Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Μ.Α. Πέλλας - Δόξα Μαυροβουνίου (1-1)3-1. Ο πρόεδρος το πρόβλεψε, όλοι το ήθελαν και το πήρε... ο «πάγκος»

Η ομάδα μας σήμερα είχε σε πολύ καλή μέρα τους Κατσαμακτσή, Ιωσηφίδη, την μεγάλη προσπάθεια και πίστη όλων των ποδοσφαιριστών, ποιοτικές αλλαγές, αλλά κυρίως τη δέουσα διαχείριση από το πάγκο, κι έφτασε έστω και δύσκολα σε μια δίκαιη νίκη γοήτρου.
Η Πέλλα που είχε ένα καλό ξεκίνημα και ένα πολύ καλό τελείωμα στο σημερινό παιχνίδι, κατάφερε να πάρει τον έλεγχο από την αρχή και έψαχνε τον τρόπο να διασπάσει την πολύ καλά οργανωμένη μεσοαμυντική γραμμή της Δόξας, ώστε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις και να φτάσει στο γκολ. Όλα πήγαιναν όπως έπρεπε μέχρι την περιοχή του Καμπαλή, εκεί όμως δεν υπήρχε το καθαρό μυαλό που θα έδινε τις λύσεις σε κάποια τελική προσπάθεια. Χωρίς πολλές αξιόλογες φάσεις από τις δύο ομάδες, φτάσαμε στο 30ο λεπτό με τον Κατσαμακτσή να βρίσκει τον τρόπο από κοντινή απόσταση να παραβιάσει την εστία του Μαυροβουνίου, ύστερα από ωραία προσπάθεια και πάσα του Μπουράκη. Η Πέλλα δεν χάρηκε γαι πολύ το γκολ, αφού τρία λεπτά αργότερα η αμυντική γραμμή της Πέλλας, σαν υπνωτισμένη, «κοκκάλωσε» σε ένα βολέ 70 μέτρων του Καμπαλή, με τον Κίτσα μόνο ανενόχλητο, σαν σε προπόνηση να «κρεμάει» τον Μουρζίδη και να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια. Απο κει και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η Δόξα κυριάρχησε, χάνοντας μάλιστα 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες να γυρίσει εντελώς το παιχνίδι(σε δύο περιπτώσεις οι γηπεδούχοι απέκρουσαν σχεδόν πάνω από τη γραμμή), με κύριους πρωταγωνιστές τους Κίτσα και Νάτση, που έκαναν ότι ήθελαν γύρω από τα καρέ του Μουρζίδη. Μάλλον λυτρωτικά τελείωσε για την Πέλλα το πρώτο ημίχρονο με το ισόπαλο 1-1.
Το δεύτερο ημίχρονο είχε και πάλι πρωταγωνίστρια τη Δόξα από την αρχή και τουλάχιστον μέχρι το 60ο λεπτό, όταν πήρε τον πλήρη έλεγχο σε όλα τα σημεία του γηπέδου και ήταν επικίνδυνη κάθε φορά που πλησίαζε την περιοχή του Μουρζίδη. Ευτυχώς για την Πέλλα που έδειχνε να παραδίνεται χωρίς να μπορεί να αντιδράσει, δεν δημιουργήθηκαν τόσες ευκαιρίες αριθμητικά όσες στο πρώτο ημίχρονο, κι αυτές που δημιουργήθηκαν δεν είχαν τόσο καλές προϋποθέσεις ή τελειώματα ώστε να απειλήσουν σοβαρότερα το τέρμα της Πέλλας. Δύο ήταν οι άξιες αναφοράς, όταν στη μία περίπτωση και πάλι η μπάλα απομακρύνθηκε λίγο πριν περάσει την γραμμή του τέρματος, ενώ στην άλλη με διπλή απόκρουση ο Μουρζίδης γλίτωσε τους γηπεδούχους από τα χειρότερα. Κάπου εκεί «ξεφούσκωσε» η επιθετικότητα του Μαυροβουνίου, με τον Κώστα Μαυροβουνιώτη να επιχειρεί τόσο αλλαγές από το πάγκο, όσο κι εντός αγωνιστικού χώρου. Αλλαγές που έπιασαν άμεσα τόπο, αφού η Πέλλα κερδίζοντας τη μεσαία γραμμή και μέτρα στο γήπεδο, πήρε τον απόλυτο έλεγχο κι άρχισε να επιτίθεται συνεχώς απ' όλες τις πλευρές του γηπέδου, ενώ η μεσοαμυντική γραμμή των γηπεδούχων έδειχνε πιο πειθαρχημένη και πιο φρέσκια από την μεσοεπιθετική γραμμή των φιλοξενουμένων, ανακόπτοντας κάθε υπόνοια αντεπίθεσης που πήγαινε να δημιουργηθεί. Η Πέλλα από το 70ο λεπτό και μέχρι την λήξη ήταν η απόλυτη κυρίαρχος, είχε «παράσταση νίκης», δημιούργησε κι έχασε αρκετές ευκαιρίες με πρωταγωνιστές τους Κατσαμακτσή, Μπουράκη, Ιωσηφίδη και επικουρικά τον Μπρατσούδη, ώστε να φτάσει στο τελευταίο πεντάλεπτο και με τέρματα των Στάγκο(85') και Κατσαμακτσή(90' βίντεο) να πάρει τη νίκη. Το τελικό σφύριγμα βρήκε αυτή τη φορά «λυτρωμένους» τους φιλοξενούμενους, έστω κι αν αυτοί έχασαν με 3-1, αφού με την εικόνα των δύο ομάδων στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, το πιθανότερο ήταν να δεχθούν κι άλλα τέρματα, παρά να αντιδράσουν για να ξαναμπούν στο παιχνίδι.
Η Πέλλα σήμερα είχε «εκ περιτροπής» κακή και καλή απόδοση, αλλά ευτύχησε να αρχίσει και να τελειώσει καλά. Το «νεκρό» της μεσοδιάστημα δεν το πλήρωσε περισσότερο, παρά μόνο με την προσωρινή ισοφάριση. Τα εύσημα και στον Κώστα Μαυροβουνιώτη, που τακτικά με τις κινήσεις του «ανέστησε» μία σχεδόν «μισοπεθαμένη» ομάδα όπως αυτή φαινόταν μέσα στο γήπεδο στο διάστημα 35'-60'! Και το θετικότερο που μπορεί κανείς να ξεχωρίσει δια γυμνού οφθαλμού και να το αναγνωρίσει στον κόουτς, είναι ότι πλέον η Πέλλα έχει αποκτήσει χαρακτήρα στο παιχνίδι και στις εμφανίσεις της, όπως κι όπου κι αν αγωνίζεται.
Η Δόξα με καλύτερους τους Κίτσα, Νάτση και Σαρίδη, ίσως θα μπορούσε να πάρει κάτι σήμερα αν ευτυχούσε στο καλό της διάστημα να σκοράρει. Δεν το έκανε όμως, κι έβγαλε τις αδυναμίες της στα καλά διαστήματα της Πέλλας, τα οποία και πλήρωσε με την ήττα.
Ο ρέφερι, είναι αλήθεια δεν έκανε και την καλύτερη διαιτησία του σήμερα, χωρίς όμως με την παρουσία του να επηρεάσει και να κρίνει αποτέλεσμα. Οι δύο βοηθοί από την άλλη ήταν καλύτεροι, αφού είχαν ελάχιστα λάθη, αλλά και σχεδόν καμία δύσκολη φάση. Η διπλή ανατροπή του Κατσαμακτσή μέσα στην περιοχή της Δόξας στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν η κορυφαία παράβλεψη-λάθος κατά την προσωπική μου άποψη, φάση που θα έπρεπε να καταλογιστεί πέναλτι από τον κ. Μπουρλούτσκι που ήταν κοντά με καλή ορατότητα. Προσπάθησε γενικότερα να κρατήσει το παιχνίδι χωρίς πολλά σφυρίγματα και διακοπές, βοηθώντας την εξέλιξη του, με αποτέλεσμα να χάνει «εύκολες» φάσεις και συνεπεία αυτών και τον πειθαρχικό έλεγχο του αγώνα.
►Αρνητικό ρεκόρ μάλλον όλων των εποχών για την Πέλλα, τα 27 εισιτήρια του σημερινού αγώνα!
►Με μόλις 12 ποδοσφαιριστές στην αποστολή η Δόξα, μια ομάδα μ' ένα από τα πλουσιότερα ρόστερ της κατηγορίας!
►Η ομάδα μας σήμερα με τη νίκη της, ξεπέρασε κατά έναν τους βαθμούς του πρώτου γύρου.
►Πρόβλεψη του προέδρου στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, για τελικό ακριβές σκορ 3-1!
►Την επόμενη αγωνιστική, το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι για φέτος, με αντίπαλο την Αναγέννηση Γ..
►Σήμερα Κυριακή 11πμ, στο Καφέ Μπαρ Βεγγέρα, η διερευνητική συνάντηση-συζήτηση για το διοικητικό μέλλον του συλλόγου.
►Μόλις 10 ημέρες έμειναν για την μεγάλη κλήρωση του σούπερ κλιματιστικού από την ομάδα μας.
Οι συνθέσεις
Μ.Α. Πέλλας(Μαυροβουνιωτης-Χαρπίδης): Μουρζίδης, Γεωργιάδης, Σιάγκας, Σιαματάς, Παναγιωτέλης, Ιωσηφίδης, Πανταζίδης(Ρέκος Π.Ι. 67'), Σαλίκας(Μπρατσούδης 72'), Μπουράκης, Ρέκος Β.Ι.(Στάγκος 59'), Κατσαμακτσής. Απόντες: Πλιόγκας, Τζιότζιος, Καρασμάνης
Δόξα Μαυροβουνίου(Προδρομίδης): Καμπαλής, Σιδέρης, Τουρατζίδης, Φανιάδης(Κουκούλης 80'), Κατιρτζόγλου, Ζαχαριάδης, Σαρίδης, Κίτσας, Χαραλαμπίδης, Νάτσης, Στεφάνου.



































Δεν υπάρχουν σχόλια: