Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Ένταξη ΟΠΑΔ στο ΙΚΑ

Την ένταξη του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Μετά από σύσκεψη που είχε με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κοκκόρη και τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο, αποφασίστηκε η ενσωμάτωση των δομών του ΟΠΑΔ στον οργανισμό του ΙΚΑ, με στόχο αφενός, την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Δημοσίου καθώς αυξάνονται σημαντικά τα σημεία εξυπηρέτησης και αφετέρου, τη σημαντική εξοικονόμηση πόρων, όπως ανακοινώθηκε. 
«Με την αλλαγή αυτή επιτυγχάνεται αναβάθμιση των υπηρεσιών στους περίπου 1,5 εκατ. ασφαλισμένους του Δημοσίου και παράλληλα σημαντική εξοικονόμηση πόρων, καθώς ενοίκια και λοιπές λειτουργικές δαπάνες θα σταματήσουν να υπάρχουν», δήλωσε ο υπουργός.
Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος χαρακτήρισε την ένταξη του ΟΠΑΔ στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ «επιβεβλημένη και επωφελή».
Η ενσωμάτωση των περίπου 250 απασχολούμενων στον ΟΠΑΔ στην ενιαία δομή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αναμένεται να βελτιώσει την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, κατέληξε ο διοικητής του Ιδρύματος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: