Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Τα αποτελέσματα των κυριακάτικων αγώνων στην ΕΠΣ Πέλλας - Η βαθμολογία της Α1

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής που ήταν και το μοναδικό παιχνίδι της ημέρας για την Α1, ο Εδεσσαϊκός πιο αποτελεσματικός, χωρίς να είναι καλύτερος, πήρε τη νίκη «σπάζοντας» ταυτόχρονα και το αήττητο της Δόξας Μαυροβουνίου στην κατηγορία που κρατούσε για 15 αγωνιστικές, ενώ ξαναβρέθηκε και πάλι μόνος χωρίς συγκάτοικο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Το παιχνίδι ήταν απόλυτα ισορροπημένο με ελάχιστες καθαρές ευκαιρίες εκατέρωθεν, με κύρια στοιχεία τη δύναμη και το πάθος από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, όπως επίσης με αρκετό παλμό και ένταση και στις γεμάτες εξέδρες του "Φόρης Γεντζής" από τους πιο εκδηλωτικούς και ένθερμους φίλους των δύο ομάδων, με τον Εδεσσαϊκό όμως να εκμεταλεύεται σχεδόν στο έπακρο τις ευκαιρίες του σε κομβικά χρονικά σημεία του αγώνα και να αναδεικνύεται τελικά νικητής της αναμέτρησης. Το Μαυροβούνι ήταν η ομάδα όμως που μου έκανε την καλύτερη εντύπωση σε σχέση με ότι είχα παρακολουθήσει μέχρι σήμερα απ' αυτό, αφού όχι μόνο ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό ελέγχοντας στην μεγαλύτερη διάρκεια τον αγώνα, αλλά θα μπορούσε να πάρει και κάτι περισσότερο από μια μόνο καλή εμφάνιση, αν κατάφερνε στις δικές του καλές ευκαιρίες να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Το μόνο που μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι χώρισε τις δύο ομάδες σήμερα, κι αυτό δεν είναι «ευφυολόγημα», είναι τα δύο όμορφα τέρματα με τους Μεταξά(43') και Ρέτζια(82') που πέτυχε ο Εδεσσαϊκός και του έδωσαν τη νίκη. Επανεμφάνιση του πρώτου σκόρερ της Μουρουζίδη για την Δόξα μετά από περίπου 1,5 μήνα απουσίας λόγω τραυματισμού, μπορεί να καταγραφεί στα θετικά της αναμέτρησης για τους φιλοξενούμενους, έστω κι αν έδειξε εμφανώς ανέτοιμος.
Ο Εδεσσαϊκός δεν μας έδειξε σήμερα αγωνιστικά και τακτικά κάτι καινούργιο απ' αυτό που γνωρίζαμε. Και η Δόξα μπορεί να άλλαξε ελάχιστα πράγματα τακτικά σε σχέση με ότι παρακολουθήσαμε απ' αυτή στα προηγούμενα παιχνίδια, όμως είναι ηλίου φαεινότερο, ότι έχει προσθέσει ποιότητα μετά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο.
Ο κ. Καρυπίδης είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα χωρίς σοβαρά λάθη, όπως και οι δύο βοηθοί του, έστω κι αν τα «σπόρια» φάνηκαν να πηγαίνουν στους φιλοξενούμενους.








Στις χαμηλότερες κατηγορίες επιτεύχθηκαν αρκετά τέρματα, με το σκορ της ημέρας να διαμορφώνεται στα Γιαννιτσά από τον τοπικό Άγιαξ. Όλα τα σημερινά αποτελέσματα:

Μια προσφορά του
Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ 16η αγωνιστική
ΑΣ ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ - ΔΟΞΑ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ 2-0

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ 16η αγωνιστική
ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΑΡΕΦΙΟΥ 3-0
ΑΡΗΣ ΝΗΣΙΟΥ - ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ 1-1
ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΠΛΑΤΑΝΟΥ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ 2-3

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ 16η αγωνιστική
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - ΑΕΚ ΚΑΡΥΩΤΙΣΣΑΣ 2-4
ΟΛΥΜΠΙΑΣ Κ.ΒΡΥΣΗΣ - Μ.ΑΛΕΞ.ΕΣΩΒΑΛΤΩΝ 1-1
ΑΣΠΙΔΑ ΓΥΨΟΧΩΡΙΟΥ - ΠΑΟΚ ΔΑΜΙΑΝΟΥ 0-2
ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΦΥΤΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΘΥΡΩΝ 1-3

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ 17η αγωνιστική
ΠΑΟ ΠΕΡΙΚΛΕΙΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ 3-2
Μ.ΑΛΕΞ.ΑΡΝΙΣΣΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΩΡΟΘΕΑΣ 4-0
ΔΑΦΝΗ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ - ΑΣ ΠΑΝΑΛΜΩΠΙΑΚΟΣ 2-2

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ 13η αγωνιστική
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓ. ΛΟΥΚΑ - ΠΑΟΔ ΔΑΦΝΗΣ 5-3
ΑΓΙΑΞ ΠΕΛΛΑΣ - Ν.ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 7-3
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΠΟΧΩΡΙΟΥ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΡΑΧΩΝΑΣ 2-1(Αποχώρηση της Ραχώνας στις καθυστερήσεις)
ΠΑΟΚ ΑΡΑΒΗΣΣΟΥ - ΑΡΗΣ ΛΙΠΑΡΟΥ 2-2
ΠΑΟΚ ΔΥΤΙΚΟΥ - Ν.ΠΥΡΣΟΣ ΠΕΤΡΙΑΣ 2-4

Γ ΕΘΝΙΚΗ
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ - ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ 1-2


Δεν υπάρχουν σχόλια: