Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Ένα τραγούδι για τον πολιτισμό!

Οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό διαμαρτύρονται και διεκδικούν με... πολιτισμό. Έτσι, την Τρίτη 2 Απριλίου, ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ οργανώνει ανοιχτή καλλιτεχνική εκδήλωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για τα κεντρικά του αιτήματα, δηλαδή την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, την ενίσχυση της καλλιτεχνικής δημιουργίας, την αυτονομία του υπουργείου Πολιτισμού και βέβαια για καμιά θέση εργασίας χαμένη στον πολιτισμό.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα με τσαμπουνοσύναξη και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα και στις 7 μ.μ. θα ακολουθήσει συναυλία στην οποία με τις μέχρι τώρα συμμετοχές θα τραγουδήσουν οι: Καλλιόπη Βέττα, Σπύρος Γραμμένος, Elektrobalkana, Encardia, Ματούλα Ζαμάνη, Χρήστος Θηβαίος, Καίτη Κουλιά, Δημήτρης Κώτσικας, Μάρθα Μαυροειδή, Πάνος Μουζουράκης, Νίκος Οικονομίδης, Ορφέας Περίδης, Πολυφωνικό συγκρότημα Μουσείου Λαϊκών Μουσικών Οργάνων, Θέμος Σκανδάμης, ΓΚastΑΡbeitΕΡ και Cart Postal.
Όπως επισημαίνει ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων σε ανακοίνωσή του, "η ανασύσταση του υπουργείου Πολιτισμού ως αυτόνομου υπουργείου, με αυτοτελείς διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες, με διαφύλαξη όλων των αρμοδιοτήτων και όλων των θέσεων εργασίας, με χρηματοδότηση και επαρκή στελέχωση, δεν είναι ένα συντεχνιακό αίτημα. Είναι η προϋπόθεση για την υλοποίηση μιας κοινωνικής αναγκαιότητας: της προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και της στήριξης της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας".

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: