Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

«Xρυσοπληρωμμένος θίασος το Eurogroup με σκηνοθέτη τον Σόιμπλε»

«To Eurogroup κατάντησε μια ομάδα χρυσοπληρωμένων ερασιτεχνών ηθοποιών με σκηνοθέτη τον Βόλφανγκ Σόιμπλε», δήλωσε ο Φάμπιο Ντε Μάζι από το Die Linke αναφερόμενος στη συμφωνία των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για την Ελλάδα.
Μιλώντας στις Βρυξέλλες οικονομικός εμπειρογνώμονας και ευρωβουλευτής του αριστερού κόμματος επέκρινε τη γερμανική κυβέρνηση γιατί δεν θα κάνει ελαφρύνσεις του χρέους πριν τις εκλογές της, ώστε να μην πρέπει «ο κ. Σόιμπλε να παίξει το ρόλο του συνδίκου της πτώχευσης των δικών του υποτιθέμενων πακέτων διάσωσης».
Ο αριστερός πολιτικός υπενθύμισε ότι το 90% των «δισεκατομμυρίων διάσωσης της Ελλάδας πάνε στην εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους. Είναι παράλογο να δίνονται σε μια υπερχρεωμένη οικονομία νέα δάνεια για την αποπληρωμή παλαιών οφειλών και ταυτόχρονα να φροντίζουν με τις επιβαλλόμενες περικοπές να μην εξοικονομούνται επαρκή έσοδα», είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος ο κ. Ντε Μάζι τόνισε ότι αντί όλων αυτών «η Ελλάδα χρειάζεται ένα κούρεμα του χρέους της» και «όλα τα διαθέσιμα μέσα για να γίνουν επενδύσει»ς. «Θα πρέπει επίσης να επιτραπεί η αναχρηματοδότηση ελληνικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», τόνισε ο ευρωβουλευτής της γερμανικής Αριστεράς.

Πηγή: Neues Deutschland

Δεν υπάρχουν σχόλια: