Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Καταγγελία Αγωνιστικής Παράταξης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Γιαννιτσών για Σωματείο Εργοδοτικό Παραμάγαζο

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι που εργάζεστε στα εμπορομάγαζα, στα σούπερ μάρκετ, στα εργοστάσια, στα γραφεία, στις ταβέρνες και στις καφετέριες, που εργάζεστε δοκιμαστικά ή με συμβάσεις μίας μέρας ή λίγων ημερών, ανασφάλιστοι, 3ωροι και 4ωροι,από εργολαβικά συνεργεία, όλοι εσείς που βλέπετε τα δικαιώματά σας να σφαγιάζονται, η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Παράταξη (Α.Σ.ΠΑ.) στο σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων Γιαννιτσών σας καλεί να κάνετε δική σας υπόθεση την διεκδίκηση αξιοπρεπών όρων δουλειάς και ζωής.
Οι εργοδότες αξιοποιούν όλο και περισσότερο δεκάδες ελαστικές μορφές εργασίας για να μοιράζουν ένα μεροκάματο στα τρία, συχνά με αμοιβές μικρότερες από τα άθλια κατώτατα όρια που προβλέπουν οι μνημονιακοί νόμοι και υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Καθένας από εμάς είναι θύμα ή και θεατής μιας εργοδοτικής ομηρίας, που μας αναγκάζει με την απειλή της ανεργίας να εργαζόμαστε χωρίς ουσιαστικά δικαιώματα. Δικαιώματα που πριν από εμάς κατοχύρωσαν, ακόμα και με αίμα, άλλοι εργαζόμενοι.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ έχει διατηρήσει όλα τα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων, ετοιμάζεται να νομοθετήσει και νέα σε βάρος των εργαζομένων στηρίζοντας με κάθε τρόπο βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες.
Μπροστά στη νέα επίθεση που ετοιμάζεται θέλουν να πνίξουν κάθε φωνή που εναντιώνεται στα σχέδιά τους, θέλουν να προλάβουν την έκφραση της οργής και της αγανάκτησης των εργαζομένων, που σιγοβράζει και διογκώνεται καθημερινά. Γι’ αυτό έχουν βάλει στο στόχαστρο κάθε προσπάθεια οργάνωσης των εργαζομένων, το χτύπημα όσων αντιστέκονται.
Αυτή την οργανωμένη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από την συγκυβέρνηση, έρχονται να στηρίξουν με τη στάση τους μέσα στο κίνημα οι εργοδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες. Είναι δεκανίκι εργοδοτών και κυβέρνησης, διασπούν τους εργαζόμενους, επιχειρούν να τους υποτάξουν στα κέρδη των εργοδοτών, να τους μάθουν να αποδέχονται να δουλεύουν όταν και όπως εκείνοι θέλουν, να πληρώνονται όταν και άμα εκείνοι το επιθυμούν.
Εργαζόμενοι στον κλάδο μας και εδώ τοπικά έρχονται να προστεθούν καθημερινά στους απλήρωτους και ανασφάλιστους εργαζόμενους. Σε εκείνους που βρέθηκαν άνεργοι, όταν οι “μεγάλοι” του κλάδου παζάρευαν τα κέρδη τους. Κανείς δεν τολμά να αρρωστήσει, γιατί δεν θα πάρει επίδομα ασθενείας ή γιατί δεν έχει τα απαραίτητα ένσημα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Επιδόματα προϋπηρεσίας, γάμου, υπερωρίες, είναι άγνωστες λέξεις. Η νέα εργαζόμενη ούτε που σκέφτεται να μείνει έγκυος, γιατί δεν θα έχει εισόδημα, δεν θα απολαμβάνει ούτε τα ελάχιστα μέτρα προστασίας της μητρότητας που προβλέπουν οι νόμοι για όσες απέμειναν να έχουν σταθερή δουλειά.
Για την διοίκηση του κλαδικού σωματείου μας, όλοι αυτοί οι συνάδελφοι που παλεύουν καθημερινά να τα βγάλουν πέρα δεν χωράνε στα μητρώα τους. Απέρριψαν δεκάδες αιτήσεις εγγραφών, αποδεικνύοντας ότι δεν θέλουν σωματεία μαζικά, δεν θέλουν τους εργαζόμενους να οργανώνουν την πάλη τους ενάντια σε κυβέρνηση και εργοδοσία.
Έχουν μετατρέψει το σωματείο σε εργοδοτικό παραμάγαζο.
Η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Παράταξη βρίσκεται διαρκώς στους χώρους δουλειάς και δεν θα σταματήσει να το κάνει, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους και καλώντας τους να βρεθούμε μαζί σε αγωνιστικές διεκδικήσεις. Κανένας δεν μπορεί να μας εμποδίσει να ασκήσουμε τα δικαιώματά μας. Τα σωματεία ανήκουν στους εργαζόμενους, εμείς είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να δώσουμε σε αυτά τα χαρακτηριστικά που πρέπει, ώστε να γίνουν δυνατά και ικανά να συντρίψουν τους αντιπάλους μας στην βάρβαρη επίθεση που δέχονται τα δικαιώματά μας, στην εκμετάλλευση που ολοένα και βαθαίνει.

Δώσε δύναμη στη δύναμή σου!
Ισχυροποίησε το σωματείο σου!
Άλλαξε το συσχετισμό δύναμης!
Στήριξε με την ψήφο σου την Α.Σ.ΠΑ.
στις εκλογές του Σωματείου που θα γίνουν
το Σάββατο 11 Μαρτίου από τις 11πμ μέχρι τις 6μμ.
στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών

Δεν υπάρχουν σχόλια: