Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ο τελικός του κυπέλλου ορίσθηκε Τετάρτη 20 Μαρτίου!

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου θα διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ε.Π.Σ. Ν.Πέλλας γιατί δεν υπάρχουν άλλες κενές ημερομηνίες. Φυσικά και δεν ρωτήθηκαν αν συμφωνούν μ' αυτή την ημερομηνία και μέρα οι δύο φιναλίστ σύλλογοι Πέλλα και Νέος Μυλότοπος. Η δικαιολογία ότι ζητήθηκε από την Ε.Π.Ο. δεν ευσταθεί, κι αυτό διότι με την τελευταία της απόφαση περί αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων όρισε ως προαιρετική την δήλωση συμμετοχής των κυπελλούχων ομάδων στην δεύτερη φάση του κυπέλλου. Έτσι αν δεν συνεχίσει ομάδα της Πέλλας στην δεύτερη φάση του κυπέλλου, δεν συντρέχει σοβαρός λόγος να γίνει την συγκεκριμένη ημερομηνία ο τελικός και να μην έχει την αναμενόμενη επιτυχία τελούμενος μία καθημερινή εργάσιμη μέρα.
Οπότε γιατί τόσο βιασύνη στην δική μας Ένωση; Ρώτησαν τους συλλόγους αν έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στην δεύτερη φάση; Τους ενημέρωσαν για τον τρόπο και το κόστος διεξαγωγής της δεύτερης φάσης, κι αν προυποθέτει εκ νέου δήλωση συμμετοχής με χρηματικό παράβολο; Κι αν δεν μπορούν να συμμετέχουν που είναι και το πιο φυσιολογικό λόγω της κακής οικονομικά συγκυρίας, γιατί η Ε.Π.Σ. δεν ενημέρωσε πρώιμα ύστερα από συννενοήση με τους δύο συλλόγους την ΕΠΟ, ότι δεν θα συμμετέχει ομάδα από την Πέλλα στην δεύτερη φάση και έτσι δεν θα έχει ασφυκτικές ημερομηνίες διεξαγωγής του τελικού και να δηλώσει κυπελλούχο μέχρι κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, όπως επιτάσσει η προκήρυξη του κυπέλλου όπως ορίσθηκε αυτή από την ΕΠΟ; Βέβαια εντέλλει κουβέντα να γίνεται αφού η απόφαση είναι ειλημένη και δεν πρόκειται να αλλάξει, κι ας ευχηθούμε να επιβεβαιωθούν παραταύτα οι προσδοκίες όλων για έναν καθόλα επιτυχημένο τελικό και το κύπελλο να στηθεί στα πόδια του Βουκεφάλα στην κεντρική πλατεία της Πέλλας σε ότι μας αφορά.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γιατί να μην συμμετασχουμε στη δευτερη φάση που αν ειναι εντος εδρας βολευει και δοξαζει την ομάδα?

Πέτρος Κάνος είπε...

Αν είναι εκτός έδρας; Κι αν αυτό δεν είναι με όμορους νομούς στην πρώτη κλήρωση; Θα πούμε ότι μετανοιώσαμε και δεν κατεβαίνουμε τελικά; Δείξε ότι είσαι σοβαρός από την αρχή, μην έρθεις σε δύσκολη θέση μετά και το ξεφτελίσεις... Μακάρι να μπορούσε η διοίκηση να καλύψει όλο το κόστος μέχρι τον τελικό στο ΟΑΚΑ ή στο Καυταντζόγλειο, ποιός δεν θα το 'θελε; Όμως υπάρχει αυτή η δυνατότητα;

Ανώνυμος είπε...

αν το κριτήριο είναι τα λεφτά ας μην βγούμε και καθολου κατηγορία τοτε, γιατι του χρόνου τα εξοδα αυτά θα είναι αστεία μπροστά σ αυτό που μας περιμένει.

Πέτρος Κάνος είπε...

Μην τα μπερδεύεις, δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Δεν ξέρω αν έχεις κάνει διοίκηση, αλλά κάθε χρόνο στην αρχή της περιόδου κάθε ομάδα κάνει τον προυπολογισμό και τον προγραμματισμό της. Αλλά και διοίκηση να μην έχεις κάνει, ως φυσικό πρόσωπο σίγουρα το έχεις κάνει και το κάνεις πιστεύω. Δεν μπορείς να ξεκινήσεις κάτι με το "όσα πάνε, κι όσα έρθουν"! Σίγουρα στην πορεία θα σου βγουν και κάποια έκτακτα τα οποία και προυπολογίζεις αρχικά με ένα ποσό συν-πλην. Το ζήτημα της δεύτερης φάσης του κυπέλλου δεν υπήρχε στην αρχή της περιόδου, αφού πέρσι δεν υπήρχε δεύτερη φάση και φέτος η Ένωση και η ΕΠΟ δεν ενημέρωσαν τα σωματεία ότι θα υπάρξει κάτι τέτοιο ώστε να αυτά να τα προυπολογίσουν. Τα δικά μας συν-πλην ήδη έχουν υπερκαλυφθεί, κι αν είσαι κοντά στην ομάδα γνωρίζεις πως και γιατί. Αν όχι ενημερώσου από τους ανθρώπους της διοίκησης αν το επιθυμείς. Φυσικά αυτό το συν-πλην είναι ένα ποσό 2-3.000 ευρώ περίπου, αναλογικά με τα μπάτζετ των ομάδων της κατηγορίας και είναι δυνατό να καλύψει κάποια έκτακτα έξοδα όλη την αγωνιστική περίοδο από το καλοκαίρι μέχρι την λήξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων.
Η συμμετοχή στην δεύτερη φάση του κυπέλλου προυποθέτει σίγουρα ένα ποσό από 7.000 μέχρι 10.000 αν φτάσεις τελικό και ανάλογα με τους αντιπάλους. Μιλάμε δηλαδή για ένα ολόκληρο ετήσιο εισόδημα ενός εργαζομένου που είναι αδύνατο με την σημερινή συγκυρία κάποιος να μπορεί να το διαθέσει. Εσύ αν έχεις τέτοια δυνατότητα, ώστε εκτός των παγίων να ξοδέψεις και τόσα χρήματα εκτάκτως, καλώς να ορίσεις και να ασχοληθείς διοικητικά με την ομάδα, το έχει ανάγκη. Αν η ομάδα ανέβει στην Γ' σίγουρα θα υπάρχουν δυσκολίες, αλλά μ' ένα σωστό προγραμματισμό και ορθολογιστική διαχείριση, μπορεί να τα καταφέρει πιστεύω εγώ.

ΒΑΣΙΛΗΣ.. είπε...

ΠΡΟΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ... ΜΕΤΑ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΟΡΕΞΗ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ...

Βασίλης Τζιουβάρας είπε...

Πέτρο πρέπει να ξέρεις ότι στην αρχή τουλάχιστον η κλήρωση θα είναι με τους κυπελλούχους όμορων νομών, όπως Ημαθίας, Πιερίας, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών κλπ. Αν καταφέρουμε να περάσουμε 2 ή ενδεχομένως και 3 αντιπάλους και χρειαστεί να κάνουμε μια μακρινή μετακίνηση, τότε το συζητάμε, αλλά πιστεύω ότι ο κόσμος θα βοηθήσει και τότε οικονομικά την ομάδα με κάποιον τρόπο, γιατί θα σημαίνει ότι θα έχουμε φτάσει στους 16 ή ακόμα και στους 8 του κυπέλου.
Θα είναι λοιπόν συνετό και φρόνιμο να δηλώσουμε συμμετοχή σε περίπτωση κατάκτησης του κυπέλου και να μην κοιτάμε μόνο το οικονομικό κομμάτι, σε περίπτωση που προχωρίσουμε αρκετά στο θεσμό.
Άλλωστε, αν τα έσοδα έρθουν όπως τα είχαμε προϋπολογίσει το καλοκαίρι, τότε είναι σίγουρο ότι το μπάτζετ μας σηκώνει μια τέτοια θύσια...κι όταν λέω έσοδα εννοώ από όλες τις πηγές που τα είχαμε υπολογίσει...ακόμα και από τα μέλη του Δ.Σ.
Και στο λέει ένας που ξέρει πολύ καλά τα οικονομικά της ομάδας.
Οπότε βούρ για την κατάκτηση του κυπέλλου και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο προκύψει!!!

Πέτρος Κάνος είπε...

Βασίλη κανείς δεν μπορεί να μας προεξοφλήσει ότι θα παίξουμε με όμορους νομούς, αφού η συμμετοχή είναι προαιρετική. Αν έχουν την δυνατότητα θα το κάνουν και θα συμμετέχουν, αν όχι υπάρχει πιθανότητα να μην παίξουμε με κανέναν ή να παίξουμε με 1-2 το πολύ όμορους νομούς. Αν μας τύχουν έπειτα έστω δύο μόνο μακρυνές μετακινήσεις το κόστος πολλαπλασιάζεται σε μεγάλο ή καλύτερα απαγορευτικό βαθμό για τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας μας. Και στα έσοδα που είχαν προυπολογιστεί το καλοκαίρι δεν υπήρχε καμία αναφορά για 2η φάση στο κύπελλο. Ήταν όλα και με το ζορι προυπολογσμένα για την κάλυψη των πάγιων αναγκών. Τα 2000, 2500 ή 3000 κάποιων μελών δεν είναι ικανά να καλύψουν την έκτακτη κατάσταση που προκύπτει από μια τέτοια συμμετοχή, για να μην μπούμε από δω σε λεπτομέρειες... Εσύ το ξέρεις καλύτερα ίσως από τον καθένα ότι κάποιοι οικονομικοί στόχοι είναι δύσκολο να επιτευχθούν και έπεσαν λίγο πολύ έξω, όπως γίνεται και τις περισσότερες φορές.
Σίγουρα αυτό που προέχει είναι η κατάκτηση του κυπέλλου, που είναι και ο σημαντικότερος άμεσος στόχος της ομάδας μας.

Βασίλης Τζιουβάρας είπε...

Διαφωνώ Πέτρο με τα λεγόμενά σου.
Το πιθανότερο είναι οι όμοροι νομοί να δηλώσουν συμμετοχή. Εκτός κι αν πιστεύεις ότι υπάρχει πιθανότητα να μη δηλώσουν συμμετοχή η Θεσσαλονίκη, η Ημαθία, η Πιερία, οι Σέρρες και να δηλώσουν η Ευριτανία, η Πρέβεζα, η Λέσβος και οι Κυκλάδες.
Στο δεύτερο σκέλος θα πρέπει να ξέρεις ότι μέχρι στιγμής έχουν επιτευχθεί όλοι οι οικονομικοί στόχοι που έβαλε το Δ.Σ., εκτός από έναν, που είναι η οικονομική συνδρομή του ίδιου του Δ.Σ.
Είχαμε πει κάποια πράγματα το καλοκαίρι και μόνο 3 από τους 11 τήρησαν τις υποσχέσεις τους μέχρι τώρα και οι 2 μάλιστα υπερκάλυψαν το ποσό που είχαν υποσχεθεί. Οι υπόλοιποι μέχρι στιγμής βλέπω να σφυρίζουν αδιάφορα, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Άμα θέλεις μπορώ να μιλήσω και με ονόματα, αλλά δεν το θεωρώ απαραίτητο αυτή τη στιγμή...το καλοκαίρι στη γενική συνέλευση θα ειπωθούν τα των οικονομικών.
Αν λοιπόν τηρήσουν όλοι τις καλοκαιρινές υποσχέσεις τους, τότε μια χαρά μπορούμε να πάμε και μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών!!!

ΒΑΣΙΛΗΣ είπε...

TZOYB. ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΧΑΣΕΙΣ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ... ΠΑΝΗΓΥΡΙ.ΣΕΒΑΣΤΗ ΟΜΩΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΟΥ. ΣΕ ΦΑΝΤΑΖΟΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ..10 ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΕΧ...ΕΣ

Πέτρος Κάνος είπε...

Βασίλη δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε. Τις απόψεις μας εκφράζουμε... Πιστεύω ότι εκτός από την Θεσ/νικη όλες οι υπόλοιπες είναι υποψήφιες να μην δηλωθούν και βαζω ρεαλιστικό κριτήριο την οικονομική κατάσταση των ομάδων που έχουν στις μεγαλύτερες κατηγορίες και είναι η βιτρίνα τους. Δηλαδή κάπως ανάλογα με μας με την Αναγέννηση σε μηχανική υποστήριξη και τον Αετό Σκύδρας ψόφιο σπουργίτι... Υπάρχουν άλλες Ε.Π.Σ., εκτός από αυτές που αναφέρεις στην Νότια και Νησιωτική Ελλάδα που μπορεί να είναι στα ίδια χάλια με τις βοριοελλαδίτικες, όπως πχ στην Κρήτη, στην Πελλοπόνησο, στην Θεσσαλία, στην Ατιική, στην Ήπειρο που έχουν πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες και πιθανότητες να ανταπεξέλθουν.
Σίγουρα δεν έχουν επιτευχθεί οι οικονομικοί στόχοι, άσχετα αν ο σύλλογος είναι ενήμερος στις υποχρεώσεις του. Τα νούμερα που αναφέρθηκαν το καλοκαίρι δεν έχουν βγει, εκτός αν αναθεωρήθηκαν στην συνέχεια προς τα κάτω και δεν το γνωρίζω. Εγώ μίλησα για προυπολογιζόμενα νούμερα του καλοκαιριού, τα οποία έπεσαν έξω. Αλλά δεν είναι ούτε της ώρας ούτε του τόπου να αναφερθούμε συγκεκριμένα, αυτά θα συζητηθούν στον απολογισμό της χρονιάς στο τέλος της περιόδου ή θα το κάνουμε στην γενική συνέλευση αν συγκληθεί από την παρούσα διοίκηση που έχει θητεία ακόμη μπροστά της.
Για αθέτηση καλοκαιρινών υποσχέσεων μελών της διοίκησης, είναι αρκετά πρόωρο αλλά κυρίως αδόκιμο να μιλήσουμε αφού η χρονιά είναι ακόμη σε εξέλιξη και αργεί περίπου ένα τρίμηνο να κλείσει οικονομικά. Το «σφυρίζουν αδιάφορα» μπορείς να το πεις μόνο αν το δεις κακοπροαίρετα, γιατί ξέρεις πολύ καλά ότι κανείς δεν έχει πάρει πίσω το παραμικρό απ' ότι υποσχέθηκε και επίσης ότι υπάρχουν «ειδικές συνθήκες» σε πολλούς που δεν μπόρεσαν ακόμα να κάνουν πράξη τις υποσχέσεις τους. Η αναφορά ονομάτων που γράφεις όχι μόνο δεν είναι απαραίτητη είναι και άκαιρη και δεν μπορεί να εκληφθεί ως τίποτα άλλο παρά μόνο ως μομφή σε μέλη του ΔΣ, ή στην χειρότερη ως «διαπόμπευση» κάποιων που από δυστυχείς συγκυρίες και απρόβλεπτες δυσκολίες, γνωστές σε όλα τα μέλη της διοίκησης και στον κόσμο και όχι σιγουρα από αδιαφορία, δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να ανταποκριθούν ως όφειλαν οικονομικά. Γι' αυτούς που υπερκάλυψαν τα υπεσχεθέντα, προφανώς είχαν την δυνατότητα και προς τιμήν τους το έπραξαν. Δεν κάλυψαν όμως έτσι καμία αδυναμία κανενός και κανείς δεν τους το επέβαλε και βεβαίως το έκαναν για το σύλλογο και όχι για προσωπική προβολή και κοινωνική καταξίωση. Αν αισθάνεται κάποιος από την διοίκηση την ανάγκη της αναγνώρισης και προβολής, πολύ ευχαρίστως μπορεί να δημοσιεύσει εδω στο blog όποτε το επιθυμεί, το ποσό που υποσχέθηκε και το ποσό που κατέβαλε και όποια άλλη καλοπροαίρετη κρίση θέλει να κάνει ως μέλος της διοίκησης για τα πεπραγμένα ή τα μη πεπραγμένα της. Αυτό καλό θα ήταν όμως να γίνει στο τέλος της χρονιάς, γιατί υπάρχει περίπτωση να εκτεθεί τρεις περίπου μήνες πριν το τέλος της περιόδου... Αλλά αρχίζουμε να ξεφεύγουμε από το θέμα που θίχτηκε με την δυνατότητα συμμετοχής ή όχι στη 2η φάση και όπως προείπαμε αυτό που είναι μπροστά μας ως άμεσος στόχος είναι ο τελικός και πρέπει να κατακτήσουμε το κύπελλο για να αισθανθούμε όλοι καλά.

Ανώνυμος είπε...

ο Βασίλης έχει απόλυτο δίκιο και ας μην κουκουλώνουμε τα πράγματα.Εν τέλει αφού χάσαμε πέρυσι το κύπελλο έχουμε και ηθική υποχρέωση να το πάρουμε φέτος ,εδικά τώρα που ο Μυλότοπος παραπατάει.Για την οικονομική απουσία αρκετών απ το συμβούλιο ας μην επεκταθούμε δημοσίως γιατί κάνει κακό στην ομάδα.

Βασίλης Τζιουβάρας είπε...

Προφανώς και δεν χρειάζεται να συμφωνούμε μεταξύ μας Πέτρο. Ο καθένας από εμάς έχει την προσωπική του άποψη και μπορεί να την εκφράζει ελεύθερα. Προσωπικά πιστεύω ότι σχεδόν όλες οι ομάδες των όμορων νομών θα δηλώσουν συμμετοχή, βλέπε τί έγινε άλλωστε στη φετινή Δ' Εθνική, όπου βρίσκονται όλες οι ομάδες εκτός του δικού μας νομού.
Σ' ότι αφορά τους οικονομικούς στόχους του Δ.Σ. θα δείς ότι όλοι οι στόχοι επιτεύχθησαν. Είτε αφορούσε τα διαρκείας, είτε τις πινακίδες, είτε τους χορηγούς, είτε τα ημερολόγια, είτε τις λαχειοφόρους αγορές. Μόνο σ' έναν στόχο έχουμε πέσει έξω μέχρι στιγμής, όπως έχω πεί και στο προηγούμενο μνμ μου.
Βέβαια σε δικαιολογώ, γιατί δεν ήσουν παρόντας στα περισσότερα συμβούλια, οπότε δεν μπορείς να έχεις και σαφή άποψη για τα οικονομικά της ομάδος.
Αν ήθελα να ρίξω μομφή στο Δ.Σ. θα τα έγραφα τα ονόματα και τα ποσά Πέτρο και να είσαι σίγουρος γι' αυτό. Αλλά δεν ήθελα. Όσο για τις ειδικές συνθήκες που γράφεις, από το καλοκαίρι και μετά μόνο για 3 άτομα έγιναν χειρότερες και ενδεχομένως να μην μπορούσαν να δώσουν τα χρήματα που είχαν υποσχεθεί. Για τους υπόλοιπους δεν άλλαξε τίποτα σε σχέση με το καλοκαίρι. Άλλωστε δεν είπα ότι δεν θα τα βάλουν τα χρήματα. Ίσα ίσα είπα ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα οικονομικό και πρέπει να δηλώσουμε συμμετοχή στο κύπελλο, γιατί είμαι σίγουρος ότι όλοι θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους στο ακέραιο.
Βέβαια κατά πάσα πιθανότητα εκφράζεις δική σου άποψη για τη μη συμμετοχή της ομάδας στο κύπελλο ερασιτεχνών και όχι κάποια απόφαση του Δ.Σ. κι αυτό είναι το θετικό.
Τέλος, σε ότι αφορά την προσωπική προβολή που αναφέρεις μέσω της ενασχόλησης με τα κοινά της ομάδας κάποιων ατόμων, μπορώ να μιλήσω μόνο για μένα προσωπικά και να πώ ότι δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου κάτι τέτοιο όταν πρωτομπήκα στη διοίκηση πρίν 7 χρόνια και τα όποια χρήματα έβαλα, τα έβαλα γιατί το ήθελα και είχα κάποιο όραμα για την ομάδα κι όχι γιατί μου το επέβαλε κανένας!!!

Πέτρος Κάνος είπε...

Δική μου άποψη είναι Βασίλη, δεν εκπρωσωπώ κανέναν άλλον παρά μόνο τον εαυτό μου. Από απόψεις μελών της διοίκησης που έχω ακούσει, συμφωνούν με την δική σου άποψη... Θετικό ή αρνητικό θα το κρίνει η ιστορία... Φίλε 9:16 τις κουκούλες που τις είδες... Εκφράζουμε και εκθέτουμε ειλικρινά και ξεκάθαρα τις απόψεις μας.