Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

OIYE: Οι μισθοί Βουλγαρίας είναι ήδη στην Ελλάδα

Πως κάποιες εταιρείες έχουν καταφέρει να απασχολούν εργαζόμενους στην Ελλάδα με "βουλγαρικές πινακίδες". Τι καταγγέλλει η ΟΙΥΕ.
Μία νέα "μόδα" καταγγέλλει ότι κάνει την εμφάνιση της όλο και πιο συχνά στην ελληνική αγορά εργασίας η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) σε ανακοίνωση της. H μόδα αφορά το φαινόμενο με τις "προσλήψεις Βουλγαρίας και τις προπληρωμένες κάρτες μισθοδοσία Βουλγαρίας και Κύπρου".
Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία, εταιρείες logistics, συμβούλων, πωλήσεων, διαδικτυακών υπηρεσιών και γενικότερα δραστηριοτήτων που απαιτούν εργασία εκτός γραφείου, ιδρύουν εταιρείες στη γείτονα χώρα, προσλαμβάνουν Έλληνες εργαζόμενους με έδρα το εξωτερικό, ανοίγουν λογαριασμούς μισθοδοσίας στη Βουλγαρία και απασχολούν εργαζόμενους στην Ελλάδα.
Η μισθοδοσία έρχεται στην Ελλάδα με prepaid cards και έτσι τα ασφαλιστικά ταμεία ζημιώνονται, αφού δεν εισπράττουν απολύτως τίποτα.
Η ΟΙΥΕ, η οποία καταγγέλει και την πληρωμή εργαζομένων με κουπόνια, τονίζει ότι και οι δύο παραπάνω περιπτώσεις είναι παράνομες και καλεί το υπουργείο Εργασίας και το ΣΕΠΕ, σε συνεργασία με τις φορολογικές αρχές και την Οικονομική Αστυνομία, "να ξεκινήσουν εκτεταμένους ελέγχους για την πάταξη του φαινομένου εν τη γενέσει του".

Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: