Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: Η Ελλάδα στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ

Το μήνυμα πως η Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να παραμείνει στον σκληρό πυρήνα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης μεταφέρει στο ΕΛΚ ο πρόεδρος της ΝΔ. Είχε επίσης σειρά συναντήσεων για τα εθνικά θέματα και την τουρκική προκλητικότητα.
Η συζήτηση περί πολλών ταχυτήτων στην Ευρώπη, αλλά και η εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα, προβληματίζουν τη Νέα Δημοκρατία και όχι τυχαία ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να εστιάσει στα δύο αυτα ζητήματα κατά τη σημερινή του επίσκεψη στις Βρυξέλλες με αφορμή τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, πριν τη Σύνοδο Κορυφής.
Προσερχόμενος στη Σύνοδο ο κ. Μητσοτάκης έστειλε σαφές μήνυμα παραμονής της Ελλάδας στο σκληρό πυρήνα της ΕΕ.
“Καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση πλησιάζει στα εξηκοστά της γενέθλια, σημαντικές προκλήσεις βρίσκονται μπροστά μας.
Η διασφάλιση περισσότερων θέσεων εργασίας για τη νεολαία, η ασφάλεια, η άμυνα και η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων πρέπει να είναι στο κέντρο των συζητήσεων για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ένα είναι βέβαιο: Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να παραμείνει στον πυρήνα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο κ.Μητσοτάκης το πρωί συναντήθηκε με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Federica Mogherini και στη συνέχεια με τον πρόεδρο της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ, πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Μιχάλη Κωσταράκο. Θα συναντηθεί επίσης με το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg και στο περιθώριο της Συνόδου του ΕΛΚ με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio Tajani.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Μητσοτάκης ενημέρωσε την κ. Mogherini για τις ανησυχίες της ΝΔ με αφορμή τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Συζήτησαν επίσης για την κατάσταση που διαμορφώνεται στα δυτικά Βαλκάνια. Τους ίδιους προβληματισμούς θα εκφράσει και στις υπόλοιπες συναντήσεις του. Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη συνάντηση του προχθές με τους πρέσβεις των χωρών της ΕΕ είχε εκφράσει την ανησυχία του για τις τουρκικές προκλήσεις και είχε αναφερθεί στο ρόλο της ΕΕ στη φύλαξη των ελληνικών συνόρων, που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα.

(Φωτογραφία: Sooc.gr)
Βίκυ Σαμαρά
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: