Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Αποτελέσματα αγώνων Κυριακής στην ΕΠΣ Πέλλας - Η βαθμολογία της Α1

Η ευρεία νίκη για τον Εδεσσαϊκό, το ισόπαλο ντέρμπι στον Εξαπλάτανο, η «εξάποντη» νίκη για τις Αμπελειές και η επιστροφή στις «συνήθεις» ήττες για την Αναγέννηση, συνέθεσαν το δεύτερο μέρος της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου της Α1 ερασιτεχνικής. Έτσι μετά την ολοκλήρωση της 13ης αγωνιστικής και το τέλος του πρώτου γύρου, δύο είναι οι ομάδες που τελικά «μοιράζονται» τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, ο Εδεσσαϊκός και το Μαυροβούνι.
Στο παιχνίδι που παρακολουθήσαμε στις Αμπελειές, οι φιλοξενούμενοι αν και καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και κυρίως στο πρώτο ημίωρο που πίεσαν περισσότερο, υποχρεώθηκαν σε επώδυνη ήττα από τους πιο κυνικούς και αποτελεσματικούς γηπεδούχους. Η Καλή είχε τις μεγάλες ευκαιρίες και δοκάρι στο 0-0, οι Αμπελειές όμως πήραν το τρίποντο με τέρμα του Αρβανιτόπουλου στο 40'. 
Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε ένα παιχνίδι με καλό ρυθμό, με την Καλή να έχει την κατοχή με σωστή και γρήγορη ανάπτυξη, βγάζοντας πυκνά συχνά επιθέσεις με πολύ καλές προϋποθέσεις δημιουργώντας δυο τρεις ευκαιρίες, τις οποίες όμως σπατάλησε κάπως επιπόλαια και «εύκολα», χωρίς να καταφέρει να βρει εντέλει την ουσία που έψαχνε μ' ένα τέρμα. Από την άλλη οι Αμπελειές με εμφανή αδυναμία στην κυκλοφορία και με πιο αμυντικογενή τακτική, έψαχναν με μεγάλες ψηλές ή κάθετες μπαλιές κυρίως τον Αρβανιτόπουλο, που με την μπάλα στα πόδια και την ταχύτητά του δημιουργούσε αναστάτωση στην ασταθή άμυνα της Καλής. Εκτός του τέρματος που πέτυχε, είχε σχεδόν στα μέσα του δευτέρου, μία ακόμη καλή ευκαιρία να «καθαρίσει» τη νίκη, όταν πέρασε και τον τερματοφύλακα, αλλά πρόλαβαν οι αμυντικοί και του έκλεισαν το δρόμο προς το τέρμα. Η Καλή που όσο περνούσε η ώρα έχανε τον προσανατολισμό, βρήκε χώρους προς το τέλος κι έχασε δύο καταπληκτικές ευκαιρίες να ισοφαρίσει αλλά οι επιθετικοί της τη μία σημάδεψαν τον εξερχόμενο τερματοφύλακα και την άλλη σε κενό τέρμα από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλαν την μπάλα άουτ! Το τελικό σφύριγμα του καλού σήμερα κου Μαυρίδη, βρήκε τους γηπεδούχους να ανασαίνουν βαθμολογικά και τους φιλοξενούμενους να βυθίζονται σε προβληματισμό, με τις εξελίξεις στον πάγκο να θεωρούνται πλέον δεδομένες.
Στις χαμηλότερες κατηγορίες, «βρετανικό» σκορ διαμορφώθηκε στην Περίκλεια. Όλα τα σημερινά αποτελέσματα, η βαθμολογία της Α1 και η επόμενη αγωνιστική:
Μια προσφορά του

Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ 13η αγωνιστική
ΑΣ ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 6-0
ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ - ΑΠΟΛΛΩΝ 1960 Κ.ΒΡΥΣΗΣ 2-2
ΑΡΗΣ ΑΜΠΕΛΙΩΝ - ΝΙΚΗ ΚΑΛΗΣ 1-0
ΑΝΑΓ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ 0-3

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ 13η αγωνιστική
ΠΑΟ ΚΕΡΑΣΙΑΣ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ ΑΝΑΒΟΛΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ - ΑΣΤΡΑΠΗ ΖΕΡΒΗΣ 2-2
ΑΡΗΣ ΝΗΣΙΟΥ - ΠΟΛΥΚΑΡΠΙΑΚΟΣ ΠΟΛ. 4-0
ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ - ΑΡΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 1-0

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ 13η αγωνιστική
ΠΑΟΚ ΔΑΜΙΑΝΟΥ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 0-2
ΑΣΠΙΔΑ ΓΥΨΟΧΩΡΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ 2-1
ΔΟΞΑ Π.ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ - ΣΦ ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 4-2

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ 14η αγωνιστική
ΑΡΗΣ ΥΔΡΑΙΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΣΑΡΑΚΗΝΩΝ 2-2
ΕΝΩΣΗ ΤΣΑΚΩΝ - Μ.ΑΛΕΞ.ΑΡΝΙΣΣΑΣ 1-1
ΠΑΟ ΠΕΡΙΚΛΕΙΑΣ - ΔΑΦΝΗ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ 6-4

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ 10η αγωνιστική
ΑΠΟΛΛΩΝ ΡΑΧΩΝΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓ. ΛΟΥΚΑ 3-1
ΠΑΟΚ ΔΥΤΙΚΟΥ - Ν.ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 5-2
Ν.ΠΥΡΣΟΣ ΠΕΤΡΙΑΣ - ΠΑΟΔ ΔΑΦΝΗΣ5-1

Γ ΕΘΝΙΚΗ
ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ - ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ 0-3


Δεν υπάρχουν σχόλια: