Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Τακτική περιορισμένων προσδοκιών από Σόιμπλε

Εντατικές διαβουλεύσεις για την Ελλάδα. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών απορρίπτει εκ νέου το ενδεχόμενο ελαφρύνσεων για το ελληνικό χρέος. Πως σχολιάζουν τις δηλώσεις οι Βρυξέλλες.
Ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες
Ως... «αναμενόμενο τακτικισμό» περιγράφουν οι Βρυξέλλες τις δηλώσεις του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τις οποίες το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους απορρίπτεται. «Είναι γνωστό ότι ο Β. Σόιμπλε, κάθε φορά που έρχονται διαπραγματεύσεις, “διαρρέει” μια αρνητική θέση, ώστε να αποτελέσει αυτή την αφετηρία των διαπραγματεύσεων», σχολίασε χαρακτηριστικά παράγοντας της ΕΕ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανησυχία για το... πού το πάει ο Γερμανός και τι τελικά θα “δώσει” στο Eurogroup της Δευτέρας.
«Το σίγουρο είναι ότι ενόψει των δικών του εκλογών και γνωρίζοντας ότι μέρος του γερμανικού κοινού παρακολουθεί τις δηλώσεις του, δεν θα θελήσει να φανεί ότι εύκολα υπαναχώρησε στις απαιτήσεις του ΔΝΤ για ελάφρυνση του χρέους», συμπλήρωσε η ίδια πηγή.
Στην πραγματικότητα, οι εντατικές διαβουλεύσεις για μια συνολική συμφωνία συνεχίζονται, μέσω τηλεφωνημάτων και teleconferences. Όλοι οι θεσμοί είναι σε συνεχείς επαφές μεταξύ τους προκειμένου να φτάσουν όσο πιο κοντά γίνεται στο θετικό αποτέλεσμα.
Την ίδια στιγμή, τα τεχνικά κλιμάκια όλων των δανειστών (συμπεριλαμβανομένου και του ΔΝΤ) εξετάζουν αν όλα όσα ψηφίστηκαν πριν από τρεις μέρες στην ελληνική Βουλή είναι εκείνα που απαιτούνται για την έκθεση συμμόρφωσης που θα παραδοθεί το πρωί της Δευτέρας στον επικεφαλής του Euro Working Group Τόμας Βίζερ.
«Παρόλο που όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά για το Eurogroup της Δευτέρας, εξακολουθούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Όλα τα “σημάδια” αυτό λένε. Μένει να αποδειχθεί και στην πράξη», είπε κοινοτικός παράγοντας.

Πηγή φωτογραφίας: AP/Geert Vanden Wijngaert
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: