Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Δημοτικό Σχολείο Πέλλας: Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για τον Σχολικό Εκφοβισμό

Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση γονέων, μαθητών και εκπροσώπων φορέων πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Η Σχολική Βία στα Σχολεία», που διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Πέλλας, την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017 και ώρα 10.00 π.μ., στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Σχολείου.
Στην εκδήλωση βασικοί ομιλητές ήταν ο Προϊστάμενος Συμβουλευτικού Σταθμού Ν. Πέλλας Αθανάσιος Μπαζούκης και ο Σχολικός Σύμβουλος Ιωάννης Κουτσουρίδης, οι οποίοι ανέπτυξαν το φαινόμενο της νεανικής παραβατικότητας με τον σχολικό εκφοβισμό, που εμφανίζεται σε πολλές χώρες του κόσμου.
Ο σχολικός εκφοβισμός αναφέρεται στη χρήση βίας μεταξύ μαθητών ή συνομηλίκων παιδιών, με στόχο να προκληθεί πόνος ή αναστάτωση. Το σημαντικό όμως, όπως επισημάνθηκε από τους καταξιωμένους ομιλητές, είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα άτομα του σχολείου πάνω στους οποίους ασκείται ενδοσχολική βία και εκφοβισμός, δεν μιλάνε για αυτό και δεν γνωστοποιούν το πρόβλημά τους, στο σχολικό ή οικογενειακό τους περιβάλλον.
«Πάνω στο σημαντικό θέμα του σχολικού εκφοβισμού πρέπει να γίνεται σοβαρή και υπεύθυνη ενημέρωση και στο πλαίσιο αυτό αναλαμβάνουμε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του μαθητικού πληθυσμού», επισήμανε ο διευθυντής του σχολείου Άρης Μπουλουσάκης στον χαιρετισμό του.
Στην εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας που είναι η 6η Μαρτίου, συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γ΄ και Ε΄ τάξεων, με παρουσίαση τραγουδιών, θεατρικών δρώμενων και power point για τη Διαφορετικότητα, τον συντονισμό των οποίων είχαν οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Εμμανουήλ Κιοσελάκης, Ευσταθία Μπακαλοπούλου, Άννα Μαρία Παγιαννίδου, Χαρίκλεια Μπανούδη, Μαρία Τσιλιγκίρη και Αθανασία Παπαλιάγκα.
Στην εκδήλωση- συζήτηση παραβρέθηκαν επίσης, ο ιερέας π. Βασίλειος Παρασκευόπουλος, η Διευθύντρια του Γυμνασίου Πέλλας Κατερίνα Οικονομίδου, εκπαιδευτικοί, οι πρόεδροι τοπικών συλλόγων, εκπρόσωποι φορέων, γονείς και μαθητές του σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: