Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Μ.Α. Πέλλας - Δόξα Μανδάλου (2-0)3-3. Τον «έστησε» στα 11 μέτρα!

Ότι ήταν αλλοπρόσαλλος και αψυχολόγητος το γνωρίζαμε. Ότι είναι λίγος και ανεπαρκής δεν περιμέναμε να το διαπιστώσουμε μόνο από τη σημερινή του διαιτησία. Σήμερα απλώς ήρε κάθε αμφιβολία ακόμα και των πιο διαλλακτικών... Είναι ακατάλληλος και επικίνδυνος!
Η ομάδα μας μπορεί να μην έθελξε με την ποιότητα, το θέαμα και την φαντασία της, όμως σήμερα είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνταν για να φτάσει στη νίκη. Δύναμη, πάθος, αυτοπεποίθηση, τρέξιμο, προσανατολισμό και χαρακτήρα που την έκαναν να ξεχωρίζει σε όλους τους τομείς εμφανώς από τον αντίπαλο. Είχε πειθαρχία και οργάνωση στο παιχνίδι της, σωστή κυκλοφορία και ανάπτυξη και παρά τον νωθρό της ξεκίνημα, όσο περνούσε ο χρόνος, έδειχνε ότι θα είναι το αφεντικό της αναμέτρησης. Δημιούργησε τις φάσεις, πέτυχε τρία τέρματα, αντέδρασε όταν ήταν με την πλάτη στον τοίχο, κι έχασε τις σημαντικότερες ευκαιρίες για να φύγει νικήτρια από το γήπεδο. Ορισμένα μοιραία αμυντικά λάθη, όσο επώδυνα κι αν αποδείχθηκαν τελικά στην εξέλιξη και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα, δεν μπορούν να μετριάσουν την συνολική καλή της εικόνα. Όμως σήμερα εκτός από το πάντα υπολογίσιμο, ανταγωνιστικό και ποιοτικό Μάνδαλο, είχε απέναντί της κι ένα κάκιστο διαιτητή, συνεπικουρούμενο από έναν κακό δεύτερο βοηθό. Η ομάδα μας μπορεί να πλήρωσε «εντόκως» και δικαίως τα δικά της λάθη, χρυσοπλήρωσε όμως με το παραπάνω και τις εμπνεύσεις-«πανωτόκια» του κ. Καρατζά, που με τις παράλογες υποδείξεις του στο δεύτερο ημίχρονο έκανε άνω-κάτω ένα δυνατό, πλην όμως αθλητικό και καθαρό παιχνίδι, παίζοντας  καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα!
Τα τέρματα πέτυχαν για την Πέλλα οι Σαλίκας στο 20' με απεύθειας εκτέλεση φάουλ και κακή αντίδραση της άμυνας και του τερματοφύλακα του Μανδάλου, ο Ιωσηφίδης στο 45' το ωραιότερο της αναμέτρησης, όταν οι παίκτες της Πέλλας έκρυψαν την μπάλα και ο σκόρερ πλάσαρε ιδανικά τον εξερχόμενο Μίγγα και ο Κατσαμακτσής με κοντινή προβολή μπροστά από τους αμυντικούς και τον τερματοφύλακα του Μανδάλου. Για τους φιλοξενούμενους που τους αξίζουν συγχαρητήρια για την άμεση επαναφορά στο δεύτερο ημίχρονο ασχέτως αν συνέβαλε στην ολική ανατροπή η ανεκδιήγητη απόφαση απόφαση του διαιτητή, οι Καπουσούζης στο 50' με πλασέ, Μαραντίδης στο 60' με ωραία εκτέλεση φάουλ και πάλι Καπουσούζης με εύστοχη εκτέλεση σε πέναλτι-προσφορά του κ. Καρατζά. Η Δόξα έχασε πέναλτι(καθαρή ανατροπή) στο 25' με τον Τόπκα, με τον Μουρζίδη να αποκρούει στην αριστερή του γωνία. ευκαιρία που ήταν και η μοναδική καθαρή των φιλοξενουμένων σε ολόκληρο το 90λεπτο! Για την Πέλλα που είχε κάποιες καλές ευκαιρίες με τους Κατσαμακτσή και Σαλίκα, τις καλύτερες τις δημιούργησε μετά το 75' και την ισοφάριση σε 3-3 με τον Κατσαμακτσή, όταν ο Καρασμάνης μόνος σε δύο εξαιρετικές περιπτώσεις στη μία με το κεφάλι και στην άλλη με πλασέ έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και η κεφαλιά του Ιωσηφίδη με την άμυνα και τον τερματοφύλακα της Δόξας εκτός θέσης! Για περίπτωση πέναλτι σε αντικανονικό μαρκάρισμα στον Κατσαμακτσή προς το τέλος της αναμέτρησης διαμαρτύρεται η Πέλλα, αλλά για τον κ. Καρατζά μάλλον προέχουν τα δικά του πέναλτι-εφευρέσεις!
Για τις δύο ομάδες τα είπαμε παραπάνω λίγο πολύ, για τον κ. Καρατζά σαν επίλογο θα πούμε ότι ήταν τραγικός και όπως πάντα εκνευριστικά σχολαστικός, ίσως χωρίς διαιτητή οι δύο ομάδες να αδικούσαν λιγότερο η μία την άλλη! Έδωσε πέναλτι-φάντασμα υπέρ του Μανδάλου(το δεύτερο) κι ενώ ήταν σε απόσταση λίγων μέτρων από τη φάση, ενώ δεν έδωσε πέναλτι για την Πέλλα τόσο με τον Ιωσηφίδη να «γκρεμίζεται» εντός περιοχής και εκτός φάσης στο πρώτο ημίχρονο και με τον Κατσαμακτσή στο δεύτερο ημίχρονο να αποκομίζει «παράσημο» στο αριστερό πόδι από μαρκάρισμα αμυντικού της Δόξας, σφύριζε ακατάπαυστα από την αρχή του αγώνα και κιτρίνιζε το σύμπαν με το παραμικρό κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Ο δεύτερος βοηθός κ. Μανωλάκης σε κακή μέρα έχασε πάρα πολλές φάσεις και υποδείκνυε πιο πολύ με το ένστικτο παρά με ότι έβλεπε! Καλός ο πρώτος βοηθός κ. Τριανταφυλλίδης.
►Τα 47 εισιτήρια σε εντός έδρας αγώνα για ένα χωριό 3.000 και πλέον κατοίκων που έχει μια ομάδα που βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας και σε 4 μέρες παίζει τελικό κυπέλλου, δεν περιποιούν τιμή για κανέναν!
►Την ερχόμενη Τετάρτη 15-3-2017 και ώρα 15:30 η ομάδα μας αγωνίζεται στον μεγάλο τελικό του κυπέλλου ερασιτεχνών της Ε.Π.Σ. Πέλλας με αντίπαλο τον Εδεσσαϊκό, στο δημοτικό γήπεδο Γαλατάδων. Προπώληση εισιτηρίων από τους ανθρώπους της διοίκησης.
►Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα μας αντιμετωπίζει εκτός έδρας το Μελίσσι.
Οι συνθέσεις
Μ.Α. Πέλλας(Μαυροβουνιώτης-Χαρπίδης): Μουρζίδης, Γεωργιάδης, Σιάγκας(Ρέκος Β.Ι. 70'), Σιαματάς, Πλιόγκας, Ζιώγας(Καρασμάνης 63'), Πανταζίδης(Παναγιωτέλης 75'), Ιωσηφίδης, Σαλίκας, Μπουράκης, Κατσαμακτσής. Απόντες: Μπρατσούδης, Ίμπας, Στάγκος, Τζιότζιος
Δόξα Μανδάλου(Γυριχίδης): Μίγγας, Μαυρομάτης, Καμπούρης, Τζούρτζος, Παπαδόπουλος, Σαββίδης(Τσελεπής 81'), Τόπκας, Πίττας, Καπουσούζης, Αναστασιάδης(Γιουμουκίδης), Μαραντίδης(Cerriku 64').

Δεν υπάρχουν σχόλια: