Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

16/3/2013: Κυπριακό Μνημόνιο - Εάλω η Πόλις

Η σημερινή -τραγική- ημέρα θα μείνει στην ιστορία ως μία από τις χειρότερες της κυπριακής ιστορίας. Η συμφωνία του Eurogroup επέφερε το χειρότερο σενάριο. "Κούρεμα" καταθέσεων και αύξηση εταιρικού φόρου. Κοροϊδία, αστοχία ή όλα έγιναν βάσει σχεδίου; Μεγάλες οι ευθύνες Αναστασιάδη-Χριστόφια.
Όλα αυτά Σάββατο ξημέρωμα και με την Καθαρά Δευτέρα να δίνει χρόνο στην κυβέρνηση. Όλες τις προηγούμενες ημέρες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέπεμπε σιγουριά: "Δεν τίθεται θέμα κουρέματος", "Μη γυρίσεις πίσω Σαρρή εάν δεχτείς κούρεμα", "Δεν πρόκειται η Κύπρος να δεχτεί το κούρεμα των καταθέσεων"!
Ποιόν κορόιδευε ο κ. Αναστασιάδης; Τον εαυτό του ή τον λαό της Κύπρου; 
Σίγουρα ο κ. Αναστασιάδης ανέλαβε βαρύ φορτίο με το που βρέθηκε στην ηγεσία της χώρας, όμως το ήξερε. Γνώριζε και φώναζε ότι δεν πρόκειται να δεχτεί αυτήν την εξέλιξη. Εάν δεν γνώριζε τότε γιατί εμφανιζόταν σίγουρος; Δυστυχώς αιφνιδιάστηκε από την τρομακτική πίεση που δέχθηκε και ...παραδόθηκε χωρίς να έχει plan B στο μανίκι του.
Τεράστιες οι ευθύνες και του κ. Χριστόφια. Τι έκανε ο πρώην Πρόεδρος; Πέταγε επί  μήνες... τη μπάλα στις εξέδρες για να καθυστερήσει το μνημόνιο με αποτέλεσμα να φτάσει η... ημέρα χωρίς αύριο. Έχει να λέει ότι δεν υπέγραψε αυτός μνημόνιο, μόνο που την ίδια ώρα είχε υπογράψει το σενάριο της τραγωδίας. 
Γιατί το Eurogroup έπρεπε σώνει και καλά να αποφασίσει και ξημέρωσε για να τα καταφέρει; Προφανώς για να εκμεταλλευτεί το τριήμερο και να εφαρμόσει η κυβέρνηση χωρίς καν να έχει ψηφιστεί αυτό το κούρεμα από τη Βουλή.
Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες για το μέλλον της χώρας. Οι αντιδράσεις θα είναι τεράστιες από μία κοινωνία, κλειστή και μαθημένη διαφορετικά από τις υπόλοιπες που εφαρμόστηκαν αντίστοιχα προγράμματα.

Πηγή: 24h.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: