Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Το ψηφιακό τηλεοπτικό χάος άρχισε

Στον απόλυτο εξευτελισμό κινδυνεύει να φθάσει η Ελλάδα για τις διαδικασίες της ψηφιακής τηλεοπτικής μετάβασης με ευθύνη των τελευταίων κυβερνήσεων αλλά και των δυο κυρίαρχων παρόχων δικτύου, της Digea και της ΕΡΤ. Το μεταβατικό στάδιο με αποφάσεις του πρώην υπουργού Θοδωρή Ρουσόπουλου από το 2008 για ψηφιακή τηλεόραση σε 23 σημεία της χώρας έχει παγώσει.
Οι δυο πάροχοι δικτύου έχουν κάνει ψηφιακή μετάβαση μόνο σε 10 σημεία της χώρας και υποστηρίζουν στην Κομισιόν πως η Ελλάδα έχει ψηφιακή τηλεόραση στο 50% της χώρας! Νέος ψηφιακός χάρτης με απαίτηση της τρόικας εκδόθηκε, αλλά κι αυτός είναι αδύνατον να εφαρμοστεί και είναι παγωμένος, γιατί τα ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας παραπέουν οικονομικά και δεν κάνουν επενδύσεις στην κοινή τους εταιρεία, την Digea. Η ΕΡΤ ακολουθεί τις πολιτικές εντολές και έχει παγώσει τις ψηφιακές επενδύσεις. Ύστερα από όλα αυτά, έρχεται ως φυσικό επακόλουθο το ψηφιακό χάος στα σύνορα της χώρας.
Όπως καταγγέλθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Κεντρική Μακεδονία, μετά την ψηφιακή μετάβαση του περασμένου Δεκεμβρίου στο Χορτιάτη οι κάτοικοι της Βέροιας και άλλων περιοχών δεν είχαν τηλεόραση. Αιτία οι σοβαρές παρεμβολές στο ψηφιακό σήμα της Digea, της ΕΡΤ και των περιφερειακών καναλιών από τις ψηφιακές τηλεοπτικές μεταδόσεις της Βουλγαρίας! Η οποία Βουλγαρία έχει κατοχυρώσει τις συχνότητές της με αληθινά και όχι ψεύτικα τεχνικά στοιχεία και από την 1η Μαρτίου 2013 αρχίζουν οι επίσημες εκπομπές της ψηφιακής της πλατφόρμας «NURTS Bulgaria». Στις εύλογες διαμαρτυρίες των κατοίκων της Κεντρικής Μακεδονίας οι πάροχοι δικτύου προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα με νέα μετακίνηση των συχνοτήτων, οι οποίες όμως δεν προβλέπονται πουθενά. Και το ψηφιακό χάος μόλις άρχισε..

Πηγή: topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: