Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Γεροβασίλη: Σύντομα θα γνωρίζουμε θέση & αντικείμενο κάθε δημoσίου υπαλλήλου

Tην βούλησή της το 2017 να είναι έτος εφαρμογής τέτοιων μεταρρυθμιστικών τομών που να αλλάξουν σύντομα όλη την εικόνα του Δημοσίου, εξέφρασε μιλώντας σήμερα στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Γρεβενών, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη. «Στόχος μας, όπως είπε, είναι μια διοίκηση που να χαρακτηρίζεται από την διαφάνεια, την ταχύτητα, την αποτελεσματικότητα, σύγχρονη και ανοιχτή στον πολίτη και τις συμμετοχικές διαδικασίες».
Κατά την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης «αυτήν την περίοδο είμαστε στην φάση κατάρτισης των οργανισμών των Υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων και των οργανογραμμάτων εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων. Με τους νέους οργανισμούς θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιος υπάλληλος βρίσκεται σε ποια θέση και ποια ακριβώς είναι η εργασία του. Θα γνωρίζουμε πού «χωλαίνει» η διοίκηση, πού απαιτείται νέο προσωπικό και πού ενδεχομένως υπάρχει υπερκάλυψη των θέσεων».
Παράλληλα έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα «σε συνέργεια με όλους τους φορείς, τις απλουστεύσεις διαδικασιών προκειμένου να μην χρειάζεσαι 20 δικαιολογητικά και άλλες τόσες υπογραφές για να διεκπεραιώσεις μια υπόθεση. Στο πλαίσιο αυτό, γίνεται πράξη και η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων και ψηφιακή διακίνηση εγγράφων, προκειμένου να περιοριστεί η γραφειοκρατία, να μην σπαταλώνται ατέλειωτες ώρες εργασίας. Ο στόχος ήταν και είναι ένας:  Να πάψει επιτέλους ο πολίτης να ταλαιπωρείται και να μπορεί να κάνει με παραγωγική αξιοπρέπεια τη δουλειά του», πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη.
«Δεν υπάρχουν προεκλογικά σχέδια»
Αναφορικά με τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης ξεκαθάρισε «ότι, πρώτον, δεν είμαι εδώ να σβήσω κεράκια κυβερνητικών γενεθλίων και, δεύτερον, η παρουσία μου –όπως και άλλων κυβερνητικών στελεχών ανά την Ελλάδα αυτές τις μέρες– δεν έχει καμία μα καμία σχέση με τάχα μου και δήθεν προεκλογικά σχέδια.  Είμαι εδώ με αφορμή των δυο χρόνων της πραγματικά δύσκολης αυτής προσπάθειας που καταβάλλεται από την σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ να βγει η χώρα μας από την κατάσταση, στην οποία είχε περιέλθει από τις πολιτικές δεκαετιών των άλλοτε κραταιών κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Είμαι εδώ για να μιλήσουμε, να σας ακούσω και να με ακούσετε, να εντοπίσουμε  τα προβλήματα, να βάλουμε προτεραιότητες, να ξεδιαλύνουμε φήμες, να λύσουμε παρεξηγήσεις, να ανταλλάξουμε γνώμες και προβληματισμούς, να σας πείσω και να με πείσετε για θέσεις και αντιθέσεις, να σχεδιάσουμε το ναύλο κοινής πλεύσης», πρόσθεσε.
Νωρίτερα, μιλώντας στους δημοσιογράφους η κ. Γεροβασίλη υποστήριξε ότι «η χώρα βαδίζει στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και δεν θα υποκύψουμε σε παράλογες απαιτήσεις». Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν υφίσταται θέμα 4ου μνημονίου, ό,τι οι εκλογές δεν είναι στους στόχους της κυβέρνησης και ότι θα γίνουν το 2019.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: