Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: Απεργία 20 Φλεβάρη 2013

Το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ στις 20 Φλεβάρη 2013, ημέρα Τετάρτη.
Η βάναυση καταπάτηση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων όπως και η φορολογική αφαίμαξη εργαζομένων και συνταξιούχων, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και περιθώριο αντοχής.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην 24ωρη Γενική Απεργία την Τετάρτη 20/2/2013 και στην απεργιακή συγκέντρωση στο ΕΚΓ στις 11.00πμ με Βασικά Αιτήματα:

· Υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς και όχι μισθούς πείνας. Λέμε όχι στην υπογραφή Ατομικών Συμβάσεων Εργασίας. Λέμε όχι στους μισθούς των 300€ και 400€.
· Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της Ανεργίας και ανακούφισης των Ανέργων. Μέσα από μια πραγματική ανάπτυξη. Που θα δημιουργεί σταθερές και μόνιμες θέσεις απασχόλησης και όχι μέσα από ολιγόμηνα προγράμματα φτώχειας και ελεημοσύνης του ΟΑΕΔ.
· Ανάκληση της επιστράτευσης και όλων των κατασταλτικών και αντιδημοκρατικών μέτρων και διώξεων κατά των εργαζομένων, των συνδικάτων και της συνδικαλιστικής δράσης.
· Την διατήρηση και στελέχωση του Νοσοκομείου Γιαννιτσών και των υπηρεσιών της περιοχής μας. Οι προθέσεις της κυβέρνησης για το Νοσοκομείο είναι να το απαξιώσει και να το κάνει κέντρο υγείας.

Τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων, η αντιμετώπιση της αυταρχικής και αδιέξοδης πολιτικής της κυβέρνησης, επιβάλει τη μέγιστη ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των δυνάμεων της εργασίας ,στον ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ για την ικανοποίηση των ΚΟΙΝΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: