Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ WIDE ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Την πρώτη εκδήλωση για την κεφαλαιοποίηση των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού  έργου WIDE: “groWing of SMEs: organizational Innovation and Development in mEd area” διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013, από τις 10:30 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα «Πνεύμα» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Το έργο WIDE αφορά στην οργανωσιακή καινοτομία των επιχειρήσεων και έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα MED.  Στην εκδήλωση συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και άλλων συνεργαζόμενων φορέων.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας, Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών της ΠΚΜ κ. Τζελίνα Μακραντωνάκη, η οποία στο χαιρετισμό της τόνισε τα εξής:
 «Η Αντιπεριφέρεια Εξωστρέφειας, Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών έχει ως στόχο τον αναπτυξιακό προσανατολισμό αθροίζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και το ανθρώπινο δυναμικό μας. Βασική μας επιδίωξη είναι η Κεντρική Μακεδονία να γίνει η πιο φιλική Περιφέρεια για την επιχειρηματικότητα και την εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών.
Η συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα, δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ένα πολύτιμο εργαλείο καθώς μας δίνουν την δυνατότητα να εναρμονιστούμε με τη σύγχρονη αντίληψη και λειτουργία στο πλαίσιο της Ευρώπης των Περιφερειών. Κυρίως δε, μας προσφέρουν την υλοποίηση καινοτόμων δράσεων με σκοπό τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών μας άλλα και την δημιουργία νέων επιχειρηματικών εγχειρημάτων.
Το πρόγραμμα WIDE μας δίνει την αφορμή για να διαπιστώσουμε ποιοι τομείς έχουν προοπτικές ανάπτυξης και να δώσουμε τις κατευθύνσεις για βιώσιμες επιχειρηματικές ενέργειες. Αποτελεί δε, μια σημαντική ευκαιρία για την δημιουργία καινοτόμων πρακτικών που θα αναδείξουν δυνατότητες για επιχειρηματική ανάπτυξη.
Η νέα Αντιπεριφέρεια οφείλει να αξιοποιήσει τα αποτελέσματα της υλοποίησης του προγράμματος WIDE και χρειάζεται όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπαλλήλους μας αρωγούς στην προσπάθεια αυτή. Στόχος είναι μέσω των  καινοτόμων δράσεων να δημιουργηθεί μια περιφέρεια πρότυπο και ν’ αναδειχθεί η ευρωπαϊκή της ταυτότητα».
Τα αποτελέσματα από τη χαρτογράφηση των πολιτικών/ υπηρεσιών για την καινοτομία, ο προσδιορισμός της κοινής μεθοδολογίας και η ανάλυση των δυνατοτήτων ανάπτυξης των επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσιάστηκαν στους συμμετέχοντες από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Θεσσαλονίκης (ΑΝΕΘ), από το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΤΑ), από τη Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών, τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας της ΠΚΜ.
Στις αρχές Μαρτίου 2013 και στις αρχές Απριλίου 2013 προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν άλλες δύο ανάλογες εκδηλώσεις για το έργο WIDE.
Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα του έργου στο  facebookWIDE Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: