογίες και παραδοχές των ίδιων των πρωταγωνιστών την ύπαρξη και γιγάντωση του τριγώνου της διαπλοκής με βαρύτατες πολιτικές ευθύνες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα δάνεια 1,3 δισ. ευρώ σε ΜΜΕ και 420 εκατ. ευρώ μονάχα στα δύο κόμματα του πρώην κυβερνητικού συνασπισμού. Ωστόσο, η μάχη ενάντια στη διαπλοκή δεν σταματά εδώ, καθώς η πρωτοβουλία της κυβέρνησης άνοιξε το δρόμο στη Δικαιοσύνη, στην οποία βρίσκεται πλέον το πόρισμα, για την πλήρη διερεύνηση τόσο τυχόν ποινικών ευθυνών εκδοτών, τραπεζιτών, πολιτικών προσώπων αλλά και ενδεχομένως ατόμων που εμπίπτουν στο νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Διερεύνηση του σκανδάλου της Αγροτικής Τράπεζας, ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης:
Οι παράνομες δανειοδοτήσεις από το 2000 μέχρι το 2012, τα δανεικά και αγύριστα, έφτασαν τα 5 δισ. ευρώ.
ΚΕΕΛΠΝΟ, το εκκολαπτήριο της διαφθοράς:
Έχουν κατατεθεί στον εισαγγελέα όλα τα στοιχεία. Σύμφωνα με τους ελέγχους των αρμόδιων σωμάτων δεν είναι δυνατόν ακόμα να προσδιοριστεί πού δαπανήθηκαν ποσά ύψους 10 εκατ. ευρώ επί υπουργίας του Α. Λοβέρδου.
Novartis ένα κορυφαίο οικονομικό και, κατά πάσα πιθανότητα, πολιτικό σκάνδαλο:
Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη ανοιχτή προκαταρκτική διαδικασία.
Οι λίστες της φοροδιαφυγής αξιοποιούνται, πλέον, στο έπακρο:
Ενώ οι βεβαιώσεις από τις λίστες από το 2013 μέχρι το 2014 ήταν μόλις 26,6 εκατ. ευρώ, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και μέσα σε ενάμιση μόλις χρόνο έχουν αγγίξει τα 900 εκατ. ευρώ. – Αξιοποιείται η νέα λίστα από τις αρχές της Ρηνανίας - Βεστφαλίας, από το υπουργείο του κ. Μπόργιανς, με 475 μεγαλοκαταθέτες σε τράπεζα της κεντρικής Ευρώπης, για την οποία λίστα η κυβέρνηση Σαμαρά είχε προκλητικά αδιαφορήσει.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: