Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Το «σώμα» στη Τρίγλια, το «μυαλό» στον Άγιο Αθανάσιο… Ήττα και αποκλεισμός για τα Κουφάλια στην Χαλκιδική

Πέρα για πέρα δίκαια, επικράτησε σήμερα η Τρίγλια επί των Κουφαλίων (2-1), σε ένα ματς όπου οι Κουφαλιώτες φάνηκε να έχουν στο μυαλό τους, τον «τελικό» στον Άγιο Αθανάσιο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Η ομάδα του Γιώργου Κεφαλά εκμεταλλεύτηκε τον άνεμο που είχε στα υπέρ της, στο πρώτο μέρος, πίεσε τους φιλοξενούμενους στο μισό γήπεδο και έφτασε στο γκολ με τον Μπέσα. Ο κεντρικός αμυντικός της Τρίγλιας, προωθήθηκε σε εκτέλεση κόρνερ, μπήκε στην πορεία της μπάλας και από κοντινή θέση έγραψε το 1-0 μόλις στο 10ο λεπτό.
Από κει και πέρα, οι Τριγλιώτες που είχαν σε καλή μέρα όλους τους ποδοσφαιριστές τους, δημιούργησαν αρκετές επιπλέον ευκαιρίες για να κάνουν ένα δεύτερο γκολ, έχοντας μεταξύ άλλων και ένα ακυρωθέν γκολ του Ταρασίδη. Σε μια φάση όπου ο Δόμπρογλου έκανε τη προβολή πριν καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί ως οφ σάιντ.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία των Κουφαλίων χάθηκε από τον Παπατζίκο. Η μεγαλύτερη φάση όπου θα μπορούσε να είχε βάλει ξανά τον ΠΑΟ Κουφαλίων στο παιχνίδι
Στις αρχές της επανάληψης, ο ΠΑΟ Κουφαλίων είχε μία και μοναδική κλασσική ευκαιρία για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Μετά από ένα μέτριο πρώτο μέρος, οι παίκτες του Ανέστη Τσιτενίδη έδειξαν να μπαίνουν δυνατά στο 2ο μέρος, χάνοντας τεράστια ευκαιρία με το γυριστό του Αντώνη Παπατζίκου, το οποίο έβγαλε τελικά ο Μάκης Καραβελίδης.
Μετά από αυτή τη φάση, τα Κουφάλια έβαλαν τη λειτουργία ξανά στο… ρελαντί, με την Τρίγλια να χάνει αρκετές ευκαιρίες τόσο με τον Ταρασίδη όσο και με τον Κομνηνάκη για να κάνουν ένα δεύτερο γκολ. Ότι δε κατάφεραν οι δύο επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές της Τρίγλιας, το κατάφερε ο Σαρβανίδης, ο οποίος έκανε το 2-0 με κεφαλιά, ξανά μετά από εκτέλεση κόρνερ.
Το τελικό 1-2 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις από τον Χατζηλασκαράκη, ο οποίος μετά από έξοχη κάθετη μπαλιά του Παπατζίκου, έκανε διαγώνια κίνηση, βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Καραβελίδη, βάζοντας το γκολ της… τιμής. 
Ξεκάθαρη υπεροχή για την Τρίγλια, η οποία κέρδισε τα 2/3 των προσωπικών μονομαχιών και έδειξε ότι ήθελε περισσότερο τη νίκη
Που κρίθηκε το ματς: Οι προσωπικές μονομαχίες είχαν ξεκάθαρο νικητή και σίγουρα ήταν το βασικό στοιχείο του σημερινού παιχνιδιού. Οι παίκτες της Τρίγλιας έμπαιναν δυνατά σε όλες τις φάσεις, κέρδισαν τις περισσότερες, δείχνοντας ότι αργά ή γρήγορα θα πετύχουν το γκολ.
Απουσίες: Ο ένας τιμωρημένος και ο άλλος προφυλάχθηκε για το ματς του Αγίου Αθανασίου. Δύο απουσίες όπου έπαιξαν ρόλο στη σημερινή εμφάνιση του ΠΑΟ Κουφαλίων. Από την άλλη, η απουσία του τραυματία Χρηστάρα δε φάνηκε στην Τρίγλια, με τον Γιώργο Κεφαλά να έχει πλουραλισμό επιλογών στην επίθεση, με τους Κομνηνάκη, Ταρασίδη και Δόμπρογλου, να δημιουργούν συνεχώς αριθμητικό πλεονέκτημα. Όπως επίσης και η σταθερότητα των Σαρβανίδη, Αμβρόσιου και Πεχλιβανίδη που βρέθηκαν σε πολύ καλή μέρα.
Το «στραγάλι»: Άψογη ήταν η διαιτητική τριπλέτα των Σερρών. Τόσο οι βοηθοί αλλά και ο ρέφερι Τρακαλιάνης τα πήγαν πολύ καλά, με τον τελευταίο σε αρκετές περιπτώσεις να αφήνει το σκληρό παιχνίδι. Πάρα ταύτα οι κίτρινες κάρτες δεν ήταν και λίγες.

ΠΟ ΤΡΙΓΛΙΑΣ – ΠΑΟ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ 2-1
Σκόρερ: Mπέσας 10′, Σαρβανίδης 80′, Χατζηλασκαράκης 90+.
Διαιτησία: Τρακαλιάνης (Ζιγκερίδης-Κρυωνάς)
*Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο τον αγώνα – Το βράδυ θα αναρτηθούν τα στιγμιότυπα
ΠΟ Τρίγλιας (Κεφαλάς): Καραβελίδης, Αθανασιάδης, Φιλιππίδης, Μπέσας, Μιλκούδης, Πεχλιβανίδης, Ταρασίδης, Παπαδόπουλος Αμβ., Κομνηνάκης, Σαρβανίδης
Αγωνίστηκαν επίσης οι: Πίνε, Παρμαξίδης και Γράδος
ΠΑΟ Κουφαλίων (Τσιτενίδης): Κύρου, Καζάνας, Γάκης, Αϊβάζης, Λιόντας, Τσακίρης, Θωμαϊδης, Μαργαρίτης, Ματζιούνης, Παπατζίκος, Εμιλιάνο
Αγωνίστηκαν επίσης οι: Χατζηλασκαράκης, Χωραφάς και Κουμαντανίδης

Ρεπορτάζ: Αντώνης Βουλγαράκης
Φωτογραφίες: E-koufalia.gr
Πηγή: epsm24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: