Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Ακρίτας Σωσάνδρας - Μ.Α. Πέλλας (0-0)1-2. Μέγας Αλέξανδρος ο... Τρίτος!

«Ο Αλέξανδρος ο Γ', που η ιστορία τον κατέγραψε ως Μέγα, ο Βασιλιάς της Μακεδονίας, γεννήθηκε στην Πέλλα το 356 π.Χ. ...»
Τρίτη καλύτερη επίθεση, τρίτη καλύτερη άμυνα, μόνος τρίτος στον βαθμολογικό πίνακα ο Μέγας Αλέξανδρος ο... Γ', μοιραία αντάξιος και του ονόματός του ο ποδοσφαιρικός σύλλογος της Πέλλας! Μπορεί να μην έπιασε καμιά σπουδαία απόδοση στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα σήμερα η Πέλλα, κατάφερε όμως μια σπουδαία νίκη, που γίνεται ακόμα σπουδαιότερη, από την προσπάθεια και τον τρόπο που αυτή επιτεύχθηκε! 
Η Πέλλα μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και κυρίως στο πρώτο τέταρτο ήταν αυτή που είχε πάρει κατοχή και πίεσε τον Ακρίτα, αλλά τα μόνα κέρδη που αποκόμισε, ήταν κάποια κερδισμένα στημένα περιφερειακά της περιοχής των γηπεδούχων, που όμως δεν απείλησαν ιδιαίτερα το τέρμα του Εμμανουηλίδη. Κάτι που δε συνέβει με σοβαρές προϋποθέσεις, ούτε σε ολόκληρο το μέτριο πρώτο ημίχρονο, από καμία ομάδα. Με την πάροδο του χρόνου οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν, αλλά ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί και επιφυλακτικοί. Τέσσερις ήταν οι πιο αξιοσημείωτες φάσεις του φτωχού σε ευκαιρίες πρώτου ημιχρόνου, δύο για κάθε ομάδα. Για τους γηπεδούχους, αρχικά ένα σουτ του Κοτζαμανώλη από αρκετά πλάγια μέσα στην περιοχή, απέκρουσε σε κόρνερ ο Μανίκος, ενώ ακόμα ένα άτσαλο και αδύναμο σουτ από πλεονεκτική θέση λίγο αργότερα και πάλι μέσα από την περιοχή του αμαρκάριστου Τσίκου, έφυγε πολύ μακριά από το τέρμα του Μανίκου άουτ. Για την Πέλλα, εκτός από κάποια στημένα κόρνερ και φάουλ που έδιωχνε με δυσκολία ο Εμμανουηλίδης, πρώτα ο Μπρατσούδης έχασε την ευκαιρία του ημιχρόνου, όταν μετά από ωραία μπαλιά-πάσα του Σιταρά, μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων λίγο έξω από την μικρή περιοχή, δεν σούταρε όπως θα ήθελε, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια, ενώ στην δεύτερη περίπτωση ο Ρέκος βγήκε σε ανοιχτή άμυνα με πολύ καλές προϋποθέσεις, αλλά τα χάλασε στην τελική του επιλογή, με την πάσα του να βρίσκει τον Ζούζουλα λίγο πιο μπροστά από τους αμυντικούς σε θέση οφσάιντ. Οφσάιντ υποδείχθηκε νωρίτερα και ο Μπρατσούδης, που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, αφού ήταν ελάχιστα μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό του Ακρίτα, σύμφωνα με τον α' βοηθό κ. Κεσίσογλου.
Στο δεύτερο ημίχρονο, με την θερμοκρασία πλέον σε αισθητή πτώση και τον άνεμο αρκετά ισχυρό, η Πέλλα και πάλι ξεκίνησε καλύτερα, με καλύτερη κυκλοφορία και πιο πιεστικές επιθέσεις, αλλά η μεγάλη ευκαιρία ανήκει στους φιλοξενούμενους όταν μετά από βαθιά σέντρα-γέμισμα, ο Πασχούλης έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής στο δεύτερο δοκάρι προς το τέρμα του Μανίκου, αλλά ο τερματοφύλακας της Πέλλας με εξαιρετική απόκρουση έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Στο αμέσως επόμενο δεκάλεπτο η Πέλλα κυριάρχησε και δημιούργησε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με τον Σιταρά και αυτό ήταν το καλύτερο της διάστημα στο παιχνίδι. Στην πρώτη ο επιθετικός της Πέλλας μόνος απέναντι από τον Εμμανουηλίδη, σούταρε ψηλά άουτ, ενώ στην δεύτερη το πλασαριστό σουτ λίγο έξω από την μικρή περιοχή μετά από εκπληκτική ενέργεια και πάσα του Μπρατσούδη, σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι του Ακρίτα, με τους αμυντικούς στην συνέχεια να απομακρύνουν όπως-όπως μακριά. Μετά από τραυματισμό ποδοσφαιριστή «κόπηκε» συμπτωματικά και ο ξέφρενος ρυθμός της Πέλλας του τελευταίου δεκαλέπτου, αφού υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή. Οι γηπεδούχοι μετά την ολιγόλεπτη διακοπή, αντέδρασαν και κυρίως με μακρυνές πάσες έψαξαν του δύο απομονωμένους επιθετικούς τους, που όμως δημιούργησαν προβλήματα στην άμυνα της Πέλλας, με την άμυνα και κυρίως τον Μανίκο που κατέγραψε δύο πολύ καλές επεμβάσεις σε σουτ των Παρτσανάκη και Βακιάνη, να αντιδρούν σωστά και να απομακρύνουν τους κινδύνους. Ένα «ακίνδυνο» πλάγιο άουτ κοντά στο κόρνερ και ένα μαρκάρισμα αμυντικών της Πέλλας με τα «μάτια» στο 70', έδωσε την δυνατότητα στους γηπεδούχους να φέρουν αβίαστα την μπάλα μέσα στην περιοχή και μετά την κακή εκτίμηση του τερματοφύλακα της Πέλλας και την αδράνεια της άμυνας, ο Πασχούλης σχεδόν χωρίς άλμα πήρε την κεφαλιά ανοίγοντας το σκορ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. 
Η Πέλλα αναγκασμένη να ρισκάρει από την ανέλπιστη εξέλιξη και τροπή που πήρε το παιχνίδι, κι έχοντας τον χρόνο να κυλάει πιεστικά, έκανε πολλές αλλαγές κυρίως εσωτερικές, αλλά και από τον πάγκο, με τους δύο κεντρικούς της αμυντικούς, όχι μόνο να «μεταμφιέζονται» σε επιθετικούς, αλλά να χρίζονται τελικά και χρυσοί σκόρερ, αφού με δύο δικά τους τέρματα, ήρθε η μεγάλη ανατροπή! Αρχικά ο Πλιόγκας στο 77' ως «εκ γενετής σέντερ φορ», αφού κέρδισε την μονομαχία με τον Χρηστίδη, και «μπούκαρε» με άψογο κοντρόλ μέσα στην περιοχή, βρέθηκε απέναντι από τον Εμμανουηλίδη, πλασάροντας ψύχραιμα και φέρνοντας το παιχνίδι και πάλι στα ίσια! Με την σέντρα κι ενώ ο διαιτητής δεν είχε δώσει εντολή να ξεκινήσει το παιχνίδι, αφού σημείωνε μια κίτρινη κάρτα που είχε υποδείξει, ο Βακιάνης με σουτ από την σέντρα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Πέλλας, με τον κ. Αργυρό να ακυρώνει άμεσα το τέρμα και τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται ματαίως και αδίκως. Περίπου στο 80', ο Αβραάμ έπιασε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, με τον Εμμανουηλίδη να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Ότι δεν κατάφερε ο παίκτης της Πέλλας σ' αυτή τη φάση, το κατάφερε πέντε λεπτά αργότερα με κοντινό σουτ -όταν η μπάλα έφτασε στα πόδια του μετά από πολύ ωραία ομαδική προσπάθεια- παίρνοντας την κατοχή από προσπάθεια του Ρέκου να σουτάρει προς το τέρμα, κι ενώ φαίνεται να ανατρέπεται από αμυντικό. Πέναλτι ζήτησε η Πέλλα και σε προσπάθεια του Στάγκου λίγο νωρίτερα, όταν ο επιθετικός των φιλοξενουμένων ντριμπλάρει μέσα στην περιοχή τον προσωπικό του αντίπαλο, κι αυτός στην προσπάθεια του να κόψει, βρίσκει μόνο το αριστερό του πόδι και όχι την μπάλα. Το υπόλοιπο διάστημα και στα 4,5 περίπου λεπτά των καθυστερήσεων, η Πέλλα διαχειρίστηκε τον χρόνο χωρίς να κινδυνέψει καθόλου, φεύγοντας τελικά από την Σωσάνδρα με μια πολύ σημαντική νίκη.
Η Πέλλα μπορεί να είχε γενικά μέτρια απόδοση και να ήταν μακριά από τον καλό της εαυτό, αλλά υπάρχουν πολλές δικαιολογίες γι' αυτό, χωρίς να είναι της παρούσης να αναφερθούν εδώ. Δεν μπορούμε όμως να μην της αναγνωρίσουμε τα ψυχικά αποθέματα, την πίστη και κυρίως τον «μέγα» χαρακτήρα που έβγαλε αυτή η ομάδα, όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και τον χρόνο να είναι πιεστικά λίγος.
Η Σωσάνδρα είναι μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο και είναι βέβαιο ότι θα προβληματίσει πολλούς αντιπάλους κυρίως στην έδρα της. Ξέρει τις δυνατότητές της και δεν ξανοίγεται εύκολα, ψάχνοντας με τους δικούς της «δουλεμένους» τρόπους, το θετικό αποτέλεσμα. Μπορεί η Πέλλα να ήταν καλύτερη σαν συνολική αγωνιστική εικόνα στο γήπεδο, όμως η αλήθεια είναι ότι κατάφερε, το κατάφερε αρκετά έως πολύ δύσκολα.
Ο κ. Αργυρός βελτιωμένος συγκριτικά με προηγούμενες παρουσίες του, άφησε όμως με κάποιες αποφάσεις του αμφιβολίες στις δύο ομάδες. Σε δύο φάσεις οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι αμυντικών και σε άλλες τόσες οι φιλοξενούμενοι για ανατροπές ποδοσφαιριστών τους. Οι δύο βοηθοί Κεσίσογλου και Μίλτσης χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
➤Πολύ καλή η φιλοξενία από τους ανθρώπους της διοίκησης της Σωσάνδρας, με την κοινή παραδοχή τους, ότι η Πέλλα ήταν η καλύτερη ομάδα που αντιμετώπισαν μέχρι σήμερα. Η διοίκηση της Πέλλας υπόσχεται ανάλογη φιλοξενία.
➤Την επόμενη αγωνιστική η Πέλλα αγωνίζεται στο πρωτοπόρο Μαυροβούνι, μια αγωνιστική που θα πραγματοποιηθεί εκτός απροόπτου 6-7 Ιανουαρίου 2018.
➤Η Πέλλα θα προσπαθήσει να δώσει δύο φιλικά παιχνίδια την εορταστική περίοδο, αν βρεθούν διαθέσιμες ομάδες.
➤Πρώτη επίσημη αποστολή με την Πέλλα για τον 15χρονο τερματοφύλακα Χρήστο Μπρατσούδη.
➤Ένα πολύ καλό αγωνιστικό χώρο συναντήσαμε σήμερα στην Σωσάνδρα, με τους ανθρώπους της διοίκησης της τοπικής ομάδας να έχουν αναλάβει αποκλειστικά -απούσας, ως είθισται στις περισσότερες των περιπτώσεων σε κάθε γωνιά της χώρας, της δημοτικής αρχής-, με ίδια μέσα και κόστος την φροντίδα του. 
➤Πολύ όμορφη, λειτουργική και αρκετά προηγμένη η ιστοσελίδα του Ακρίτα Σωσάνδρας, είναι βέβαιο θα την ζήλευαν και ομάδες επαγγελματικών κατηγοριών!
Οι συνθέσεις
Ακρίτας Σωσάνδρας(Δούμος): Εμμανουηλίδης, Χρηστίδης, Σαμαράς, Zhuleku, Βασιλόπουλος, Τσίκος, Πασχούλης, Κοτζαμανώλης(Βακιάνης 67'), Παρτσανάκης Ε., Κουντουράς, Lamcja.
Μ.Α. Πέλλας(Μαυροβουνιώτης): Μανίκος, Σιάγκας, Αβραάμ, Πλιόγκας, Βασιλάκογλου, Σιταράς(Παπαγεωργίου 93'), Σιαματάς, Τοπάλης, Μπρατσούδης, Ζούζουλας(Στάγκος 70'), Ρέκος Β.Ι.(Δεληπαναγιώτης 91'). Απόντες: Υφαντίδης, Γουστέρης, Χαχαμίδης, Καρασμάνης, Σταυρακάκης.

Μια προσφορά































Δεν υπάρχουν σχόλια: