Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Μ.Α. Πέλλας - Απόλλων 1960 Κρύας Βρύσης (1-0)3-0. Ένας «υδραυλικός» Μέγας Αλέξανδρος την έκανε να έχει «διαρροές»

Μεγάλη εμφάνιση, τεράστιο αποτέλεσμα! Η Πέλλα έχοντας σε πολύ καλή μέρα το σύνολο των ποδοσφαιριστών της, προεξέχοντος του αρχηγού της που στην κυριολεξία «οργίασε», και εκτελώντας άψογα το πλάνο, το άριστο στήσιμο, την πανέξυπνη τακτική και διαχείριση του προπονητή της, αφού «πάγωσε» αρχικά την Κρύα Βρύση και την έφερε στα μέτρα της, με «υδραυλική» εμφάνιση στη συνέχεια, την έκανε να έχει «διαρροές»...
Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο σε κατοχή, αμφίρροπο με δυνατές μονομαχίες σε κάθε γωνιά του γηπέδου, με φάσεις όμως έστω και ελάχιστες μόνο από την πλευρά των γηπεδούχων. Σε μια απ' αυτές από μπαλιά του Ζούζουλα, ο Μπρατσούδης στο 10ο λεπτό μετά από μπάσιμο μέσα στην περιοχή, ανατράπηκε καθαρά από τον Γαβριηλίδη με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δείχνει αβίαστα και άμεσα το σημείο του πέναλτι. Πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Ζούζουλας ξεγελώντας τον Σκαπέρδα και ανοίγοντας το σκορ για την Πέλλα(βίντεο). Μάχη χαρακωμάτων στο υπόλοιπο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν η κάθε μία με τον τρόπο της, να πάρουν τα ηνία του αγώνα και την Πέλλα όμως να διαχειρίζεται άριστα και σχετικά εύκολα το υπέρ της αποτελέσμα. Τίποτα το σημαντικό και αξιοσημείωτο μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, εκτός από δύο τελικές για την Πέλλα με τα σουτ από τους Γουστέρη και Ζούζουλα, χωρίς όμως να καταφέρνουν να απειλήσουν πειστικά το τέρμα των φιλοξενουμένων.
Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε την «αποκάλυψη»! Η Πέλλα που είχε μπει καλύτερα στο παιχνίδι και είχε πάρει μέτρα στο γήπεδο πετυχαίνοντας στο 50' το 2-0 με τον Γουστέρη ύστερα από εντυπωσιακή ατομική ενέργεια και πάσα του Μπρατσούδη, βρέθηκε στο 55' ξαφνικά και επιπόλαια, αλλά δίκαια με αριθμητικό μειονέκτημα, όταν ο ήδη κιτρινισμένος Σταυρακάκης κλώτσησε μακριά την μπάλα μετά από σφύριγμα φάουλ που υπέδειξε ο κ. Ταγκαλίδης στην μεσαία γραμμή. Κι ενώ μετά απ' αυτή την εξέλιξη το πλέον αναμενόμενο ήταν η έμπειρη και ποιοτική Κρύα Βρύση να πάρει τον έλεγχο και την πρωτοβουλία, η Πέλλα ήταν αυτή που κυριάρχησε και που πετούσε «φωτιές» όποτε έβγαινε σε αντεπιθέσεις, δημιουργώντας αλλεπάλληλες «διαρροές» στην αμυντική γραμμή των φιλοξενουμένων! Με τους Ρέκο, Γουστέρη και κυρίως τον Μπρατσούδη που με ηγετική παρουσία την πήρε στις πλάτες του και εξέθετε με κάθε του ενέργεια την αμυντική γραμμή του Απόλλωνα, η Πέλλα έφτασε σε μια πολύ πειστική και ευρεία νίκη, που θα μπορούσε να πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, αν οι επιθετικοί της ήταν πιο εύστοχοι στις ευκαιρίες που δημιουργούσαν με μεγάλη πλέον συχνότητα έστω κι αν αγωνίζονταν με αριθμητικό μειονέκτημα. Το τέρμα που «τελείωσε» το παιχνίδι και ουσιαστικά κάθε απόπειρα και σκέψη των φιλοξενουμένων να ξαναμπούν σ' αυτό, πέτυχε ο πρώτος σκόρερ της Πέλλας ο Ρέκος στο 75' και πάλι όμως μετά από δημιουργία και πάσα του Μπρατσούδη, που σήμερα έκανε «πράγματα και θάματα». Ο χρόνος κύλησε μέχρι την λήξη, με την Πέλλα καλύτερη και πιο απειλητική και τους φιλοξενούμενους απλώς να συμμετέχουν ως κομπάρσοι στην «παράσταση». Η πρώτη και τελευταία τελική για τους φιλοξενούμενους στο 90', μ' ένα σουτ ψηλά-άουτ πάνω από το τέρμα του Υφαντίδη!
Αυτή η Πέλλα σήμερα δεν μπορούσε να χάσει από κανέναν. Κι αν η επίθεσή της σήμερα ήταν το σημείο αναφοράς και κίνδυνος-θάνατος για την αντίπαλη άμυνα, η πειθαρχημένη, ψύχραιμη και σοβαρή μεσοαμυντική της γραμμή είναι αυτή που της έδωσε την ώθηση, την ενέργεια και την αυτοπεποίθηση για να βγάλει αυτό που έβγαλε στο γήπεδο. Η νίκη της αποκτά μεγαλύτερη σημασία και διαστάσεις, φυσικά κι από την αξία και το μέγεθος του αντιπάλου.
Ο Απόλλων είναι σίγουρα πολύ έμπειρος, ποιοτικός και μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, έστω κι αν σήμερα δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να δείξει κάποιες από τις αρετές του. Σίγουρα επίσης ευθύνονται η παρουσία και η δυναμικότητα του αντίπαλου που συνέβαλαν σ' αυτό... Όμως κατά την προσωπική μου άποψη, από τις βασικότερες αιτίες είναι η νευρικότητα και η απειθαρχία που ξεκινάει έξω από το γήπεδο, περνάει από τον πάγκο και καταλήγει μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου και τους ποδοσφαιριστές και είναι εμφανέστατες ακόμα και στον πιο αδαή με το ποδόσφαιρο δια γυμνού οφθαλμού. 
Ρεσιτάλ διαιτησίας από τους κ.κ. Ταγκαλίδη, Σίπκα και Ζγουρό.
➤Η σημερινή νίκη από τους ποδοσφαιριστές, τον προπονητή και την διοίκηση, είναι αφιερωμένη στον πρόεδρο του συλλόγου Γιώργο Ιωαννίδη, που πιθανόν σήμερα Δευτέρα παίρνει και εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία.
➤Η διοίκηση του Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας ευχαριστεί θερμά για ακόμη μία φορά τους Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης για την παρουσία και τις υπηρεσίες τους.
➤Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα μας αγωνίζεται στην Σωσάνδρα.
➤Άξια αναφοράς και η πρώτη επίσημη συμμετοχή με την φανέλα της ομάδας μας, του νεαρού τερματοφύλακα Γιώργου Υφαντίδη, που τα πήγε περίφημα.
➤Ο Απόλλων το Σάββατο γιόρτασε με μια πετυχημένη εκδήλωση, τα 70 χρόνια ιστορίας, αθλητικής και κοινωνικής προσφοράς στην Κρύα Βρύση και την Πέλλα. Του ευχόμαστε να τα χιλιάσει πάντα με υψηλούς στόχους και πολλές επιτυχίες!
➤Ο ετήσιος χορός της ομάδας μας την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 στην Fantasia Live στα Γιαννιτσά.
Οι συνθέσεις
Μ.Α. Πέλλας(Μαυροβουνιώτης): Υφαντίδης, Σταυρακάκης, Πλιόγκας, Αβραάμ, Βασιλάκογλου, Μπρατσούδης(Στάγκος 81'), Ζούζουλας(Τοπάλης 66'), Σιαματάς, Ρέκος Β.Ι., Σιταράς(Σιάγκας 89'), Γουστέρης(Χαχαμίδης 55'). Απόντες: Μανίκος, Δεληπαναγιώτης, Παπαγεωργίου, Καρασμάνης.
Απόλλων 1960 Κρύας Βρύσης(Μητσάκης): Σκαπέρδας, Γαβριηλίδης(Τσιόπτσης 78'), Τσιάλμας, Μπρέγκου, Τσιρακίδης, Παπαδόπουλος, Μιχαηλίδης, Ζαφειρίου, Μποζίδης(Δημόπουλος 46'), Καραγιάννης, Βεζυριανόπουλος(Καραφουλίδης 46').
Μια προσφορά του

 
 

















Δεν υπάρχουν σχόλια: