Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Οι Μικρές Συγγραφείς του Δημοτικού Σχολείου Πέλλας!

Πριν από δύο μήνες περίπου, τέσσερις Ελληνίδες συγγραφείς έγραψαν αποκλειστικά για το ert.gr την ημιτελή χριστουγεννιάτικη ιστορία τους και προσκάλεσαν τα παιδιά, ηλικίας από έξι (6) έως δεκαεπτά (17) ετών, απ' όλη την Ελλάδα, να γίνουν «Μικροί συγγραφείς» και να δώσουν το δικό τους τέλος…
Σ' αυτήν την πρόσκληση - πρόκληση της Ε.Ρ.Τ. ανταποκρίθηκαν τέσσερις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Πέλλας και ξεδίπλωσαν το συγγραφικό τους ταλέντο, αφού πρώτα έζησαν τη «μαγεία» των Χριστουγέννων, ζωντάνεψαν με τη φαντασία τους ήρωες των παραμυθιών και έγραψαν τη δική τους ιστορία!!
Οι μαθήτριες αυτές είναι:
Η Δάφνη Μπουράκη (8 ετών), μαθήτρια της Β' τάξης και η Χριστίνα Χατζή (11 ετών), μαθήτρια της Ε' τάξης, οι οποίες ολοκλήρωσαν την ιστορία με τίτλο: ''Τα χριστουγεννιάτικα κουλουράκια''.
Η Χριστίνα Τριφτίδη (11 ετών ), μαθήτρια της Ε' τάξης και η αδελφή της Ανθή Τριφτίδη (12 ετών), μαθήτρια της ΣΤ' τάξης, ολοκλήρωσαν την ιστορία με τίτλο: ''Η πόλη που δεν θα γιόρταζε τα Χριστούγεννα''.
Όλες οι ιστορίες αναρτώνται στο site mikroisyggrafeis.ert.gr και ο καθένας από εμάς μπορεί να μπει και να τις διαβάσει.
«Είναι άραγε αρκετό ένα απλό μπράβο στις μαθήτριές μας που τόλμησαν να συμμετάσχουν σε έναν τόσο όμορφο και δημιουργικό διαγωνισμό συγγραφικού χαρακτήρα;»
Ο διευθυντής και οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: