Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Α1 Ερασιτεχνική - 24η Αγωνιστική: Μ.Α. Πέλλας - Δόξα Μαυροβουνίου

Η ομάδα μας το ερχόμενο Σάββατο 29 Απριλίου 2017, στις 5 το απόγευμα φιλοξενεί για την 24η αγωνιστική της Α1 ερασιτεχνικής της ΕΠΣ Πέλλας, την Δόξα Μαυροβουνίου. Το παιχνίδι είναι μεν βαθμολογικά αδιάφορο, όχι όμως και αγωνιστικά, αφού η ομάδα μας επιθυμεί μία «άτυπη» ρεβάνς για την πιο βαριά ήττα που υπέστη τη φετινή αγωνιστική περίοδο, με το fair play να πηγαίνει «περίπατο» εκείνη τη μέρα από τους γηπεδούχους, αλλά κι από τον διαιτητή και τον πρώτο βοηθό της αναμέτρησης που έκαναν ότι ήθελαν στο γήπεδο, κι ενώ η ομάδα μας από πολύ νωρίς αγωνιζόταν με 9 ποδοσφαιριστές!
Η Πέλλα μπορεί σχεδόν αμέσως μετά τον τελικό κυπέλλου, να συνεχίζει με αρκετά αγωνιστικά προβλήματα από αγώνα σε αγώνα, κι αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση και τις εμφανίσεις της, εντούτοις όταν αποφασίσει να βάλει λίγο εγωισμό και πάθος στο παιχνίδι της, μπορεί και ανταπεξέρχεται πολύ καλύτερα και δείχνει αρκετά ανταγωνιστική. Υπάρχει στόχος και δεν είναι πλέον άλλος από μια τιμητική θέση στη 4άδα, για να καταφέρει να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μια αρκετά ικανοποιητική χρονιά, στην οποία πέτυχε να δώσει τουλάχιστον το στίγμα της, με μεγαλύτερη «διάκριση» τη συμμετοχή της στον μεγάλο τελικό του κυπέλλου, αλλά και παραμένοντας σταθερά από την αρχή της σεζόν στην πρώτη 6άδα του πρωταθλήματος. Στην αναμέτρηση με την Δόξα Μαυροβουνίου, η ομάδα μας αναμένεται να παραταχθεί σαφώς πιο ενισχυμένη σε σχέση με την τελευταία της έξοδο στον Εξαπλάτανο, αφού αν όλα πάνε καλά, θα υπάρξουν μερικές επιστροφές στην αποστολή.
Η ενισχυμένη, αήττητη και φιλόδοξη Δόξα του πρώτου γύρου, άρχισε να «ξεφουσκώνει» μετά το αρχικό της «φούσκωμα» και παρά την πρόσθετη σημαντική ενίσχυση του Γενάρη, δείχνει πλέον να παραπαίει μετά την 17η αγωνιστική και την τότε σημαντική νίκη της επί της Δόξας Εξαπλατάνου, αφού έκτοτε έχει καταφέρει να συλλέξει μόλις έναν βαθμό σε 6 αγώνες, ενώ σε ολόκληρο τον δεύτερο γύρο έχει καταφέρει να μαζέψει μόλις 8 βαθμούς σε 10 αγώνες, κι από τους  39 βαθμούς συνολικά που έχει στον βαθμολογικό πίνακα. Στο ρόστερ της υπάρχουν ποδοσφαιριστές ποιότητας με πολλές εμπειρίες και παραστάσεις τόσο σε ερασιτεχνικά όσο και επαγγελματικά πρωταθλήματα, αλλά όταν «ξεκινάς γι' αλλού, κι αλλού η ζωή σε πάει», έρχεται η στιγμή που «αδειάζεις» από διάθεση, κίνητρο και φιλοδοξία. Η Δόξα που από την αρχή της χρονιάς και τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβρη, ήταν προσανατολισμένη τακτικά σε ένα συμπαγές αμυντικογενές σχήμα, με στοχευμένο και συγκεκριμένο τρόπο αντεπιθέσεων, άλλαξε άρδην εικόνα και πρόσωπο μέσα στο γήπεδο από το Γενάρη κι έπειτα, με πολύ πιο επιθετικό προσανατολισμό, με τις γραμμές της πολύ πιο ανοιχτές κυρίως από την άναρχη και αθρώα επιθετική μεταγραφική της ενίσχυση με ποδοσφαιριστές-ονόματα που όλοι έπρεπε να «χωρέσουν» σώνει και καλά στην ενδεκάδα, κάτι που όμως όπως φάνηκε, της στοίχισε αγωνιστικά και βαθμολογικά, αφού αναγκάστηκε να παίζει ένα παιχνίδι το οποίο δεν της «πήγαινε», ή καλύτερα δεν ήταν «φτιαγμένη» γι' αυτό από το περασμένο καλοκαίρι.
Αναμένεται ένα «ανοιχτό» παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες και όσοι φίλαθλοι βρεθούν στο γήπεδο της Πέλλας, μάλλον δεν φύγουν δυσαρεστημένοι. Για την Πέλλα είναι το προτελευταίο εντός έδρας παιχνίδι, αφού ακολουθεί την επόμενη αγωνιστική το τελευταίο με την Αναγέννηση, πριν η ομάδα μας κλείσει τις φετινές επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις στην έδρα των Προμάχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: