Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΠΚΜ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΓΔΜ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΕΛΛΑΔΑ- ΠΓΔΜ 2007 – 2013»




Οι πρώτες τεχνικές συναντήσεις εργασίας μεταξύ στελεχών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και φορέων της ΠΓΔΜ, που συμμετέχουν στα έργα με ακρωνύμια «SAFE WET», «AGRAS» και «Zones and Roads», τα οποία έχουν εγκριθεί και χρηματοδοτούνται  από το πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-ΠΓΔΜ 2007-2013», πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013 και τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013.
Ειδικότερα, το έργο με ακρωνύμιο «SAFE WET» αποσκοπεί στην οργάνωση και επιχειρησιακή λειτουργία διακρατικών υποδομών για την υποστήριξη και τον έλεγχο εφαρμογής περιβαλλοντικών μέτρων με στόχο την προστασία της περιβαλλοντικής ποιότητας και της δημόσιας υγείας σε θαλάσσια, παράκτια και λιμναία οικοσυστήματα. Στο εν λόγω έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1.200.000 € και διάρκειας 18 μηνών, εκτός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως εταίροι συμμετέχουν το Υδροβιολογικό Ινστιτούτο Οχρίδας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Το έργο με ακρωνύμιο «Zones and Roads» εστιάζει στο θεματικό πεδίο των υποδομών και αφορά στην ολοκλήρωση εκπόνησης μελέτης οδοποιίας του άξονα Θεσσαλονίκη – Κιλκίς – Σιδηρόκαστρο - Προμαχώνας με στόχο τη βελτίωση του οδικού τμήματος, που οδηγεί στο μεθοριακό σταθμό Δοϊράνης και κατά συνέπεια τη βελτίωση της οδικής πρόσβασης από και προς την ΠΓΔΜ. Το έργο, διάρκειας 15 μηνών, έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.199.939 € και εκτός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως εταίρος συμμετέχει το Κέντρο Ανάπτυξης της Νοτιανατολικής Περιφέρειας  της ΠΓΔΜ.
          Το έργο με ακρωνύμιο «ΑGRAS» εστιάζει επίσης στο θεματικό πεδίο των υποδομών και αφορά στην ολοκλήρωση μελέτης του οδικού τμήματος από την Έδεσσα έως τα όρια του νομού Φλώρινας, το οποίο εντάσσεται στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκη-Έδεσσα - Φλώρινα . Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, το οποίο εκτός της ανωτέρω δράσης προβλέπει και ενέργειες διάχυσης και πληροφόρησης, καθώς και ενέργειες μεταφοράς τεχνογνωσίας, ανέρχεται σε 1.200.000 € και εκτός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως εταίρος συμμετέχει το Κέντρο Ανάπτυξης της Νοτιανατολικής Περιφέρειας στην ΠΓΔΜ. Το εν λόγω έργο έχει συνολική διάρκεια 15 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: