Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Με το σταγονόμετρο τα επιδόματα ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες

Εντός του σαββατοκύριακου η κυβερνητική υπογραφή για την παροχή επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες. Ποιοι είναι οι περίπου 5.000 δικαιούχοι.
Στην υπογραφή του επιδόματος ανεργίας προς τους ελεύθερους επαγγελματίες προχωράει, εντός του Σαββατοκύριακου, η κυβέρνηση, όμως ο αριθμός των δικαιούχων αναμένεται να είναι πολύ χαμηλός.
Πρόκειται για ένα επίδομα ύψους 360 ευρώ, το οποίο θα χορηγείται από 3 έως 9 μήνες και θα δοθεί αρχικά σε ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, και στη συνέχεια σε ασφαλισμένους στο ΕΤΑΑ.
Ωστόσο τα πολύ αυστηρά κριτήρια που έχει θέσει η κυβέρνηση αναμένεται να περιορίσουν δραματικά τον αριθμό των δικαιούχων, οι οποίοι δεν θα ξεπερνούν τους 5.000, τη στιγμή που οι Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) τονίζει πως περίπου 40.000 ασφαλισμένοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) έχουν ανάγκη το επίδομα.
Την Παρασκευή, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, επανέλαβε τη δέσμευσή του για χορήγηση του σχετικού επιδόματος, ενώ αναφερόμενος στις αναπηρικές συντάξεις, υπογράμμισε ότι σε 10-12 μέρες θα περάσει από τη Βουλή ο νόμος που θα τους χορηγεί σύνταξη για έξι μήνες.

Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: