Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Η Γενική Συνέλευση του Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας το ερχόμενο Σάββατο

Μετά την άκαρπη ΓΣ της προηγούμενης Κυριακής η διαδικασία επαναλαμβάνεται το ερχόμενο Σάββατο 25 Μαίου 2013 στις 7 το απόγευμα στο πρώην Δημαρχιακό Μέγαρο στην Πέλλα. Βασικό θέμα συζήτησης είναι η εξεύρεση και ανάδειξη διοικητικής λύσης μετά το πρόβλημα που προέκυψε από την σύσσωμη παραίτηση του ΔΣ του συλλόγου, έναν χρόνο πριν την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης από το καταστατικό θητείας της. Η απελθούσα διοίκηση που τυπικά και διαδικαστικά θα προεδρεύει και πάλι της ΓΣ, δεν έχει ακόμη περιέργως προβεί σε επίσημες και δημόσιες ανακοινώσεις για την επαναληπτική μεθαυριανή ΓΣ, ώστε να ενημερωθούν άμεσα, έγκαιρα και έγκυρα τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου για την κρισιμότερη ίσως συνέλευση του συλλόγου της τελευταίας 7ετίας.
Το να μην έχει προβλεφθεί διάδοχη κατάσταση από την απελθούσα διοίκηση, το να μην έχει στηριχθεί επισήμως από κανένα μέλος της η μοναδική διοικητική πρόταση που κατατέθηκε την Κυριακη και τρέχει μέχρι και σήμερα και τέλος ακόμη κι αν δεν υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον για την συνέχεια και το μέλλον του συλλόγου, δεν θα κατηγορηθεί από κανέναν αφού είναι αναμφισβήτητο δημοκρατικό της δικαίωμα, αλλά θα έπρεπε αυτή να φροντίσει και να βοηθήσει επί της διαδικασίας, ώστε να υπάρχουν τουλάχιοτον οι κατάλληλες τυπικές προϋποθέσεις στην πορεία προς την επαναληπτική ΓΣ. Και θα μπορούσε να το πράξει αυτό, αποποιούμενη των όποιων άλλων θεσμικών ή μη ευθυνών της, τοιχοκολλώντας σε δημόσιους και πολυσύχναστους χώρους 5-10 έντυπες ανακοινώσεις, και αποστέλλοντας 2-3 ακόμη σε ηλεκτρονικά μέσα.του νομού.

4 σχόλια:

ΜΟΥΡΟΥΝΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ είπε...

Πετρο αποφασισε εισαι δημοσιογραφος? πρωην παραγοντας? νυν η μελλοντικος? εσυ εισαι αυτος που εκανες ενα χρονο δοιηκηση δεν να λες για καταστιτικο και τρια χρονια.
Το οτι δεν κανουμε επισημες δηλωσεις ειναι σταση υπευθηνη και οχι περιεργως ανευθηνη οπως αφησες να ενοηθει.
Οσο αναφορα τα σχολια σου για την διαδοχη κατασταση εμεις δεν δινουμε διαχτυλιδια οπως και δεν πηραμε διαχτυλιδια και θα ηταν ανεντιμο να προκαθορισουμε εμεις την νεα δοιηκηση γιατι θα ηταν σαν να μην αλλαξε τιποτα.
Οσο αφορα την δικη σου προταση ημασταν παρων και την στηριζουμε χωρις τυμπανοκρουσιες.
Για τις τοιχοκολισεις το σχολιο σου ειναι αναξιο σχολιασμου γιατι στην προηγουμενη Γ/Σ ειχαν αναρτηθει και ειδες το αποτελεσμα της προσελευσης.
Στα σχολια σου δεν βλεπω να αναφερεις το ονομα του προεδρου που κουρευει και ποτιζει το γηπεδο με προσωπικα του εξοδα και οτι ειπε δημοσια στην Γ/Σ οτι θα στηριξει οικονομικα και χειρονακτικα την νεα δοιηκηση, θα επρεπε να αναφερεις ενα καλο σχολιο για τον προεδρο και δεν το εκανες.
Ειναι προσωπικα μου σχολια και δεν αντιπροσωπευουν την δοιηκηση της οποιας ειχα την τιμη να ειμαι μελος.

Πέτρος Κάνος είπε...

Γιάννη θα σου γράψω την απάντηση μου σε δύο ενότητες γιατί δεν την παίρνει ολόκληρη η φόρμα σχολίων…
Έχω ξεκαθαρίσει πάρα πολλές φορές τι ακριβώς είμαι για την ομάδα σε κάθε μεταβατική φάση της τα δύο τελευταία χρόνια και δεν θα έπρεπε εσύ τουλάχιστον και όσα παιδιά ήταν πολύ κοντά της να αναρωτιέστε. Αυτά τα διλλήματα αφήστε τα να το χρησιμοποιούν οι κακόβουλοι και οι κακεντρεχείς. Φυσικά η μόνη ιδιότητα που ισχύει απ' αυτές που αναφέρεις είναι "πρώην παράγοντας". Είμαι φίλος και μέλος της ομάδας όπως και όλοι όσοι ενδιαφέρονται ειλικρινά γι' αυτή.
Το ότι έκανα ένα χρόνο διοίκηση, δεν το αποφάσισα εγώ και πιστεύω ήταν μια καθ' όλα δημοκρατική απόφαση κάνοντας χρήση εσωτερικές διαδικασίες χωρίς να ανοίξει «μύτη», έστω κι αν «αδειάστηκα» αδίκως κατά την άποψη μου. Είχα διάθεση να συνεχίσω και κατέθεσα πρόταση για τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς η οποία δεν πέρασε, κι αντ' αυτού στο πρώτο ουσιαστικά ΔΣ για την περίοδο 2012-13 έπεσε και η «πρόταση μομφής» προς το πρόσωπό μου με το γνωστό σε όλους αποτέλεσμα. Μια βδομάδα πριν σε άλλο ΔΣ που προηγήθηκε, δεν ειπώθηκε τίποτα όταν συζητούσαμε τον απολογισμό του 2011-12 και την αναπλήρωση των δύο μελών της διοίκησης που παραιτήθηκαν για προσωπικούς λόγους. Για το μόνο που έχω να «καυχιέμαι» στο προηγούμενο σχήμα και δεν λέω ότι αυτό επιτεύχθηκε μόνο με προσωπική μου συμβολή, είναι ότι ξεκινήσαμε και τελειώσαμε όλοι μαζί παρά τα μύρια όσα προβλήματα αντιμετωπίσαμε όλη τη χρονιά για διάφορους λόγους.
Η διοίκηση 2011-12 δεν παραιτήθηκε, γιατί νομίζω υπάρχει μια σύγχιση και παραπληροφόρηση σ' αυτό το θέμα, όπως αφέθηκε να εννοηθεί χωρίς καμία αντίρρηση από κανένα μέλος της απελθούσας διοίκησης και στην ΓΣ της Κυριακής, αλλά συνέχισε και το 2012-13 με την αναπλήρωση των δύο παραιτηθέντων μελών κατά πρώτο λόγκ και της δικής μου κατά δεύτερο και την τελική ανακατανομή αρμοδιοτήτων με τις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν. Μόνο ως «εκ του πονηρού» μπορεί εκληφθεί η αποποίηση της φυσικής συνέχειας των διοικήσεων 2011-12, 2012-13 με όλα τα λάθη, τις παραλείψεις και τις ανεπάρκειές τους.
Όταν ανέφερα για διάδοχη κατάσταση, φυσικά και δεν εννοούσα «δαχτυλίδια», απλά προτάσεις προσώπων όπως έγινε και πριν δύο χρόνια στην δική μας περίπτωση.
Η δική μου πρόταση δυστυχώς χρειάζεται «τυμπανοκρουσίες» για να έχει την μεγαλύτερη δυνατή απήχηση, αφού αυτός είναι και ο ουσιαστικότερος στόχος της. Και πόσο μάλλον περισσότερο όταν και η απελθούσα διοίκηση ελλείψει δικής της εναλλακτικής πρότασης, να δήλωνε την στήριξη της στη ΓΣ πράγμα που δεν έγινε ούτε τότε ούτε μέχρι σήμερα. Η πρόταση μου έπεσε προς το τέλος της ΓΣ και κανείς δεν δήλωσε άμεση στήριξη, πλην του Λάμπη που τάχθηκε υπέρ της και του Ηλία με συγκαταβατική διάθεση.
Η απελθούσα και συγκεκριμένα ο πρόεδρος και γραμματέας, μίλησαν γενικώς και αορίστως για στήριξη του συλλόγου και όχι της δική μου πρότασης, μετά το τέλος του απολογισμού της. Ο δε πρόεδρος μίλησε για την βοήθεια που παρέχει κάθε χρόνο ως χορηγός και η οποία θα εξακολουθήσει να υπάρχει και για οποιαδήποτε άλλη προσωπική εργασία μπορεί να προσφέρει. Ο γραμματέας είπε αόριστα θα στηρίξει όπως μπορεί το σύλλογο. Η δική σου θέση, ήταν η «αποκοπή του ομφάλιου λώρου» με την ομάδα από κάθε παραγοντική δραστηριότητα και προσφορά, παραμένοντας απλός φίλαθλος.
Η δική μου πρόταση είναι ξεκάθαρη και απαιτεί δήλωση συμμετοχής και εγγραφής, με την αποδοχή σε πρώτη φάση της ελάχιστης οικονομικής συνδρομής. Κάτι που δεν έγινε από κανένα μέλος της απελθούσας διοίκησης μέχρι σήμερα.

Πέτρος Κάνος είπε...

Την γνώμη μου για τον Στέφανο την γνωρίζουν οι πάντες και την λέω όπου βρεθώ και όπου σταθώ και δεν έχω κανένα ενδοιασμό να την επαναλάβω κι από δω δημοσίως αν το έχει ανάγκη. Δεν καταλαβαίνω όμως τι σχέση έχει αυτό με την ΓΣ και την εξεύρεση διοικητική λύσης και γιατί το θέτεις ενώ προηγήθηκε ο απολογισμός... Έγινε ένας απολογισμός στον οποίο κράτησαν όλοι υπεύθυνη στάση και δεν ακούστηκε το παραμικρό ψεγάδι ούτε για τον πρόεδρο ούτε και για κανένα άλλο μέλος της διοίκησης, σεβόμενοι το έργο της και αποφεύγοντας οποιαδήποτε αρνητική κριτική για το καλό όλων και κυρίως της ομάδας. Εκτός κι αν πιστεύεις ότι αυτή η διοίκηση και κάθε διοίκηση, τα κάνουν όλα άψογα και τέλεια και είναι άμοιρες ευθυνών... Ο Στέφανος είναι ένα εξαιρετικό και καλοπροαίρετο παιδί, απαραίτητος και πολύτιμος για κάθε διοικητικό σχήμα συλλόγου και δίνει το 100% της αγάπης του σ' αυτό που κάνει. Και δεν αναφέρομαι στην οικονομική συνεισφορά του που είναι «αρμοδιότητα» άλλων να την κρίνουν και το τελευταίο στη δική μου λογική όταν αξιολογώ έναν άνθρωπο.

Πέτρος Κάνος είπε...

Οι ανακοινώσεις τέλος είναι υποχρέωση κάθε διοίκησης που διαχειρίζεται έναν σύλλογο, ακόμα κι αν υπάρχει ένας μόνο ενδιαφερόμενος που θα τις διαβάσει...

Σύλλογος = οργανωμένη ομάδα ανθρώπων που αποβλέπει στην πραγματοποίηση κοινών σκοπών