Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Στην τελική ευθεία για τον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»


      Η αντίστροφη μέτρηση για τον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» δόθηκε την Πέμπτη 21 Μαρτίου, σε μια εκδήλωση στο Ολυμπιακό Μουσείο, παρουσία επισήμων και όλων των φορέων που συμμετέχουν στη διοργάνωση.

Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Απριλίου, αναμένεται να ξεπεράσει τις 8.500 συμμετοχές σε όλες τις διαδρομές. Εκτός από αθλητικό, η διοργάνωση έχει και πολιτιστικό, κοινωνικό, περιβαλλοντικό, ιστορικό και τουριστικό χαρακτήρα, καθώς το αγωνιστικό πρόγραμμα (Μαραθώνιος, Αγώνες Δρόμου 10χλμ, 5χλμ, 1.000μ. κοινωνικής προσφοράς και 1.000μ. μαθητών δημοτικών σχολείων) πλαισιώνεται από πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων.


Ο γενικός διευθυντής της διοργάνωσης, Δρόσος Χριστόπουλος, αναφέρθηκε στους φετινούς στόχους, ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκαν το αγωνιστικό πρόγραμμα της 21ης Απριλίου, το πρόγραμμα περιβαλλοντικής προσφοράς και οι φετινές καινοτομίες: η αφή της φλόγας του Μαραθωνίου και η λαμπαδηδρομία που θα πραγματοποιηθεί την παραμονή του αγώνα από την Πέλλα στη Θεσσαλονίκη, η έκθεση Μαραθωνίου, Alexander The Great Marathon EXPO (Λευκός Πύργος, 17-21/4), καθώς και το σύνολο των παράλληλων εκδηλώσεων από τα μέλη του Δ.Σ. του Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων και της Ο.Ε., Γιάννη Ποδιώτη, Κυριάκο Στεφανίδη και Γιώργο Σαμψούρη.

Η διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου, Κυριακή Ουδατζή, παρουσίασε την έκθεση «Μαραθώνιος Δρόμος – Πρόσωπα και Τεκμήρια», τα εγκαίνια της οποίας τελέστηκαν συγχρόνως με την εκδήλωση και αποτελούν συνεργασία του Ολυμπιακού Μουσείου με το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, καθώς και την έκθεση φωτογραφίας «1929-2013, Ιστορία Μαραθωνίου Δρόμου Βαλκανικών Αγώνων. Διεθνείς διακρίσεις Βαλκάνιων μαραθωνοδρόμων», που θα γίνει παράλληλα με τη λειτουργία του κέντρου εγγραφών, στις 19 και 20 Απριλίου.

Ακολούθησε η παρουσίαση του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης της διοργάνωσης από τους εκπροσώπους των: ΕΛΕΠΑΠ, Ιφιγένεια Καραμφίλη, ΔΕΣΜΟΣ, Ιρίνα Τακά, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Άκη Δρεπανίδη, και A21, Μαρία Σταμάτη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση: της πρωταθλήτριας του Μαραθωνίου, Δήμητρας Ιορδανίδου, του νεότερου συμμετέχοντα δρομέα, Δημήτρη Καρανικόλα (12 ετών και 2 ημερών), του γηραιότερου, Παναγιώτη Σαμαρά (84 ετών), του κατόχου του πανελληνίου ρεκόρ δισκοβολίας και φετινού δρομέα του Μαραθωνίου Δρόμου, Σάββα Πανάβογλου, του υπερμαραθωνοδρόμου Γιώργου Κρυστάλλη, του Αντιπρύτανη Θράκης, Γιώργου Κώστα, που έχει συμμετάσχει σε 36 Μαραθωνίους και σε όλους τους Μαραθωνίους «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», του 13χρονου δρομέα Μάριου Χατζηδήμου, νικητή του παγκόσμιου διαγωνισμού έκθεσης «London 2012» και πρώτου λαμπαδηδρόμου της φλόγας του Μαραθωνίου, καθώς και του γηραιότερου εθελοντή και περσινού βαλκανιονίκη βετεράνων, Φώτη Πετρίδη (91 ετών).

Τη στήριξή τους στη διοργάνωση εξέφρασαν οι Επίσημοι Χορηγοί της διοργάνωσης: Η WIND με πλούσιο οπτικό υλικό, ο ΟΠΑΠ δια του εκπροσώπου του, Στέφανου Ανθεμίδη, Προϊστάμενου Γενικής Διεύθυνσης Υποστηρικτών Υπηρεσιών Β. Ελλάδος, που δήλωσε ότι στην επόμενη διοργάνωση θα δώσει και το αγωνιστικό του «παρών», και η SPORT 2000 δια του εκπροσώπου της, Αντώνη Ντόνα. Παράλληλα, η Ο.Ε. παρουσίασε τους Επίσημους Υποστηρικτές της: Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., LUCOZADE, DHL, ISS και Αδαμίδης Α.Ε.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, το προεδρείο της Επιτίμου Ο.Ε., ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, , ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Επίσης, αναγνώστηκε ο χαιρετισμός της προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, Μαρίας Αικατερίνης Παπαχριστοπούλου Τζιτζικώστα, η οποία λόγω ματαίωσης αεροπορικών πτήσεων δεν κατέστη εφικτό να παραβρεθεί και παρέμεινε στο αεροδρόμιο του Παρισιού.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν, ακόμη, η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού, Κούλα Γιαννακίδου, οι Δήμαρχοι των Δήμων Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος και Χαλκηδόνας, Ιωάννης Μπίκος, ο Νικόλαος Οξύζογλου, εκπρόσωπος του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας, Γεωργίου Καρατάσιου, και ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Τομπούλης, ως εκπρόσωπος του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλου.




Δεν υπάρχουν σχόλια: