Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Οι επαγγελματίες της Πέλλας εκτός από τα κουνούπια, αντιμέτωποι με «θεούς και δαίμονες»

Δικαιολογημένες αντιδράσεις από τους επαγγελματίες της Πέλλας, έχει προκαλέσει η συναπόφαση εκκλησίας και πολιτιστικών συλλόγων σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας, για την διεξαγωγή επετειακών εκδηλώσεων το βράδυ της Πέμπτης, ανήμερα της πρώτης ημέρας της τοπικής πανήγυρης, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.
Δεν γνωρίζουμε με πιο σκεπτικό οι σύλλογοι, η εκκλησία και η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. αποφάσισαν από κοινού, ότι οι «κοσμικές» επετειακές εκδηλώσεις για τα 150 χρόνια λειτουργίας του Ι.Ν. των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, πρέπει να λάβουν χώρα την Πέμπτη 29/6 το βράδυ στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. Κι αν για τις πρωινές εκδηλώσεις ανεξαρτήτου ημέρας και ώρας κανείς δεν φαίνεται να διαφωνεί και αντιθέτως τις επικροτεί και τις στηρίζει ως «βαθιά» θρησκευόμενος πληθυσμός, για τις βραδυνές υπάρχουν δικαιολογημένα παράπονα, αντιδράσεις και ενστάσεις. Θεωρούν ότι πρωτίστως προέχουν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις όταν η επέτειος έχει να κάνει με το χτίσιμο και τη λειτουργία ενός ναού, με όλη την μεγαλοπρέπεια και ευλάβεια που συνάδει με την ημέρα και τη σημασία του γεγονότος για τους θρησκευόμενους και όχι οι οποιεσδήποτε κοσμικές με τραγούδια, χορούς, υπαίθριους μπουφέδες κτλ. Επίσης αισθάνονται ότι οι τοπικοί πολιτιστικοί φορείς και η εκκλησία, «τους έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους» αδιαφορώντας για την παρατεταμένη περίοδο αναδουλειάς ελέω οικονομικής κρίσης, αντί να επιδείξουν την δέουσα συνεργασία και αλληλεγγύη, όπως κανονικά θα αρμόζε απ' αυτούς σε ανάλογες περιστάσεις.
Οι επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν ήδη τεράστια προβλήματα δίνοντας μάχη καθημερινά με τα σμήνη κουνουπιών βάζοντάς τα με τον Δήμο Πέλλας που δεν έχει προνοήσει και μεριμνήσει πρώιμα και έγκαιρα για την αντιμετώπιση και καταπολέμησή τους, κι έχοντας μόνιμο τροχοπέδη τα τελευταία χρόνια και την οικονομική κρίση, είναι αναγκασμένοι πλέον να υποστούν και την «εσωτερική μετανάστευση» ουσιαστικά της πρώτης μέρας της τοπικής πανήγυρης(μιας ημέρας που την περιμένουν πως και πως κάθε καλοκαίρι τέτοια εποχή μήπως και σηκώσουν λίγο κεφάλι), κάτι που όπως είναι φυσικό θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα στην ήδη πολύ μειωμένη προσέλευση κόσμου και τους προσδοκώμενους τζίρους τους. Μακάρι τελικά να επικρατήσει η λογική και να υπάρξει αμοιβαία σύνεση, κατανόηση, συννενόηση και σεβασμός τόσο του επετειακού χαρακτήρα της εκδήλωσης, όσο και της δικαιολογημένης αγωνίας των επαγγελματιών.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είχα ποτέ σκοπό να σχολιασω δημόσια και να εκφράσω την γνώμη μου, αλλά η κατάσταση που επικρατεί στο χωριό λίγες μέρες πριν το πανηγύρι σίγουρα δεν του ταιριάζει.. Θα συμφωνήσω απόλυτα σε όλα τα λεγόμενά σας κύριε Πέτρο και θα ήθελα να επισημάνω το εξής: Η θρησκεία με την εμπορικότητα είναι δύο οξυμωρες έννοιες που δε ταιριάζουν..Το πανηγύρι όσο θυμάμαι είχε θέση την πλατεία και εκεί πρέπει να μείνει... Λυπάμαι και συμπονω όσους επρόκειτο να πληγούν από το ερχόμενο "event" και απευθυνόμενος στους αρμόδιους θα ήθελα να πω πως πρέπει το χωριό μας να επανακτήσει χαμένη του ζωή..!
Από έναν 17χρονο

Ανώνυμος είπε...

Εγω θεωρω πανηγυρια και event τυπου οπως αυτα να σταματησουν γενικως..επισης εαν εχουν νταουλια μικροφωνα και μαλακιες σε ωρες κοινης ησυχιας δεν θα αργησω να καλεσω μερικα περιπολικα..εγω ειμαι αθρησκος και δεν ενοχλω κανεναν αυτοι που τα γιορταζουν γιατι με ενοχλουν?βαρεμενοι ολοι..και οι καλοι χριστιανοι να κοιταξουν να πεταξουν αυτον τον τιτλο γιατι ειναι σκετοι κολοπαρτακιδες που δεν βοηθουν κανεναν και τιποτα..ουφ ναναι καλα το μπλογκ και ξεδωσα..

Unknown είπε...

Όταν σχολιάζεις κάτι να το κάνεις ΕΠΩΝΥΜΑ γιατί διαφορετικά δεν έχει καμία αξία.......