Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Α.Σ. Πρόμαχοι - Μ.Α. Πέλλας (1-2)3-2. Σαν σήμερα...

«Σαν σήμερα», περίπου τέτοια εποχή, σε τέτοια καμπή του πρωταθλήματος με τις ίδιες πάνω-κάτω αγωνιστικές και βαθμολογικές παραμέτρους, 6 Μαρτίου του 2016, έγραφα για το ρεπορτάζ του αντίστοιχου αγώνα Προμάχων - Πέλλας τα εξής: 
«Η ομάδα μας αρχικά έχασε τον δρόμο για τους Προμάχους κάνοντας μάλλον «τουρισμό» στο μαγευτικό τοπίο της περιοχής, κι όταν τον βρήκε, είχε ήδη αργήσει... Το ευχάριστο της σημερινής μέρας, αν μπορεί να το πει κανείς έτσι με μια ακόμη εκτός έδρας ήττα στην πλάτη, είναι ότι μετά το σημερινό συνδυασμό αποτελεσμάτων, η Πέλλα σώθηκε και μαθηματικά.
Στο πρώτο ημίχρονο η άμυνα της Πέλλας παρέπαιε και οι γηπεδούχοι Πρόμαχοι που έδειξαν και στην Πέλλα επιθετικά χαρίσματα, το εκμεταλεύθηκαν και σχεδόν την έκαναν σμπαράλια! Τρία γκολ σε μισή ώρα και κάποιες ακόμα ευκαιρίες για διεύρυνση του σκορ... Τα τέρματα των Προμάχων πέτυχαν οι Τρίπτσης(5'), Μούγιος(20') και Νάνος Ν.(30'). Η Πέλλα που είχε κι αυτή με τη σειρά της 2-3 καλές περιπτώσεις να σκοράρει, δεν τα κατάφερε και κλήθηκε στο δεύτερο με τα τρία γκολ στην πλάτη, να ανέβει έναν γολγοθά!
Στο δεύτερο η Πέλλα όντως κυριάρχησε, συμμαζεύτηκε αμυντικά, δημιούργησε κι έχασε πολλές ευκαιρίες για να επιστρέψει στο παιχνίδι, αλλά το μόνο που κατάφερε είναι να μειώσει δύο φορές με τους Γάκη(60') και Σαλίκα(70') και να αγγίξει την ισοφάριση και την ολική επιστροφή σε 3-4 ακόμα περιπτώσεις μέχρι το τελικό σφύριγμα. Δεν το πέτυχε δυστυχώς, κι έτσι έφυγε με άδεια χέρια αδικώντας τον εαυτό της σ' ακόμα ένα σχετικά «βατό» παιχνίδι. 
Η Πέλλα που κατέβηκε και σ' αυτόν τον αγώνα με «λειψανδρία», παρουσιάσθηκε διπρόσωπη και το πλήρωσε. Άλλωστε είναι δύσκολο όταν δίνεις αφορμές και δέχεσαι τρία τέρματα εκτός έδρας, να επιστρέψεις ακόμα κι αν αντίπαλος είναι τα Άσπρα Χώματα! Η ομάδα σώθηκε αν και ίσως για πολλούς δεν έπρεπε να γίνεται σοβαρή συζήτηση περί αυτού στο ξεκίνημα, όμως κάτι το «αστείο» φετινό πρωτάθλημα, κάτι τα προβλήματα από την αρχή της χρονιάς, κάτι τέλος η «αστεία» δική μας εκτός έδρας συμπεριφορά σε αρκετά παιχνίδια,  πέρασε ως σκέψη αρκετές φορές φέτος από το μυαλό μας. Ο δε στόχος της κατάληψη της 3ης τιμητικής θέσης, έμεινε «όνειρο χειμερινής και ολίγης εαρινής νυκτός»!
Οι Πρόμαχοι μια ομάδα που όπως έδειξε και στην Πέλλα και τρόπο παιχνιδιού έχει και θέλει να παίξει ποδόσφαιρο, το έπραξε και σήμερα εκμεταλευομένη τις αδυναμίες που επέδειξε η Πέλλα στο πρώτο κυρίως ημίχρονο, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα σωτηρίας. Είναι μια ομάδα με λίγα λόγια, που από την αρχή της χρονιάς κατέστησε σε όλους μας σαφές, ότι ήρθε για να μείνει στην Α1.
Η σύνθεση: Γιαβάσης, Σταυρακάκης(Παλιάικος), Ίμπας, Σιαματάς, Καραγιάννης, Παπαδόπουλος, Καμπούρης, Μπουράκης, Γάκης, Σαλίκας, Καρασμάνης(Σιάγκας)»
Στο παραπάνω ρεπορτάζ αν αντιστρέψει κανείς τα καλά ημίχρονα και αντικαταστήσει τους σκόρερς των δύο ομάδων, δεν θα έχει και πολλά να διαφοροποιήσει σε σχέση με το φετινό ρεπορτάζ για όσα είδαμε σήμερα στο δημοτικό γήπεδο των Προμάχων. Ίσως η πιο βασική διαφορά πρώτα απ' όλα, είναι ότι οι φετινοί Πρόμαχοι δεν έχουν καμία σχέση με τους περσινούς πολύ καλύτερους Προμάχους. Η Πέλλα για περισσότερο από μία ώρα αγώνα, επιθετικά ήταν συνεπής κι αυτή που έπρεπε στο σημερινό αγωνιστικό της ραντεβού με τους Προμάχους, ενώ ανασταλτικά για ολόκληρο το 90λεπτο, μάλλον παρέμεινε στα γειτονικά «λουτρά» για χαλάρωμα και τουρισμό! Κι ενώ τα τραγικά λάθη από το ξεκίνημα ανασταλτικά διαδέχονταν το ένα το άλλο με αποτέλεσμα από νωρίς να βρεθεί πίσω στο σκορ με τέρμα του Νάνου(5'), η ομάδα μας όχι μόνο είχε επιθετικές απαντήσεις, αλλά ακόμα κι έτσι είχε ξεκάθαρη παράσταση νίκης. Κυκλοφορούσε και κρατούσε την μπάλα καλά σε όλους τους χώρους, έβγαινε ταχύτατα στην επίθεση και δημιουργούσε συχνά πυκνά τις προϋποθέσεις για ευκαιρίες και γκολ. Κι αυτό που φαινόταν δια γυμνού οφθαλμού πήρε σάρκα και οστά εξαργυρώνοντας την υπεροχή της Πέλλας, με τον Μπρατσούδη να πετυχαίνει δύο σχεδόν πανομοιότυπα εξαιρετικά σε εκτέλεση και δημιουργία γκολ(15', 40') ύστερα από ισάριθμες πάσες του Κατσαμακτσή, με «κρέμασμα» στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων! Ενδιάμεσα των δύο τερμάτων της Πέλλας, σε δύο εντελώς ανύποπτες φάσεις, λάθος γύρισμα χωρίς πίεση στον Μουρζίδη στην πρώτη περίπτωση(20'), μόνος ανενόχλητος ο Νάνος έκανε την χειρότερη δυνατή επιλογή, προσπαθώντας να πασάρει αντί να σουτάρει, έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 25΄«πέναλτι έδρας» για τους γηπεδούχους από τον ρέφερι της αναμέτρησης στη δεύτερη περίπτωση, ο Μουρζίδης μπλόκαρε την μπάλα στην εκτέλεση του Νάνου(βίντεο). Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη προσπάθεια για τους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο, που έδειχναν να μην μπορούν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των φιλοξενουμένων. Η Πέλλα σ' αυτό το διάστημα είχε ένα δυνατό σουτ του Ιωσηφίδη που έφυγε άουτ, δύο καλές «μπούκες» από Καρασμάνη και Ρέκο Β.Ι. πλάγια και πίσω από την άμυνα των γηπεδούχων, με βιαστικές όμως τελικές προσπάθειες που πέρασαν ανώδυνα για το τέρμα των Προμάχων, ενώ και ο σκόρερ σήμερα της Πέλλας Μπρατσούδης σε δύο περιπτώσεις, ολιγώρησε από καλές θέσεις μέσα στην περιοχή, με τους αμυντικούς με υπερπροσπάθειες να επωφελούνται και να απομακρύνουν όπως όπως. Το τελικό σφύριγμα για το ημίχρονο βρήκε την Πέλλα να προηγείται με 1-2 και τους γηπεδούχους, μάλλον ανακουφισμένους που παρέμειναν ακόμα μέσα στο παιχνίδι.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τέλειωσε το πρώτο, με την Πέλλα και πάλι καλύτερη επιθετικά και ασταθή ανασταλτικά, οι Πρόμαχοι όμως πλέον άρχισαν να βάζουν περισσότερη δύναμη στο παιχνίδι τους αφού έπαιζαν μια κατηγορία, με αρκετά όμως σκληρά μαρκαρίσματα υπό την ανοχή του ρέφερι, ως αντιπαραβολή στην ποιοτική ανωτερότητα των φιλοξενουμένων. Η Πέλλα σ' αυτό το διάστημα είχε τεράστια ευκαιρία με τον Σαλίκα, που από το αριστερό άκρο της άμυνας πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά όταν βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα των γήπεδων και ήταν έτοιμος για το 1-3, του φύγε το κοντρόλ με τους αμυντικούς να προλαβαίνουν και να απομακρύνουν. Καλές επιθέσεις από τους Μπρατσούδη και Ρέκο απέναντι στην «ανοιχτή» άμυνα των γηπεδούχων, με κακές τελικές επιλογές όμως δεν έφεραν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Απόκρουση με τα δύο χέρια μπροστά στον ρέφερι και τον δεύτερο βοηθό του ήδη «κιτρινισμένου» Άτζου προκειμένου να ανακόψει αντεπίθεση της Πέλλας, δεν δόθηκε ούτε φάουλ! Στο 60' ανάποδο φάουλ πάνω στον Ιωσηφίδη μεταξύ και κέντρου και μεγάλης περιοχής των Προμάχων από τον ρέφερι που άρχισε πλέον να σφυρίζει ακόμη πιο αλλοπρόσαλλα, έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους με φάουλ και γιόμα να ξεμυτίσουν και να κερδίσουν από το πουθενά ένα κόρνερ. Το κόρνερ εκτελέστηκε, η άμυνα της Πέλλας πιάστηκε κοιμώμενη και ο Μίτσκας με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής ισοφάρισε σε 2-2. Ακολουθούν για την Πέλλα δύο τετ α τετ του Στάγκου από πλάγια αριστερά, στο πρώτο τον πρόλαβε αμυντικός και απομάκρυνε την μπάλα σε κόρνερ και στο δεύτερο και ακόμη πιο «εύκολο» φαινομενικά, το κακό και χαλαρό πλασέ βρήκε την εξωτερική μεριά των διχτύων(65'), με αμαρκάριστους μέσα στην περιοχή να περιμένουν την πάσα, τον Μπρατσούδη στα πέντε μέτρα και λίγο πιο πίσω τον Ρέκο. Κάπου εκεί ο διακόπτης έπεσε εντελώς για την ομάδα μας τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στον πάγκο, με τους Προμάχους όμως να μην είναι απειλητικοί, έστω κι αν κέρδιζαν πιο πολλές μονομαχίες, κι έπαιρναν και παραπανίσια σφυρίγματα και υποδείξεις από την διαιτητική τριπλέτα. Έτσι φτάσαμε στο 85' όταν μετά από σέντρα από δεξιά μέσα στην περιοχή, η διαφαινομένη εύκολη επέμβαση του Μουρζίδη, κι αφού προηγήθηκε φάουλ στον τερματοφύλακα της Πέλλας, έγινε κλασική ευκαιρία για τον Καλογιάννη που δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να στείλει την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία γράφοντας το 3-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς! Δύο λεπτά αργότερα ο Μήτσκας μόνος  μέσα στην περιοχή της Πέλλας αλλά αρκετά πλάγια, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μουρζίδη που του έκλεισε το οπτικό πεδίο και απέκρουσε. Το επόμενο διάστημα μέχρι την λήξη, οι γηπεδούχοι έπαιξαν όπως επιβαλλόταν από την περίσταση με τον χρόνο, καταφέρνοντας να φύγουν νικητές από το γήπεδο, κερδίζοντας έτσι εκτός του πολύτιμου τριπόντου και το πολυπόθητο πλεονέκτημα της έδρας, αφού λίγα λεπτά νωρίτερα, οι Αμπελειές έφευγαν ηττημένες από την Καλή.
Μπράβο στους Προμάχους, έδωσαν ένα μάθημα στη δική μας ομάδα, για το πως αντιμετωπίζεις και πως διαχειρίζεσαι με κάθε «πρόσφορο» και αναγκαίο τρόπο έναν καλύτερο αντίπαλο, όταν χρειάζεσαι διακαώς τους βαθμούς. Ήταν αξιοπρεπείς απέναντί μας, έπαιξαν με την ποδοσφαιρική «μαγκιά» τους και πήραν τον παιχνίδι. Καλύτεροι ποδοσφαιριστές για τους γηπεδούχους οι Μίτσκας και Καλογιάννης. Κι αν ρισκάρω μια πρόβλεψη με τον κίνδυνο να με εκθέσει το ίδιο το άθλημα, οι Αμπελειές δεν έχουν καμία τύχη αφού έχασαν το πλεονέκτημα έδρας.
Για τη δική μας ομάδα, τα δικά μας παιδιά και του χρόνου με υγεία! Πήγαμε για δύο «τρόπαια» σήμερα στους Προμάχους(3η θέση και πρώτο σκόρερ της κατηγορίας), τα είχαμε στα πόδια μας και τελικά φύγαμε με άδεια χέρια! Τα καταφέραμε όπως μόνο εμείς φέτος μπορούσαμε να τα καταφέρουμε... Να κοιτάμε κατάματα τους δυνατούς και να τα χαμηλώνουμε με τους πιο αδύνατους! Η Πέλλα ούτε σήμερα «έκατσε» όπως κυκλοφορούσε ευρέως στην πιάτσα, όπως δεν το έκανε σε κανένα παιχνίδι, ούσα «αδιάφορη» από πολύ νωρίς. Θα μπορούσε να μου αντιπαραθέσει κάποιος που παρακολούθησε σήμερα το παιχνίδι, ότι τόσα «εύκολα» τραγικά ανασταλτικά λάθη δεν θα έκανε ακόμα και «στημένη» να ήταν, αλλά η απάντηση σ' αυτό έρχεται «πληρωμένη», ότι γνωρίζαμε από μωρίς το καλοκαίρι ποιες είναι οι αδυναμίες και ποια τα πλεονεκτήματά αυτής της ομάδας. Στο γήπεδο των Προμάχων σήμερα ήταν για την ομάδα μας, οι Σαλίκας, Κατσαμακτσής και Μπρατσούδης.
Κάκιστη η διαιτητική τριπλέτα, χωρίς να θέλω να μειώσω μ' αυτή την κρίση την σημαντική νίκη των Προμάχων! Περίπου αυτό περιμέναμε, κι αυτό είδαμε... Ο κ. Καρατζάς και ο δεύτερος βοηθός στο δεύτερο ημίχρονο κυρίως, υποδείκνυαν ότι ακριβώς ζητούσε η εξέδρα. Οι δύο βοηθοί και πρωτίστως ο δεύτερος, έκοψαν από την ομάδα μας σε τουλάχιστον 4-5 περιπτώσεις, πολλά υποσχόμενες επικίνδυνες επιθέσεις με ανύπαρκτα οφσάιντ.
►Η ομάδα μας τον ερχόμενη Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 σε ώρα που θα ανακοινωθεί εγκαίρως, θα δώσει φιλική αγώνα στη Νέα Τραπεζούντα με αντίπαλο τον Εθνικό Γ.. 
►Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου.
►Ο Μ.Α. Πέλλας κατέλαβε φέτος την 6η θέση στο πρωτάθλημα της Α1 ερασιτεχνικής. Σίγουρα μπορούμε και καλύτερα...
►Η επιθετική επίδοση μας φέτος ήταν σχεδόν εφάμιλλη των ομάδων πρωταθλητισμού, ενώ η αμυντική των ομάδων υποβιβασμού. Απόλυτη ισορροπία στα αποτελέσματα εντός κι εκτός έδρας, κάτι που ίσως από μόνο του «καθρεφτίζει» την φετινή αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας μας.
Οι συνθέσεις
Α.Σ. Πρόμαχοι(Κορέλας): Νάνος Α., Μπογδάνης, Μούγιος, Μίτσκας(Κωστίνας 90'+), Νάνος Ν., Άτζος, Σέλκος, Καλογιάννης(Μέμτσης 90'+), Νάνος Γ., Σαμσούρης, Μεσκίνης(Σατζάκης 90').
Μ.Α. Πέλλας(Μαυροβουνιώτης-Χαρπίδης): Μουρζίδης, Πανταζίδης, Σιαματάς, Σιάγκας, Σαλίκας, Μπουράκης, Ιωσηφίδης, Ρέκος Β.Ι., Κατσαμακτσής, Καρασμάνης(Στάγκος 60'), Μπρατσούδης(Ρέκος Π.Ι. 75'). Απόντες: Παναγιωτέλης, Γεωργιάδης, Τζιότζιος, Πλίογκας




















Δεν υπάρχουν σχόλια: