Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2013 – ΕΝΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2013
Η 14η χρόνια εκδηλώσεων του Ελληνικού Δικτύου διοργανωτών της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι με όραμα, πάθος και αλληλεγγύη, τα θαύματα μπορούν να συμβούν.
Η φετινή διοργάνωση αναδεικνύει μια εθνική συνεργατική προσπάθεια, που ίσως είναι η πιο σημαντική από την αρχή του θεσμού στην Ελλάδα το 1999, και έχει σαφώς ιδιαίτερο συμβολισμό.
Οι συναυλίες, δράσεις και εκδηλώσεις του 2013 φέρνουν ένα ουσιαστικό μήνυμα αισιοδοξίας, ενότητας και συνεργασίας, σε μια περίοδο εξαιρετικών δυσκολιών για την χώρα μας. Για να αλλάξουν οι ρυθμοί  των πόλεων μας, ενώθηκαν αφιλοκερδώς 2.500 μουσικοί και 495 συγκροτήματα, Djs, χορωδίες και ορχήστρες που θα παρουσιαστούν σε 210 εκδηλώσεις και 38 παράλληλες δράσεις Πανελλαδικά!
Φέτος, με την υποστήριξη και το πάθος εκατοντάδων απλών πολιτών και ιδιωτών εθελοντών διοργανωτών, 28 πόλεις συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, με σκοπό να πλημμυρίσουν με μελωδίες τις γειτονιές, πλατείες, πεζόδρομους και πάρκα της Ελλάδας, από τις 19 έως τις 24 Ιουνίου. 
Ένα ηχηρό κάλεσμα που σας προτρέπει  – έστω και για λίγες ώρες -  να αφήσετε στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητας και να αφεθείτε στους ρυθμούς της καρδιάς και στη δύναμη της μουσικής.
Πόλεις 2013: Αθήνα, Άγιος Δημήτριος, Αγρίνιο, Αμαλιάδα, Βέροια, Βόλος, Διδυμότειχο, Δομοκός, Δράμα, Έδεσσα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Καλλιθέα, Κομοτηνή, Κύθηρα, Κως, Λάρισα, Λειβαδιά, Μοσχάτο-Ταύρος, Νάξος, Ξάνθη, Πάρος, Πρέβεζα, Σαλαμίνα, Σαντορίνη Σέρρες και στην Φιλιππιάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: