Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Δύσκολοι καιροί για μεταγραφές

Φυσικά και δεν θα ήταν προτεραιότητα ή επιλογή οι μεταγραφές για καμία διοίκηση με ρεαλισμό και επίγνωση, ούτε για την παρούσα βέβαια, αν στην ομάδα μας υπήρχε ο αναγκαίος και ικανός αριθμός παιδιών από την Πέλλα που θα πλαισίωναν το ρόστερ της. Όμως αυτό δεν συμβαίνει εδώ και αρκετά χρόνια και είναι πρακτικά και μαθηματικά αδύνατο να συμβεί και τα επόμενα. Οπότε αναγκαστικά η κάθε διοίκηση όπως και η σημερινή, προσανατολίζεται σε μεταγραφική ουσιαστική ενίσχυση με την διαφορά ειδικά φέτος, μεταγραφές χωρίς οικονομικές υπερβολές και υπερβάσεις, ορθολογιστικές κινήσεις σύμφωνα με τις δυνατότητες και τις πραγματικές ανάγκες του συλλόγου και φυσικά με βάση την δύσκολη οικονομική πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι.
Το ότι υπάρχει δυσκολία και δυστοκία στην επίτευξη συμφωνιών είναι κοινό μυστικό για τις περισσότερες ομάδες, όχι μόνο της Α1 ΕΠΣ Πέλλας, αλλά και ολόκληρης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας. Οι δυσκολίες αυτές δεν έχουν να κάνουν με «λειψανδρία» της αγοράς, ούτε βέβαια μόνο εξαιτίας των γενναίων περικοπών των μπάτζετ των ομάδων. Έχουν να κάνουν κυρίως με τις εκτός πραγματικότητας τις περισσότερες φορές υψηλές απαιτήσεις των ποδοσφαιριστών, που είτε αγνοούν την έννοια και ουσία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, είτε λειτουργώντας επί σειρά ετών κατά βάση «ερασιτεχνικά» στις ευθύνες και τις υποχρεώσεις τους, διεκδικούν στυγνά «επαγγελματικά» στις αμοιβές και τις απαιτήσεις τους. Βέβαια το νεαρό της ηλικίας και η παρόρμηση-ενθουσιασμός που απορρέουν απ' αυτή, αποτελούν μέχρι ένα σημείο «πειστικές» δικαιολογίες, όμως αυτές τις καθιστά ανίσχυρες η επίγνωση των δυσμενών συνεπειών της οικονομικής κρίσης που έχουν πλήξει όλους και όλες σην ελληνική κοινωνία και προφανώς και τις οικογένειές τους. Όπως επίσης πολύ καλά γνωρίζουν και μαθαίνουν. ποιος είναι ο κύριος λόγος που πολλές ομάδες είτε ερασιτεχνικές είτε επαγγελματικές, δυσκολεύονται να βρουν και να καταρτίσουν διοικητικά σχήματα. Αλλά ακόμη κι αν βρεθούν και δημιουργηθούν σχήματα τελικά πόσο δύσκολη είναι και η εξεύρεση εσόδων για τις βασικές λειτουργικές ανάγκες των συλλόγων, με τους χορηγούς να έχουν κλείσει απόλυτα δικαιολογημένα τις κάνουλες, τις οικονομικές συνδρομές και συμμετοχές του φίλαθλου κόσμου να περιορίζονται στο ελάχιστο και τέλος τα εισοδήματα των ανθρώπων της διοίκησης να έχουν υποστεί τεράστιες περικοπές και μειώσεις που κυμαίνονται στο 35-50%! Κάποιοι δε μάλιστα που είναι και το τραγικότερο, να έχουν χάσει κι εντελώς την εργασία τους... Μ' αυτές τις συνθήκες λοιπόν μόνο σαν παραίνεση θα το αναφέρω, ότι καλό θα είναι οι ποδοσφαιριστές να δουν πιο ρεαλιστικά τα πράγματα, να ρίξουν τις απαιτήσεις τους, να προσαρμοστούν στην σκληρή οικονομική συγκυρία και να στηρίξουν κι αυτοί όσο τους επιτρέπεται και τους ενδιαφέρει ομάδες και διοικήσεις που κάνουν τιτάνια προσπάθεια για να «επιβιώσουν» και να βοηθήσουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ομάδες και ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που και για τους ίδιους είναι διέξοδος για διασκέδαση και αθλητισμό, αλλά και για κάποιους πιο φιλόδοξους εφαλτήριο για επαγγελματική αποκατάσταση και καριέρα. Και τέλος είναι τουλάχιστον απαράδεκτο και ασεβές, παιδιά της Πέλλας να απαιτούν αμοιβές και χρήματα, όταν ο σύλλογος με κόπο και ιδρώτα τους προσφέρει κάθε άνεση και μέσο για να κάνουν με τις ιδανικότερες συνθήκες το χόμπι τους, ή ακόμα και να εξελιχθούν.
Η ομάδα μας τέλος κινείται μεταγραφικά για μερικές ακόμη προσθήκες και βρίσκεται καθημερινά σε συζητήσεις για τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Οι άμεσοι στόχοι στην παρούσα φάση, με τις επαφές να βρίσκονται σε εξέλιξη ακόμη κι αυτή την ώρα, επικεντρώνονται για τη θέση ενός τερματοφύλακα και ενός ικανού σέντερ φορ. Το τραγικό και οξύμωρο είναι ότι για τις δύο συγκεκριμένες θέσεις υπάρχουν Πελλιώτες ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου, που ίσως συγκαταλλέγονται στους καλυτερους της κατηγορίας, αλλά σεβαστοί προσωπικοί ή άλλοι εντελώς «απαράδεκτοι» για μένα λόγοι πάσης φύσεως, δεν τους επιτρέπουν να αγωνισθούν στην ομάδα μας. 
Ο κ. Τσιμπίνης ως αρωγός και φυσικά ως ένας εκ των πρωτεργατών αυτής της προσπάθειας, θα έχει την δική του σημαντική συμβολή στο μεταγραφικό σχεδιασμό και ενίσχυση της ομάδας.
Η διοίκηση θέλει να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα, χωρίς όμως τις οικονομικές «υπερβολές» του παρελθόντος. Πιστεύω με την βοήθεια όλων μας θα τα καταφέρει πολύ καλά πετυχαίνοντας τους στόχους της και όλοι θα είμαστε στο τέλος ικανοποιημένοι. Αν και πιστεύω ότι τον μεγαλύτερο στόχο της ήδη τον έχει πετύχει, βγάζοντας την ομάδα «ορθόδοξα» για πολλούς, «ανορθόδοξα» για άλλους χωρίς να έχει και πολύ μεγάλη σημασία αυτό τώρα, από το παρατεταμένο αδιέξοδο που είχε περιέλθει με τη λήξη της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου και την παραίτηση της απερχόμενης διοίκησης.
Η προετοιμασία της ομάδας μας έχει προγραμματισθεί για την 29η Ιουλίου 2013 με την πρώτη φάση του κυπέλλου να διεξάγεται την 31η Αυγούστου 2013 και το πρωτάθλημα να ξεκινά την 21η Σεπτεμβρίου 2013 σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΣ Πέλλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: