Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Συνέδριο ΝΔ: Στο επίκεντρο οι αλλαγές στο Δημόσιο -Αξιολόγηση, προαγωγές, συμβασιούχοι

Ξεκινάει σήμερα το διήμερο 11ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και στο «τραπέζι» των θεμάτων, μπαίνουν, μεταξύ άλλων, οι μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο, τις οποίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτει ψηλά στην πολιτική ατζέντα.
Ο ίδιος άλλωστε τις προηγούμενες ημέρες, μέσω ενός «ανοιχτού» ερωτηματολογίου έβαλε σε σειρά τις προτεραιότητές του για τη δημόσια διοίκηση ζητώντας απαντήσεις σχετικές με τα θέματα αξιολόγησης στο δημόσιο τομέα, των προαγωγών των δημοσίων υπαλλήλων, την είσοδο στελεχών του ιδιωτικού τομέα σε διευθυντικές θέσεις στο Δημόσιο καθώς και το θέμα της ιδιωτικοποίησης της δημοτικής καθαριότητας, αλλά και της υγείας και της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Για τον πρόεδρο της ΝΔ, είναι εμφανές ότι οι αλλαγές στο Δημόσιο βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» μεταρρυθμίσεων, κάτι βεβαίως που και η κυβέρνηση έχει αντιληφθεί, ασκώντας σκληρή κριτική εναντίον του, κάνοντας λόγο για προτεραιότητες «περικοπών και απολύσεων».
Ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης ωστόσο, επιμένει στις θέσεις του για ένα πιο «λειτουργικό Δημόσιο», χωρίς διορισμούς και ανανεώσεις συμβάσεων, άποψη που ανέπτυξε πρόσφατα μέσω συνέντευξής του, δηλώνοντας τα εξής:
«Θα σας πω τις πρώτες νομοθετικές μας πρωτοβουλίες που αποτελούν παράλληλα σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Μεταξύ αυτών νέο οργανόγραμμα για την ανώτατη διοίκηση. Με απλούστερες δομές, σαφείς αρμοδιότητες και ξεκάθαρους κανόνες λειτουργίας…».
Οι ομιλίες θα μεταδίδονται:
  1. Στο site του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας https://synedrio.nd.gr/live
  2. Στο Facebook στη σελίδα της Νέας Δημοκρατίας https://www.facebook.com/neadhmokratia/
  3. Στο site του Κόμματος https://nd.gr/live
Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: