Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Μ.Α. Πέλλας - Απόλλων 1960 Κρύας Βρύσης (0-1)1-4. Παράδοση άνευ όρων!

Η ομάδα μας πολύ μακριά από τον καλό της εαυτό, αλλά κι από το «πατριωτικό» πνεύμα της ημέρας, παραδόθηκε σε μια «εύκολη» ήττα, γιατί απλά σε κανένα σημείο του αγώνα, αλλά και πριν απ' αυτόν, δεν πίστεψε ότι θα μπορούσε να ήταν αυτή η νικήτρια. Έτσι έδωσε συνέχεια στην κακή εμφάνιση του Μελισσίου, σε σημείο να αναρωτιέται κανείς ποια από τις δύο ήταν η χειρότερη. Παραδόθηκε ψυχή, πνεύμα και σώμα, άνευ όρων, στις διαθέσεις της σαφώς καλύτερης σήμερα και εμπειρότερης ομολογουμένως, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο, Κρύας Βρύσης...
Αναίτια αγχωμένη και μπλοκαρισμένη, αφού δεν είχε να χάσει απολύτως τίποτα παρά μόνο να κερδίσει και να διασκεδάσει στο σημερινό παιχνίδι όπως και στα επόμενα μέχρι το τέλος, εμφανίστηκε με ψυχολογία στο ναδίρ, θαρρείς έδινε τον υπέρ πάντων αγώνα επιβίωσης!
Μπορεί να υπήρχαν ένα σωρό αγωνιστικά προβλήματα και απουσίες, όμως όπως φάνηκε μέσα στο γήπεδο, αυτό αν το επικαλούμασταν ως την μόνη αιτία της ήττας και κυρίως της κακής εμφάνισης, θα φάνταζε ως ένα καλό άλλοθι για νάχαμε να λέγαμε στο τέλος του αγώνα, καλύπτοντας κάτω απ' το «χαλί» τις σημερινές ατομικές και ομαδικές αδυναμίες μας. 
Φυσικά και κάποιοι ποδοσφαιριστές πήραν αναγκαστικά και κάπως «βίαια» σήμερα για πρώτη φορά το «βάπτισμα του πυρός» λόγω των απουσιών, αλλά κάποια στιγμή θα γινόταν κι αυτό ίσως πιο ομαλά, φυσικά και η απειρία φέτος είναι η «αχίλλειος πτέρνα» μας και οι περιορισμένες σημερινές επιλογές όπως ήταν αναμενόμενο την ανέδειξαν ακόμη περισσότερο, εντούτοις τα 10/11 της αρχικής ενδεκάδας έβριθε συμμετοχών σε πρωτάθλημα και κύπελλο και κανείς δεν μπορεί να το παίζει μετά τη λήξη «ανήξερος» και «αθώος» και να ρίχνει στο «πυρ το εξώτερον» τα εύκολα και σε πρώτο πλάνο θύματα... Και για να μην παρεξηγηθώ, κανείς δεν είναι ανεύθυνος σε ομαδική προσπάθεια από τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο, όταν όλοι από την αρχή της χρονιάς, άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο, συμμετέχουν, βοηθούν ή ακόμα και φιλοδοξούν μέσα σ' αυτή την προσπάθεια, όμως τα επιμέρους μερίδια αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, όπως και να το κάνουμε διαφέρουν. Και όλοι μας όσο είναι νωρίς, θα πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη στο μέτρο και τον βαθμό που μας αναλογεί, αν θέλουμε μια αρκετά πετυχημένη χρονιά, να μην μετατραπεί σε ότι ακριβώς απευχόμασταν στην αρχή της, βάζοντας πολύ κόπο και ιδρώτα για να το πετύχουμε, διαψεύδοντας παταγωδώς τις «Κασσάνδρες» που μας είχαν εκ προοιμίου τελειωμένους!
Η Πέλλα σήμερα δεν ήταν καλά και απείλησε ελάχιστες φορές το τέρμα του Θεοδωρίδη. Οι ευκαιρίες για την Πέλλα με τους Κατσαμακτσή, Μπουράκη και Ρέκο ακόμα κι αν έβρισκαν στόχο, δεν θα ήταν ικανές να δώσουν αποτέλεσμα στο τέλος. Το παιχνίδι το διαχειριζόταν σε όλο το 90λεπτο ο Απόλλων χωρίς να προσπαθεί ιδιαίτερα, αφού η Πέλλα ήταν νωχελική, άνευρη, ασύνδετη, αδιάβαστη και κυρίως ανεπίδεκτη μαθήσεως. Δεν εξηγείται αλλιώς όταν πριν την φάση του πρώτου τέρματος με τον Καραγιάννη ύστερα από στημένο λίγο έξω από την περιοχή, η Κρύα Βρύση το είχε επιχειρήσει τουλάχιστον πέντε φορές με τον ίδιο τρόπο, με την ομάδα της Πέλλας να μην μπορεί να διαβάσει καμία και να μην αντιδρά και μόνο συγκυριακά να μην το πληρώνει νωρίτερα. Πανομοιότυπος ο τρόπος ανάπτυξης και επίθεσης των φιλοξενουμένων στο δεύτερο και τέταρτο γκολ, όπως ακριβώς το είχαν επιχειρήσει ανεπιτυχώς σε 4-5 παρόμοιες επιθέσεις προηγουμένως, με την μεσοαμυντική γραμμή της Πέλλας να βρίσκεται συνεχώς πίσω από τη φάσεις. Λευκή πετσέτα κι από το τεχνικό τιμ νωρίς νωρίς σχεδόν μετά από μία ώρα αγώνα, στο πνεύμα και την εικόνα της συνολικής εμφάνισης της ομάδας μας.  Σκόρερ για την Πέλλα ο Στάγκος(60') με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή. Δεν υπάρχει διασωθέντας από τους γηπεδούχους, σ' ένα παιχνίδι που πρέπει γρήγορα να ξεχάσουν, αφού δεν λειτούργησε τίποτα... Απολογισμός μία ήττα και τίποτα παραπάνω για την ομάδα μας, που πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι μόνο κέρδη και οφέλη μπορεί να έχει στο μέλλον, αρκεί να μάχεται, να παλεύει, να προσπαθεί, να έχει φιλοδοξίες και στόχους και ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί ποδοσφαιριστές, προπονητές και διοίκηση, να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να μην τις μεταβιβάζουν σε άλλους.
Ο Απόλλων σήμερα «βρήκε κι έκανε» όπως ειπώθηκε πολλές φορές και στις εξέδρες του γηπέδου της Πέλλας αφού αυτό φαινόταν δια γυμνού οφθαλμού, κι αυτή είναι η πραγματικότητα. Ήταν πιο απελευθερωμένος, πιο πειθαρχημένος, πιο ουσιαστικός και κέρδισε δίκαια. Είχε τη μερίδα του λέοντος των ευκαιριών στο παιχνίδι και την εμπειρία να εκτελεί όταν δημιουργούσε με πιο σοβαρές προϋποθέσεις. Τα τέρματα των φιλοξενουμένων πέτυχαν οι Καραγιάννης(35',70'), Βεζυριανόπουλος(50') και Ευθυμίου(75'). Καλές ευκαιρίες από τους Καραγιάννη, Βεζυριανόπουλο, Παπαδόπουλο και Βαμβακίδη για τον Απόλλωνα, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος. Ο Καραγιάννης ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, αφού εκτός από τα δύο τέρματα που πέτυχε, ήταν ο δημιουργός και εμπνευστής των περισσότερων επιθέσεων του Απόλλωνα.
Πολύ μέτριοι οι Ταγκαλίδης και Κεσίσογλου, με τον δεύτερο βοηθό Ανδραμάνη να σώζει τα προσχήματα.
Στις συνθέσεις παραθέτω και τη σύνθεση της ομάδας μας στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο οποίο νικήσαμε με 0-2, για όσους επιθυμούν να κάνουν τους επιθυμητούς παραλληλισμούς και συγκρίσεις, βγάζοντας συμπεράσματα. 
  • Περαστικά στους δύο ποδοσφαιριστές Τσιρακίδη του Απόλλωνα και Ρέκου Β.Ι. της Πέλλας, οι οποίοι μετά τον τραυματισμό τους, χρειάστηκε να διακομισθούν στο νοσοκομείο για εξετάσεις και πρώτες βοήθειες, χωρίς κανενός η υγεία να έχει κάτι ιδιαιτέρως ανησυχητικό. Ο ποδοσφαιριστής της Πέλλας με τραυματισμό στο πλευρό, ύστερα από διάγνωση και σύσταση του αρμόδιου γιατρού, θα χρειαστεί να μείνει για δύο βδομάδες εκτός αγωνιστικής δράσης.
  • Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα μας αγωνίζεται στο Σταυροδρόμι.
  • 37 και σήμερα τα εισιτήρια κοντά σε νέο αρνητικό ρεκόρ!
Οι συνθέσεις
Μ.Α. Πέλλας(Μαυροβουνιώτης-Χαρπίδης): Βουδούρης, Γεωργιάδης, Σιαματάς, Σιάγκας(Στάγκος 53'), Παναγιωτέλης, Ζώγας, Ιωσηφίδης, Σαλίκας(Ρέκος Π.Ι. 46'), Μπουράκης, Ρέκος Β.Ι.(Γκόγκαλης 62'), Κατσαμακτσής. Απόντες: Μουρζίδης, Μπρατσούδης, Πλιόγκας, Τζιότζιος, Καρασμάνης, Πανταζίδης, Παλιάικος.
Πρώτος γύρος - Μ.Α. Πέλλας: Μουρζίδης, Παναγιωτέλης, Σιαματάς, Ίμπας, Τζιότζιος, Μπρατσούδης(Ρέκος Β.Ι.), Πανταζίδης, Ιωσηφίδης, Ζώγας(Σιάγκας), Σαλίκας(Καρασμάνης), Κατσαμακτσής. Απόντες: Στάγκος, Μπουράκης, Πλιόγκας.
Απόλλων 1960 Κρύας Βρύσης(Μητσάκης): Θεοδωρίδης, Γαβριηλίδης, Αντωνιάδης, Μιχαηλίδης, Παπαδόπουλος, Ευθυμίου, Καραγιάννης, Κουτρούμπαλος, Τσιρακίδης(Βαμβακίδης 15'), Βεζυριανόπουλος(Τσιόπτσης 81'), Κίτσας.


















Δεν υπάρχουν σχόλια: